Consultant

Consultant

  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 4034 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Valcon werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel

  • Vanaf 4 jaar ervaring in management consulting (bij Big Four of een boetiek firm) of in IT consulting, óf  vanaf 5 jaar ervaring als developer (met de wens om zich meer richting consulting te ontwikkelen) of strategieconsultant (met de wens om zich meer met implementatie bezig te houden)
  • Sterk academisch track record: prima cijfers, weinig studievertraging
  • Drive om zelf dingen te organiseren, variërend van bijvoorbeeld sociale evenementen tot trainingen voor en met collega’s
  • Affiniteit met de zes kernwaarden van Valcon: no-nonsense, scherp, lef, vertrouwen, plezier en samen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Valcon is een snelgroeiend adviesbureau van topkwaliteit, dat zich onderscheidt dankzij de manier van werken en de bedrijfscultuur. Consultants van Valcon houden van feiten en van mensen. Ze werken altijd mét de klant en bij de klant, en baseren hun oplossingen steevast op data, observaties, en klantoverleg. Zo implementeren ze altijd iets dat werkt, in plaats van iets dat in de mode is. Om de snelle groei voort te zetten zoekt Valcon voortdurend naar analytische kandidaten met een uitzonderlijk talent voor het bouwen van relaties en het oplossen van problemen.

Meten is weten

Valcon legt zich toe op operationele en procesvraagstukken op het gebied van change management, IT, of het raakvlak daartussen. Dit doet Valcon bij bekende en minder bekende klanten in bijna alle sectoren en industrieën. Valcon kan bijvoorbeeld gevraagd worden een nieuwe strategie te implementeren, kosten te helpen verlagen door het herinrichten van bestaande processen, of een operationeel probleem op te lossen door middel van slimme technologie. Wat het vraagstuk ook is, de Consultants van Valcon vertrouwen altijd op twee zaken in de aanpak ervan. Eén daarvan is het gedegen analyseren van data, want meten is weten. Anderzijds investeren de consultants van Valcon in het goed leren kennen van de organisatie van de klant, en het bouwen van relaties met medewerkers op elk niveau in het bedrijf.

De uiteindelijke oplossing zit vaak in verandermanagement en cultuurtransformatie, in het aanpassen of bouwen van de IT-omgeving, of in een combinatie hiervan. Bij Valcon werken uitsluitend Consultants die in minstens één van deze richtingen gespecialiseerd zijn, en die hoe dan ook met beide richtingen affiniteit hebben.

Valcon: een unieke formule

Valcon een unieke formule: Sinds haar oprichting door drie oud-partners van Accenture is Valcon keihard gegroeid naar inmiddels ruim 1000 consultants. Die groei heeft alles te maken met het unieke karakter van Valcon. Het bedrijf is gebouwd op vijf kernwaarden: ‘Can do’ mentaliteit, samen, integer, nieuwsgierig en plezier. Voor arrogantie en strikte hiërarchische normen is bij Valcon geen plek. Door vanaf het begin veel jonge, slimme en energieke kandidaten aan te trekken is Valcon uitgegroeid tot een wendbaar en pragmatisch bedrijf.

Consultants werken standaard bij de klant, en anders in tijdelijke teamruimtes die ze zelf uitkiezen. Ondersteunende functies zoals recruitment en event planning worden door Valcon gezien als cruciale onderdelen van de bedrijfscultuur en het succes, en worden daarom uitgevoerd door de Consultants zelf. Juist door deze unieke werkwijze is de sfeer bij Valcon goed en voelen collega’s zich met elkaar verbonden. In plaats van elke week een semi-verplichte vrijmibo bij te wonen, organiseren ze zelf extra activiteiten en netwerkgelegenheden – die zo leuk zijn dat collega’s én klanten er vanzelf op af komen.

Vacature: Consultant

Valcon wil de komende jaren sterk blijven groeien en na het succes van het nieuwe ‘kantoor’ in Londen, ook operaties in Duitsland en Scandinavië opstarten. De bottleneck daarbij is het vinden van goede mensen. Slechts 5% van de kandidaten die zich bij Valcon melden, krijgt een aanbod. Immers, Consultants van Valcon moeten intelligent en analytisch zijn, en daarnaast een mindset hebben die past bij de unieke cultuur van het bedrijf. Succesvolle kandidaten krijgen de kans zich razendsnel te ontwikkelen in change management, IT, of beiden. Of ze nu een technische of bedrijfskundige achtergrond hebben en die verder willen verdiepen, of juist graag een uitstapje willen maken naar een functiegebied dat nieuw voor ze is maar hen bijzonder interesseert, maakt daarbij weinig uit. Belangrijk is vooral dat ze veel affiniteit hebben met het soort projecten dat Valcon doet.

De meest geschikte kandidaten voor Valcon hebben een aantal jaar ervaring in consulting bij een boetiek of Big Four-kantoor maar vinden de cultuur daar te rigide, of zijn juist hun carrière begonnen in de IT maar misten daarbij de interactie met klanten. De ideale Consultant voor Valcon is analytisch en sociaal sterk. Consultants bij Valcon halen evenveel plezier uit het scherp analyseren van grote datasets als uit het ongedwongen en op niveau omgaan met klanten.

 

Interesse?

Valcon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherinevisch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.