Strategy & Markets Advisor

Strategy & Markets Advisor

  • Consulting Exit
  • Rotterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 1486 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Van Oord werkgeverspagina voor andere vacatures

De Strategy & Markets Advisor maakt onderdeel uit van het toegewijde strategieteam binnen Van Oord. Zij/hij draagt bij aan een divers scala aan strategische vraagstukken binnen de organisatie; onder andere het verkennen van nieuwe markten, uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten en de strategische positionering van Van Oord. Een uitdagende positie voor een ervaren strateeg, met een interesse in internationale waterbouw.

Over Van Oord

Van Oord is een maritieme aannemer gericht op landaanwinning, kustbescherming, offshore wind en infrastructuur; maritiem, op land en voor olie- en gaswinning. Het is een echt Hollands familiebedrijf, van oudsher geworteld in de strijd tussen Nederland en het water. Van Oord heeft zo’n 4.400 mensen in dienst, met 73 nationaliteiten. Zij werken momenteel aan 186 projecten verspreid over 36 landen.

“Wij dragen bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties door middel van maritieme vindingrijkheid” – Pieter van Oord, CEO

Maritieme vindingrijkheid
Van Oord verandert de wereld om ons heen door middel van maritieme oplossingen en onderscheidt vier business units; Baggeren, Offshore wind, Offshore en Nederland.

Baggeren is van oudsher het handelsmerk. Het bedrijf ontwerpt en bouwt grote en complexe baggerprojecten wereldwijd, vaak als hoofdaannemer. Het doel hiervan kan landaanwinning zijn, maar ook bijvoorbeeld kustbescherming en het uitbreiden van havens. Daarnaast werkt Van Oord aan oplossingen voor installatie, stabilisatie of bescherming van offshore olie- en gasinfrastructuur. Bovendien levert Van Oord een actieve bijdrage aan de energietransitie met totaaloplossingen (techniek, inkoop en bouw) in offshore windprojecten. In Nederland is Van Oord betrokken bij grote multidisciplinaire infrastructuurprojecten zoals de versterking van de Afsluitdijk.

Handen uit de mouwen
Sinds 2018 mag het bedrijf het predicaat Koninklijk voeren. Dit is het resultaat van 150 jaar ondernemers- en pionierschap. Deze ‘can-do’-mentaliteit is ook kenmerkend voor de interne bedrijfscultuur. Aangezien Van Oord een familiebedrijf is, met Van Oord-familieleden in alle lagen van het bedrijf, heerst er een sterke langetermijnvisie die breder is dan winst. Een echte purpose-gedreven organisatie, waarbij maatschappelijke impact en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Vacature: Strategy & Markets Advisor

Het Strategy & Markets-team binnen Van Oord is recent ontstaan om toegewijd aan strategievraagstukken te werken. Het team van drie strategen, onder leiding van Robert Middelhoek (ex-Roland Berger en Boer & Croon), breidt uit met een Strategy & Markets Advisor.

De vraagstukken waar de Strategy & Markets Advisor mee te maken krijgt zijn zeer divers. De Strategy & Markets Advisor voorziet het senior management van commerciële en strategische inzichten op het gebied van markt- en klantontwikkelingen, groeikansen, verbetertrajecten en positionering bij publieke kwesties. Daarnaast werkt zij/hij mee aan de volledige breedte van M&A- en investeringstrajecten. Van marktonderzoek, investeringsvoorstellen en due diligence tot transactie. Bovendien ondersteunt de Strategy & Markets Advisor de business end-to-end met advies ten aanzien van bijvoorbeeld groei, herstructurering en kostenbesparing.

De Strategy & Markets Advisor ontwikkelt echter niet alleen de strategie, zij/hij zal ook met de business meewerken om de strategie tot resultaat te laten komen. Kortom: deze rol biedt kans om impact te hebben op de richting en groei van een leidende maritieme aannemer.

Het team rapporteert direct aan de CEO en werkt zeer nauw samen met het senior management, wat zorgt voor exposure naar het Executive Committee en de Management Teams van de business units. Dit biedt op termijn kans voor mooie doorgroeimogelijkheden. Vanwege het belang van de rol wordt er direct een vast contract geboden.

“Het strategieteam wordt gezien als ‘stepping stone for talent’, waar talent direct impact kan maken en tegelijkertijd de breedte van de organisatie leert kennen.” – Robert Middelhoek, Manager Strategy & Markets

Interesse?

Van Oord werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via 
imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Strategy & Markets Advisor Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.