Management Consultant

Management Consultant

  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 3949 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Valcon werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel

  • Vanaf 4 jaar ervaring binnen consultancy en het bankwezen
  • Kennis en ervaring van bankprocessen
  • Affiniteit met de zes kernwaarden van Valcon: no-nonsense, scherp, stoutmoedig, vertrouwen, plezier en samen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Het snelgroeiende Valcon timmert zowel nationaal als internationaal hard aan de weg. Om aan de constante vraag naar opdrachten bij financiële dienstverleners te voldoen, zijn er nu plekken vrij voor meerdere Management Consultants in de bankensector.

Over Valcon

Valcon helpt de operationele prestaties van toonaangevende klanten als Rabobank, ING, ABN en FMO te verbeteren. Hierbij richt de consultancyorganisatie zich specifiek op vraagstukken binnen process, change management en technology. Valcon onderscheidt zichzelf door zijn unieke formule van no-nonsense-consulting waarbij het complexe vraagstukken simpel maakt. Wat het vraagstuk ook is, grondige data-analyse en de opbouw van uitstekende klantrelaties staat in iedere aanpak centraal.

Internationale groei en verbreding op het gebied van technologie
Inmiddels is Valcon uitgegroeid tot ruim driehonderd werknemers in Nederland, het Verenigd Koningrijk en Duitsland. Maar het bedrijf heeft de ambitie om een grotere Europese speler in Noordwest-Europa te worden met uitbreidingen richting Scandinavië. Naast internationale groei breidt het bedrijf zijn diensten rondom technologie verder uit door overnames. Zo is in 2019 IT-consultancy SmartRules overgenomen en per september 2020 ondergebracht onder Valcon Technology. Dit nieuwe bedrijf richt zich specifiek op het vakmanschap van technologie in digitale transformaties.

Uitbreiding financial services-team
Van telecom en energie tot retail en infrastructuur, Valcon biedt vooral tactisch en operationele hulp aan alle revelante bedrijfssectoren. Zo ook financiële dienstverleners als grootbanken, verzekeraars en pensioenfondsen. Momenteel werken er binnen het Financial Services-team zo’n 50 mensen, maar de ambitie is om dit domein binnen twee jaar flink uit te breiden. Door te kunnen spelen met de juiste mensen op de juiste plek, kan Valcon nog meer waarde voor hun klanten toevoegen.

Dankzij de steeds aanhoudende vraag heeft Valcon inmiddels plek voor meerdere Management Consultants in de bankensector.

Vacature: Management Consultant in de bankensector

Businessprocesmanagement, verandermanagement en businesstechnologie, het werkgebied van Valcon is breed. Het grootse deel van de opdrachten bevindt zich in de bedrijfsproces- en changehoek. De Management Consultant weet dus precies wat te doen voor in ieder geval één van deze twee expertisegebieden. De ideale kandidaat heeft ervaring opgedaan als Consultant bij een financiële dienstverlener.

Van stakeholdermanagement tot kennis van wetten en regels
Van end-to-end-veranderprocessen begeleiden tot nieuwe organisatiemodellen uitdenken en klassieke procesoptimalisaties leiden, de Management Consultant in de bankensector streeft in alles naar alleen de allerbeste resultaten en kwaliteit. Zij/hij managet stakeholders in alle lagen van de organisatie en bouwt een relevant netwerk op. Daarnaast is kennis van wet- en regelgevingen, zoals Anti-Money Laundering, Know Your Customers en MiFID II, een pre.

“Vanaf moment één stimuleert Valcon je om jouw eigen ondernemerschap en het vak van consultative selling verder te ontwikkelen. Onder andere door je eigen projecten te regelen.” – Marc Boumans, Partner

Operationele leiding nemen
Zodra een project start, gaat de Management Consultant direct met een eigen team bij de klant aan de slag. Projecten worden met minimaal twee collega-Consultants uitgevoerd, waarin de Management Consultant de operationele leiding neemt. Daarbij geldt dat zij/hij deze Business Consultants niet alleen graag in de projecten coacht, maar ook op het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling.

Open werkcultuur
Van mediors tot seniors, Valcon staat open voor Management Consultants van beide niveaus. Geschikte kandidaten hebben bijvoorbeeld ervaring opgedaan bij een boetiek- of Big Four-kantoor, maar wensen een informelere en pragmatischere werkcultuur. Valcon heeft namelijk een open cultuur waarin hiërarchie absoluut niet leidend is. No-nonsense, scherp, stoutmoedig, vertrouwen, plezier en samen, het zijn de zes kernwaarden van Valcon waarin de ideale kandidaat zichzelf direct herkent.

Ontdekken, groeien, uitblinken
Ondernemerschap, enthousiasme en samenwerken, zowel met collega’s als met de klant, staan binnen Valcon centraal. Deze persoon vindt het prettig om zich vrij tussen verschillende expertisegebieden te bewegen. Zo kan de Management Consultant uiteindelijk doorgroeien en uitblinken op het gebied dat het best bij haar/hem past. En bovendien meebouwen aan de ontwikkeling van deze gebieden.

 

Interesse? 

Valcon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherinevisch@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.