Business Controller

Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 25 januari 2024
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 873 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 8 jaar ervaring
 • RC of een bedrijfskundige achtergrond
 • Verandermanager
 • Communicatief

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Portaal bouwt – letterlijk en figuurlijk – aan oplossingen voor de wooncrisis, een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Recentelijk koos de woningcorporatie voor een nieuwe topstructuur. De Business Controller zorgt ervoor dat het team Control de kritische en adviserende rol inneemt die nodig is om als organisatie de juiste strategische beslissingen te nemen.

Over Portaal

Portaal streeft naar een samenleving met meer dan voldoende beschikbare, betaalbare en duurzame woningen. Maar de woningcorporatie wil meer dan alleen beschikbare en betaalbare huizen bouwen en onderhouden; Portaal werkt met hart en ziel aan gemengde, leefbare buurten. Iedere buurt moet een plek zijn waar mensen zich thuis voelen en goed met elkaar samenleven. Dat is de missie waar bijna negenhonderd gedreven ‘Portalers’ zich dagelijks voor inzetten.

De woningcorporatie beheert meer dan vijftigduizend woningen in vijf stedelijke gebieden: Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht en Leiden. Bij alles wat de woningcorporatie doet, houdt zij rekening met de belangen van de samenleving, bewoners, werknemers en andere betrokkenen. Een goede balans tussen maatschappelijk en economisch rendement, daar streeft Portaal naar.

Om deze uitdaging in de toekomst nóg beter aan te kunnen gaan, stippelt Portaal een nieuwe strategische koers uit. In deze koers staan de bewoners nog meer centraal en wordt tegelijkertijd het strategisch vermogen van de organisatie versterkt. Een van de focuspunten is het verstevigen van de interne samenwerking, zowel tussen de verschillende disciplines als tussen de centrale en lokale teams. Naast een nieuwe strategie wordt vanaf nu de topstructuur van Portaal anders ingericht. Het directieteam bestaat uit de Raad van Bestuur, de Directeur Vastgoed, de Directeur Finance & Control, de Directeur Bewoners en een Directeur Strategie. Samen staan zij voor de taak de nieuwe strategische koers vorm te geven en zo de organisatie optimaal in staat te stellen haar ambitieuze missie te verwezenlijken.

Vacature: Business Controller

In de nieuwe organisatie moet team Control helder gepositioneerd en concreet ingericht worden. In dat traject is de Business Controller als critical friend de sparring- en adviespartner van het senior management en de Raad van Bestuur van Portaal.

Niet alleen heeft de Business Controller de bedrijfskundige expertise die nodig is om de organisatie gezond te houden; zij/hij is ook de verbinder die directie en managers scherp houdt en verantwoording laat afleggen aan het bestuur over het jaarplan, de bedrijfsvoering en de begroting. Met sterke communicatieve en sociale vaardigheden weet de Business Controller het vertrouwen van de managers te winnen, zowel op strategisch als op operationeel niveau. De Business Controller vindt altijd de juiste balans tussen de rol van adviseur en die van bewaker van het proces.

Het resultaat van de inspanningen van de Business Controller is tast- en zichtbaar in de organisatie: scherpe rapportages, strakke kaders, zowel korte- als langetermijnsturing en een betere performance. Plus: nauwkeurige managementinformatie en analyses waarmee Portaal gedegen financiële beslissingen kan nemen. De Business Controller heeft ook oog voor (nieuwe) technologische ontwikkelingen en weegt zorgvuldig af of en hoe deze positieve impact hebben op een betere en slimmere manier van werken. Zij/hij werkt nauw samen met andere business controllers, stuurt functioneel een team managementcontrollers aan en rapporteert zelf direct aan de Directeur Finance & Control, Martin van Zuilekom.

“Er zijn de afgelopen jaren veel stappen gezet in de postionering van Control. Nu de topstructuur gewijzigd is, is het tijd voor de volgende stap. Als Business Controller werk je aan zowel de korte als langetermijnsturing van de organisatie. Je zet strakke processen en kaders neer en verankert die effectief in de organisatie.” – Martin van Zuilekom, Directeur Finance & Control

Een ervaren RC of financial met bedrijfskundige achtergrond die goed gedijt in een veranderende omgeving is bij Portaal helemaal op haar/zijn plek. Binnen deze matrixorganisatie krijgt de Business Controller alle vrijheid en verantwoordelijkheid om strategische en operationele lijnen uit te zetten, mensen scherp te houden en tegelijkertijd te verbinden. De ideale kandidaat is proactief, resultaatgericht en altijd gericht op samenwerking. Met haar/zijn verbindende persoonlijkheid, analytische skills en control-expertise draagt de Business Controller niet alleen bij aan een effectief georganiseerde controlfunctie binnen Portaal, maar ook aan een oplossing voor een van de grootste uitdagingen van onze tijd.

Interesse?

Portaal werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijnnijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Contact

Claire den Beer Poortugael Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Business Controller

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.