Manager of PMI & Strategy Execution

Manager of PMI & Strategy Execution

 • Consulting Exit
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 03 juli 2024
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 484 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 6 jaar ervaring
 • In strategie- of managementconsulting
 • Ervaring met integraties
 • Stakeholdermanager
 • Verbinder en pragmaticus

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

De Jong & Laan is een toonaangevend accountants- en adviesbureau voor het mkb en grotere organisaties. In 2022 verwierf PE-partij Waterland een belang in het ambitieuze bedrijf. In lijn met de buy-and-buildstrategie die hieruit voortvloeide, nam de Jong & Laan vorig jaar drie bedrijven over – en de komende tijd zullen meer acquisities volgen. De Manager of PMI & Strategy Execution leidt recente en toekomstige integraties in goede banen.leidt recente en toekomstige integraties in goede banen.

Over De Jong & Laan

De Jong & Laan is een vooraanstaand top 15-accountants- en advieskantoor. Het bedrijf heeft een leidende positie in delen van Nederland en wil deze, gesteund door Waterland Private Equity, de komende jaren flink verstevigen en uitbreiden naar de rest van het land. De laatste jaren werden meerdere overnames gedaan en op die koers wil de dynamische organisatie blijven varen. Sinds het ontstaan in 1988 is de missie van de Jong & Laan onveranderd gebleven: zowel ondernemers in het mkb als grotere organisaties ontzorgen en ondersteunen bij complexe accountants- en belastingvraagstukken. De afgelopen jaren groeide het bedrijf uit tot een sterke speler in de markt met ongeveer 1000 professionals en 24 vestigingen, voornamelijk in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Schaalvergroting
De afgelopen jaren is binnen accountancy een toenemende focus op schaalvergroting. Steeds meer externe investeerders nemen een belang in kleinere en middelgrote accountancykantoren. Voor deze partijen biedt dit de mogelijkheid om de gewenste schaalvergroting te realiseren en verder te professionaliseren, in een tijd waarin ze kampen met een krappe arbeidsmarkt, strengere wet- en regelgeving en de noodzaak om te digitaliseren. In 2022 nam Waterland Private Equity een belang in de Jong & Laan. Met deze investeerder aan boord kan de organisatie haar groeiambitie versnellen en haar leidende positie uitbreiden naar de rest van Nederland.

In 2023 nam de Jong & Laan drie partijen over, twee in Utrecht en één in Amsterdam. De organisatie is van plan om in de nabije toekomst meer overnames te doen. Daarbij is sprake van een sterke focus op uitbreiding in het westen van het land.

Vacature: Manager of PMI & Strategy Execution

De Manager of PMI & Strategy Execution is verantwoordelijk voor zowel de integratie van de overnames die vorig jaar zijn gedaan als voor toekomstige acquisities van De Jong & Laan. Voor elke overname bepaalt de Manager of PMI & Strategy Execution (vanuit de integratie-principes) hoe de integratie moet worden vormgegeven, met name op het gebied van IT, HR, Marketing & Communicatie en Vaktechniek. Zij/hij wordt al vanaf de eerste stappen in de deal bij het proces betrokken en denkt proactief mee over hoe de integratie het best vormgegeven kan worden.

One size fits all bestaat niet; elke overname vereist een eigen aanpak. Ook bij de daadwerkelijke vormgeving is de Manager of PMI & Strategy Execution hands-on betrokken en neemt het voortouw. Zij/hij zet de juiste structuur en kaders neer waarbinnen de integratie plaatsvindt en schakelt rechtstreeks met de verschillende directies over de voortgang en ontwikkelingen, die zij/hij zorgvuldig monitort. De Manager of PMI & Strategy Execution geeft operationeel leiding aan het Integratieteam en rapporteert aan de directie van de Jong & Laan. Ook onderhoudt de Manager nauw contact met CEO‘s en collega’s van overgenomen bedrijven en leidt hen op effectieve wijze door veranderingen. Hier schuilt een van de grootste succesfactoren van de rol: de Manager moet een verbinder pur sang zijn. Door haar/zijn sterke inhoudelijke kennis en goed te begrijpen wat er bij alle partijen op alle niveaus leeft, kan de Manager belangen goed tegen elkaar afwegen en een roadmap uitstippelen die op draagvlak van alle partijen kan rekenen. Zo zorgt zij/hij ervoor dat nieuwe entiteiten onderdeel worden van de Jong & Laan en zich verbonden voelen met elkaar. Mensen behouden en waarborgen dat ze zich in de nieuwe situatie en cultuur thuis voelen en kunnen floreren, is cruciaal. Als dat bereikt wordt, is er sprake van succesvolle integratie. Naast de integratietrajecten is de Manager of PMI & Strategy Execution ook betrokken bij bedrijfsbrede strategische projecten, zoals op het gebied van innovatie, digitalisering en nieuwe richtlijnen rondom rapportage over duurzaamheid (Corporate Sustainability Reporting Directive).

“Je stapt in een organisatie die aan een vooravond van een enorme groei staat. PE-backed en geleid door een nieuwe directie gaat de Jong & Laan de komende tijd een enorme groei en verdere professionalisering doormaken. Als Manager of PMI & Strategy Execution ben je echt onderdeel van die transitie en groei. We zijn samen op een missie, waarin je in je rol niet alleen veel kunt toevoegen, maar ook heel veel kunt leren.” – Marco Herder, Partner en Directeur de Jong & Laan

De ideale kandidaat is een voormalige (strategie)consultant met ervaring met integraties die goed gedijt in een organisatie die volop in transitie is. De Jong & Laan is namelijk continu in beweging en op weg een zeer toonaangevende speler in de accountancy- en advieskantoren te worden. ‘Op weg’ heeft in deze context ook een letterlijke betekenis: de Manager of PMI & Strategy Execution zal regelmatig reizen tussen haar/zijn standplaats Utrecht, de backoffice in Vroomshoop en de verschillende locaties in Amsterdam en de rest van het land.

 

Interesse?

De Jong & Laan werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Frederique Duijnstee via frederique.duijnstee@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Frederique Duynstee Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Manager of PMI & Strategy Execution

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.