CCO

CCO

 • Scale-up
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 838 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Braingineers werkgeverspagina voor andere vacatures

Braingineers doet wat geen andere tool of algoritme kan: het analyseren van de onbewuste emotionele ervaring van websitebezoekers, met een unieke combinatie van eye tracking, mouse tracking en EEG. Braingineers heeft de ambitie dit uit te bouwen naar een schaalbaar, licentiegedreven SaaS-model. Om dat commercieel succesvol te maken zoekt Braingineers een ervaren, strategische en tech-savvy CCO.

BRAINGINEERS GAAT VERDER WAAR GOOGLE ANALYTICS OPHOUDT

Waarom genereren bepaalde onderdelen van een website veel traffic, terwijl andere juist uitval veroorzaken? Waarom worden sommige commercials op YouTube weggeklikt, terwijl anderen tot het eind worden bekeken? Braingineers beantwoordt die vragen met haar een unieke combinatie van technologieen. Het resultaat is een rapport dat drie cruciale factoren duidt: de hoeveelheid blijdschap, frustratie, en aandacht in de user experience.

Braingineers onderzoekt nu differentiatiemogelijkheden, zoals een licentiemodel en een lightversie van de volledige service. De developers van Braingineers werken aan verdere automatisering en het creëren van SaaS-oplossingen.

Met het aanbieden van deze nieuwe varianten op de huidige service worden de diensten van Braingineers zeer schaalbaar. Er is differentiatie mogelijk voor verschillende soorten klanten. De volgende stap is het succesvol op de markt brengen van deze oplossingen, binnen en buiten Nederland, om de groeidoelstellingen van Braingineers te realiseren.

‘Onze algoritmes zijn uniek en onze reputatie is goed, dus we komen overal makkelijk aan tafel.’ – Roderick Reichenbach, Managing Partner

VACATURE: CCO

Om dat mogelijk te maken zoekt Braingineers een ondernemende en strategische CCO. Hij/zij krijgt de vrijheid om naar eigen inzicht een nieuwe commerciële strategie op te zetten, erop gericht de oplossingen zo schaalbaar mogelijk te vermarkten en de bestaande en nieuwe klanten succesvol te bedienen. Als onderdeel van een klein en toegewijd managementteam krijgt de CCO een leidende rol in de toekomst van Braingineers. De CCO zal het bestaande commerciële team van Braingineers aansturen, en daarbij een gemotiveerde sfeer creëren waarin de ervaren en toegewijde teamleden succesvol de strategie omzetten in resultaten.

De ideale kandidaat is een getalenteerde marketeer, netwerker en verkoper, met de ambitie leiding te geven aan een sterk team in een jong en succesvol bedrijf. Daarnaast is de kandidaat enthousiast over de technologie achter de oplossingen van Braingineers. Ook begrijpt hij/zij de online user experience-vraagstukken van klanten, en kan in schatten welke toepassingen uit het Braingineers portfolio het best bij de klant passen.

GEWENSTE PROFIEL

PERSOONLIJKHEID
 • Commercieel
 • Strategisch
 • Enthousiasmerend en sociaal
 • In staat een internationaal netwerk te onderhouden
ERVARING
 • Minimaal 5 jaar ervaring met leidinggeven en het realiseren van commerciële groei
 • Ervaring met en kennis van subscriptie- en licentiemodellen als salesmethode (B2B en/of B2C)
 • Ervaring met werken in groeiende organisatie (startup, scale-up of BU in een corporate)
 • Affiniteit en/of ervaring met tech-oplossingen en UX optimization

Braingineers werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

CCO Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.