Strategy & Transformation Manager

Strategy & Transformation Manager

  • Strategy
  • Schiedam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1340 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de DELTA Fiber werkgeverspagina voor andere vacatures

Als het aan DELTA Fiber ligt, heeft iedereen in Nederland snel internet via glasvezel. Ook in de gebieden waar dit (nog) geen vanzelfsprekendheid is. De resultaatgedreven Strategy & Transformation Manager levert een cruciale bijdrage aan de vijfjarige transformatie waarin het snelgroeiende bedrijf zich bevindt richting een PE-exit in 2026.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is de snelstgroeiende glasvezelprovider van Nederland. Het telecombedrijf is de werkgever achter de merken DELTA en Caiway en heeft een duidelijke ambitie: zoveel mogelijk mensen in Nederland voorzien van razendsnel internet, interactieve televisie en perfecte (mobiele) telefonie.

De afgelopen jaren groeide DELTA Fiber indrukwekkend hard. Niet alleen de omzet nam met dubbele cijfers toe, ook het aantal medewerkers groeide exponentieel: van zeshonderd naar negenhonderd mensen in twee jaar tijd. Inmiddels zijn bijna een miljoen woningen en bedrijven op het netwerk van DELTA Fiber aangesloten.

Private Equity-owned
Gesteund door een PE-consortium van het Zweedse investeringsbedrijf EQT en Stonepeak heeft DELTA Fiber grote ambities voor de toekomst. De komende vijf jaar wil het bedrijf verdubbelen in omzet en na KPN de grootste glasvezelprovider van Nederland worden. Deze en andere strategische ambities legde het bedrijf onlangs vast in een vijfjarig Full Potential Plan.

De Strategy & Transformation Manager werkt samen met het managementteam en Top Dertig om de strategische thema’s uit het Full Potential Plan verder uit te werken en optimaal te laten landen in de organisatie, om zo efficiënt mogelijk het beoogde resultaat te realiseren.

Vacature: Strategy & Transformation Manager

De Strategy & Transformation Manager buigt zich over uitdagende strategische vraagstukken en projecten die verschillende werkstromen in de organisatie raken. Onder meer het uitbreiden van het glasvezelnetwerk, het uitbouwen en optimaliseren van de B2B- en retailbusiness, het opzetten van een wholesale-business en het verbeteren van de klantervaring staan bovenaan de agenda van het Strategy & Transformation Office.

Rol van de Strategy & Transformation Office
De Strategy & Transformation Office heeft drie belangrijke verantwoordelijkheden:

  • Efficiënte implementatie van het Full Potential Plan;
  • Aansturing van overkoepelende strategische thema’s;
  • Doorontwikkeling van het Full Potential Plan en de algehele bedrijfsstrategie.

Een strategische brein in combinatie met goede executievaardigheden maken de Strategy & Transformation Manager een essentieel onderdeel van het team. Zij/hij zoekt continu verbinding met de business en werkt nauw samen met de betrokken partijen om strategische vraagstukken of implementatieproblemen op te lossen. De klassieke strategieconsulting-toolkit – helder structureren, analyseren, prioriteren en overtuigen – is onmisbaar.

De Strategy & Transformation Manager manoeuvreert snel en efficiënt tussen verschillende projecten en haakt proactief de juiste stakeholders aan. Op die manier leert zij/hij het hele bedrijf goed kennen. Zij/hij onderhoudt een korte, directe lijn met het MT en rapporteert direct aan de Head of Strategy & Transformation Office. Ook is zij/hij de drijvende kracht achter het voorbereiden van input voor boardmeetings.

“De Strategy & Transformation Manager is analytisch sterk, maar kan ook heel goed pragmatisch tot oplossingen komen. Een hands-on strateeg met een goed gevoel voor executie.” – Huib Costermans, CFO

Consulting-exit
Een ijzersterk analytisch denkvermogen en heldere communicatieve vaardigheden zijn in deze rol essentieel. DELTA Fiber is een dynamische, ondernemende, platte organisatie waarin lijnen kort zijn en snel geschakeld wordt. Het jonge team waar de Strategy & Transformation Manager deel van uitmaakt heeft enorm veel kennis en ervaring. Dat alles tezamen maakt deze rol een geweldige kans voor een ervaren (strategie)consultant óf iemand met transformatie ervaring om in te stappen bij een ondernemend bedrijf met een enorme groeiambitie en -potentie. Zij/hij geniet veel exposure naar de CEO, de CFO en de rest van het MT. Met de sterke groei in het vooruitzicht zijn doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie eerder regel dan uitzondering. Op termijn is participatie een mogelijkheid.

 

Interesse?  

DELTA Fiber werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Strategy & Transformation Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.