First Consulting

First Consulting

First Consulting legt zich toe op operationele en procesvraagstukken op het gebied van change management, IT, of het raakvlak daartussen. Dit doet First Consulting bij bekende en minder bekende klanten in bijna alle sectoren en industrieën. First Consulting kan bijvoorbeeld gevraagd worden een nieuwe strategie te implementeren, kosten te helpen verlagen door het herinrichten van bestaande processen, of een operationeel probleem op te lossen door middel van slimme technologie. Wat het vraagstuk ook is, de consultants van First vertrouwen altijd op twee zaken in de aanpak ervan. Eén daarvan is het gedegen analyseren van data, want meten is weten. Anderzijds investeren de consultants van First in het goed leren kennen van de organisatie van de klant, en het bouwen van relaties met medewerkers op elk niveau in het bedrijf.

De uiteindelijke oplossing zit vaak in verandermanagement en cultuurtransformatie, in het aanpassen of bouwen van de IT-omgeving, of in een combinatie hiervan. Bij First werken uitsluitend consultants die in minstens één van deze richtingen gespecialiseerd zijn, en die hoe dan ook met beide richtingen affiniteit hebben.

Sinds haar oprichting door drie oud-partners van Accenture is First Consulting keihard gegroeid – dwars door crisistijd – naar inmiddels ruim 200 consultants. Die groei heeft alles te maken met het unieke karakter van First. Het bedrijf is gebouwd op zes kernwaarden: no-nonsense, scherp, lef, vertrouwen, plezier, en samen. Voor arrogantie en strikte hiërarchische normen is bij First Consulting geen plek. Door vanaf het begin veel jonge, slimme en energieke kandidaten aan te trekken is First Consulting uitgegroeid tot een wendbaar en pragmatisch bedrijf.

Illustrerend hiervoor is het feit dat First geen vast kantoor heeft en niet werkt met support staff. Consultants werken standaard bij de klant, en anders in tijdelijke teamruimtes die ze zelf uitkiezen. Ondersteunende functies zoals recruitment en event planning worden door First gezien als cruciale onderdelen van de bedrijfscultuur en het succes, en worden daarom uitgevoerd door de consultants zelf. Juist door deze unieke werkwijze is de sfeer bij First goed en voelen collega’s zich met elkaar verbonden. In plaats van elke week een semi-verplichte vrijmibo bij te wonen, organiseren ze zelf extra activiteiten en netwerkgelegenheden – die zo leuk zijn dat collega’s én klanten er vanzelf op af komen.

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.