Associate

Associate

  • Finance
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 2 jaar werkervaring
  • 3761 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Rubio Impact Ventures werkgeverspagina voor andere vacatures

Rubio Impact Ventures (voorheen Social Impact Ventures NL) is een hard groeiend impactinvesteringsfonds. Voortbouwend op het succes van het eerste fonds, gaan ze in het tweede fonds twee keer zo snel investeren, nog meer ondernemers helpen groeien, samen successen vieren en vooral heel veel impact maken – zowel zakelijk als maatschappelijk. Binnen het fonds is ruimte voor een nieuwe, gedreven Associate.  

Over Rubio Impact Ventures

Rubio Impact Ventures is het grootste onafhankelijke venture capital impact fonds van Nederland. Het fonds investeert in ambitieuze ondernemingen met een financieel gezond bedrijfsmodel én een positieve, meetbare impact op mens en/of natuur. Denk bijvoorbeeld aan VanderSatThe Renewal Workshop en Samasource.

In 2014 werd Rubio Impact Ventures opgericht door Willemijn Verloop (founder en voormalig CEO van War Child & Social Enterprise NL) en Machtelt Groothuis (internationale ervaring bij McKinsey & Co, AlpInvest Partners en 3i Group plc). Samen met Helmer Schukken (ondernemer en investeerder in Quintel, GF Energy en Sungevity) en Warner Philips (ondernemer en ervaren VC bij onder meer Nesbic, Tendris, en vele jaren actief in Sillicon Valley) bouwden ze een jong en divers team van gedreven professionals.

Diversiteit is key
Diversiteit vinden ze bij Rubio Impact Ventures heel belangrijk. Hoe diverser het team, des te beter de resultaten en het rendement, zo luidt de overtuiging. Rubio Impact Ventures is dan ook een van de 25 investeerders die in 2019 het diversiteitsplatform FundRight opgericht hebben.

Rubio Impact Ventures investeert groeikapitaal in drie thema’s: Circular Solutions, People Power en Healthy Living. Ze ondersteunen participaties zowel financieel, als op het gebied van strategie- en impactoptimalisatie, organisatieontwikkeling, governance, marketing/sales, HR en legal. Social Impact Ventures NL hielp de afgelopen vijf jaar vijftien ondernemingen hun (internationale) groeiplannen realiseren en begint dit najaar aan haar tweede fonds.

Vacature: Associate

De Associate ondersteunt Investment Managers van Rubio Impact Ventures op alle mogelijke manieren bij het doen van een investering. Zodra de deal rond is, blijft de Associate betrokken bij de ondersteuning van het management van het portfolio. Zij/hij snapt wat er nodig is om tot een investeringsbeslissing te komen en werkt op gedegen wijze markt- en concurrentieanalyses en financiële modellen uit. De Associate weet moeiteloos de key success factoren (KSF’s) van deals te identificeren en formuleert zaken op een gestructureerde, heldere manier – zowel in woord als geschrift. De Investment Manager kan het schrijven van een investeringsvoorstel daardoor grotendeels aan de Associate overlaten.

“We zoeken een getalenteerd persoon die er – net als wij – van overtuigd is dat impact maken en financieel rendement behalen elkaar versterken. Bij Rubio Impact Ventures hechten we aan beide zaken evenveel waarde.”– Helmer Schukken, Partner

De leercurve bij Rubio Impact Ventures is steil. De Associate is betrokken bij deals van verschillende Investment Managers die het gehele portfolio van het fonds bestrijken. Daardoor krijgt de Associate in korte tijd een allround beeld van alle stijlen, gebieden en dwarsdoorsneden van impact investment.

De ideale kandidaat is een gedreven, outgoing dealmaker die al ervaring bij een venture capitalist opgedaan heeft en goed gedijt in een high-performing omgeving. Een proactief type die VC het mooiste vak ter wereld vindt, maar ook oprecht een significante bijdrage wil leveren aan een betere, duurzame wereld. Sectorspecifieke kennis binnen een van de drie impact-thema’s is een pre.

Rubio Impact Ventures werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.