Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Technische Business Analist

Technische Business Analist

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1455 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Hans Anders Retail Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Hans Anders is al decennialang een begrip. De keten wil goed horen en zien voor iedereen betaalbaar en bereikbaar maken. Met 700 winkels in Europa en een non-stop stijgende groeicurve slaagt het daar heel goed in. In het digitale domein zijn er nog legio mogelijkheden voor groei en optimalisatie. Dat vraagt om een ingrijpende transformatie van het IT-landschap. Een mooie uitdaging voor een hands-on Technische Business Analist.  

Over Hans Anders

Waarom zou men kiezen tussen een scherpe prijs, service of kwaliteit, als ze het ook allemaal kunnen hebben? Dat is de leidende gedachte bij Hans Anders. In elke winkel kunnen klanten rekenen op betrouwbare oog- en hoorzorg en persoonlijke service van een van de goed opgeleide opticiens en audiciens. En van de mooiste, nieuwste (zonne)brillen en state-of-the-art audio-apparatuur. Geheel naar persoonlijke wens, smaak en op maat gemaakt. En dat alles voor een scherpe prijs. Dat maakt Hans Anders anders.

Eind 2018 nam de Hans Anders Retail Group de keten eyes + more over, waarmee het bijna 200 winkels in Nederland, Duitsland, België en Oostenrijk aan het assortiment toevoegde. Ook het Zweedse merk Direkt Optik hoort bij de groep. Daarmee is Hans Anders op dit moment met drie merken en 700 winkels actief in vijf Europese landen. Wekelijks (!) komt daar een nieuwe winkel bij. De ambities voor de toekomst liegen er niet om: de komende jaren wil de Hans Anders Group – met de steun en slagkracht van Britse investeringsmaatschappij 3i die het bedrijf in 2017 overnam – haar vleugels op het continent verder uitslaan en nog veel meer nieuwe winkels openen. Het doel: in volume en omzet een van de leidende spelers in Europa worden.

Groei in het digitale domein
Naast het openen van fysieke winkels, staat digitale groei ook bovenaan de agenda. Zonder een fractie afbreuk te doen aan de unieke made-to-order propositie, wil Hans Anders online klanten dezelfde persoonlijke, relevante en hoogkwalitatieve service bieden. Daarvoor zijn al verschillende innovatie- en optimalisatietrajecten gelanceerd, en de pijplijn is goed gevuld met projecten die liever gisteren dan vandaag gestart zouden worden. Een beter moment om in te stappen is er voor de IT-projectmanager niet.

Vacature: Technische Business Analist

De Technische Business Analist neemt meerdere projecten onder de hoede. Elk project levert een significante bijdrage aan het uiteindelijke doel: excelleren op het digitale domein. Variërend van het implementeren van een nieuwe tool waarmee klanten makkelijker online een afspraak kunnen maken, het optimaliseren van het workforce managementsysteem tot een volledige ‘replatforming’ van het huidige e-commerceplatform van Hans Anders: de Technische Business Analist bestiert elk project met een can-do mentaliteit en proactieve, hands-on aanpak.

De onderliggende techniek en systemen hoeft de Technische Business Analist niet tot in detail te begrijpen. Dat kan zij/hij met een gerust hart overlaten aan het team van bekwame in-house developers. Waar de Technische Business Analist het verschil maakt, is in de vertaalslag tussen dat team en de business. Daarvoor is enige kennis en begrip van techniek uiteraard een must; die is immers nodig om problemen en klantvragen te analyseren en doorgronden, en ze vervolgens helder en concreet door te vertalen naar de IT-afdeling – en vice versa. Naast een vaardige gesprekspartner voor de business en IT, is de Technische Business Analist ook op MT-niveau een sterke en alwetende sparringpartner. Zij/hij rapporteert direct aan Group IT Director Bastiaan van Woerden.

Wendbaar, efficiënt en onverminderd succesvol
Hans Anders is een organisatie waarin aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei hoog in het vaandel staan. Korte lijnen en snel schakelen, daar houden ze bij Hans Anders van. Wie een goed idee heeft en dat overtuigend kan onderbouwen, mag er meteen mee aan de slag. Op die manier blijft het bedrijf zeer wendbaar, efficiënt en onverminderd succesvol.

De ideale kandidaat is een voormalig consultant met hands-on Postman-ervaring die er energie van krijgt om het IT-landschap van Hans Anders te transformeren. Zij/hij omarmt de MACH-approach, heeft (ruime) ervaring met het implementeren van API-portals, en bij voorkeur ook met Jira-software. Een proactief en initiatiefrijk karakter kan niet ontbreken, net als een enorme drive om een bijdrage te leveren aan de verdere groei van een van de meest ambitieuze bedrijven in de optiekbranche.

Er liggen veel projecten op de gedreven Technische Business Analist te wachten. Omdat IT zo’n hoge prioriteit binnen de organisatie heeft, zijn de mogelijkheden enorm. In deze rol kun je dus echt heel veel impact op de organisatie hebben.” – Bastiaan van Woerden, Group IT Director

 

Interesse?

Hans Anders werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via
catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.