Consultant

Consultant

  • Consulting Exit
  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 672 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Valcon werkgeverspagina voor andere vacatures

First Consulting is een snelgroeiend adviesbureau van topkwaliteit, dat zich onderscheidt dankzij de manier van werken en de bedrijfscultuur. Consultants van First houden van feiten en van mensen. Ze werken altijd mét de klant en bij de klant, en baseren hun oplossingen steevast op data, observaties, en klantoverleg. Zo implementeren ze altijd iets dat werkt, in plaats van iets dat in de mode is. Om de snelle groei voort te zetten zoekt First Consulting voortdurend naar analytische kandidaten met een uitzonderlijk talent voor het bouwen van relaties en het oplossen van problemen.

Meten is weten

First Consulting legt zich toe op operationele en procesvraagstukken op het gebied van change management, IT, of het raakvlak daartussen. Dit doet First Consulting bij bekende en minder bekende klanten in bijna alle sectoren en industrieën. First Consulting kan bijvoorbeeld gevraagd worden een nieuwe strategie te implementeren, kosten te helpen verlagen door het herinrichten van bestaande processen, of een operationeel probleem op te lossen door middel van slimme technologie. Wat het vraagstuk ook is, de Consultants van First vertrouwen altijd op twee zaken in de aanpak ervan. Eén daarvan is het gedegen analyseren van data, want meten is weten. Anderzijds investeren de consultants van First in het goed leren kennen van de organisatie van de klant, en het bouwen van relaties met medewerkers op elk niveau in het bedrijf.

De uiteindelijke oplossing zit vaak in verandermanagement en cultuurtransformatie, in het aanpassen of bouwen van de IT-omgeving, of in een combinatie hiervan. Bij First werken uitsluitend Consultants die in minstens één van deze richtingen gespecialiseerd zijn, en die hoe dan ook met beide richtingen affiniteit hebben.

First Consulting: een unieke formule

Sinds haar oprichting door drie oud-partners van Accenture is First Consulting keihard gegroeid – dwars door crisistijd – naar inmiddels ruim 200 consultants. Die groei heeft alles te maken met het unieke karakter van First. Het bedrijf is gebouwd op zes kernwaarden: no-nonsense, scherp, lef, vertrouwen, plezier en samen. Voor arrogantie en strikte hiërarchische normen is bij First Consulting geen plek. Door vanaf het begin veel jonge, slimme en energieke kandidaten aan te trekken is First Consulting uitgegroeid tot een wendbaar en pragmatisch bedrijf.

Illustrerend hiervoor is het feit dat First geen vast kantoor heeft en niet werkt met support staff. Consultants werken standaard bij de klant, en anders in tijdelijke teamruimtes die ze zelf uitkiezen. Ondersteunende functies zoals recruitment en event planning worden door First gezien als cruciale onderdelen van de bedrijfscultuur en het succes, en worden daarom uitgevoerd door de Consultants zelf. Juist door deze unieke werkwijze is de sfeer bij First goed en voelen collega’s zich met elkaar verbonden. In plaats van elke week een semi-verplichte vrijmibo bij te wonen, organiseren ze zelf extra activiteiten en netwerkgelegenheden – die zo leuk zijn dat collega’s én klanten er vanzelf op af komen.

Vacature: Consultant

First Consulting wil de komende jaren sterk blijven groeien en na het succes van het nieuwe ‘kantoor’ in Londen, ook operaties in Duitsland en Scandinavië opstarten. De bottleneck daarbij is het vinden van goede mensen. Slechts 5% van de kandidaten die zich bij First melden, krijgt een aanbod. Immers, Consultants van First moeten intelligent en analytisch zijn, en daarnaast een mindset hebben die past bij de unieke cultuur van het bedrijf. Succesvolle kandidaten krijgen de kans zich razendsnel te ontwikkelen in change management, IT, of beiden. Of ze nu een technische of bedrijfskundige achtergrond hebben en die verder willen verdiepen, of juist graag een uitstapje willen maken naar een functiegebied dat nieuw voor ze is maar hen bijzonder interesseert, maakt daarbij weinig uit. Belangrijk is vooral dat ze veel affiniteit hebben met het soort projecten dat First doet.

De meest geschikte kandidaten voor First Consulting hebben een aantal jaar ervaring in consulting bij een boetiek of Big Four-kantoor maar vinden de cultuur daar te rigide, of zijn juist hun carrière begonnen in de IT maar misten daarbij de interactie met klanten. De ideale Consultant voor First is analytisch en sociaal sterk. Consultants bij First halen evenveel plezier uit het scherp analyseren van grote datasets als uit het ongedwongen en op niveau omgaan met klanten.

First Consulting werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.