Van baan wisselen? Doe het in Q4!

Ik ben headhunter. Bij Top of Minds. En wat me ieder jaar weer opvalt is de enorme toestroom van professionals op zoek naar een nieuwe baan. In januari.

Een logisch moment, want december is een drukke maand zonder tijd voor bezinning. Pas met Kerst, als reflectie hoogtij viert. Bovendien, het jaar moest sowieso volgemaakt worden om de bonus veilig te stellen. Dus januari is de logische tijd om te beginnen aan de zoektocht naar een baan. Zo lijkt het althans.

Niets is minder waar! Januari is te laat. Werkgevers volgen een heel andere cyclus. In september en oktober worden de meeste vacatures opengesteld. In november en december worden deze ingevuld. En in januari.. is het aanbod opgedroogd.

Van deze jaarlijkse mismatch in timing tussen vraag en aanbod kun je slim profiteren. Door in Q4 al te gaan solliciteren. Er is dan maximaal aanbod en minimale concurrentie. En met de start in je nieuwe functie kun je best wachten tot januari of zelfs februari, als je daarmee je bonus veilig wilt stellen.

Dus wacht niet met je goede voornemens tot het nieuwe jaar, dit is het moment om in actie te komen! Bijvoorbeeld met een bezoek aan www.topofminds.com waar je volop verse vacatures vindt in het segment 80-300k jaarsalaris.

Merk gerelateerde vacatures

Aanmelden nieuwsbrief