Strategy Manager

Strategy Manager

 • Strategy
 • Technology
 • Amsterdam
 • 564 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Strategy Manager werkgeverspagina voor andere vacatures

VodafoneZiggo staat, met zo’n 7 miljoen huishoudens als klant, middenin de samenleving. De snelle technologische ontwikkelingen en scherpe concurrentie zorgen voor een continu veranderend werkveld. De Strategy Manager heeft direct invloed op de koers van het bedrijf en helpt mee om de grote ambities van deze nieuwe joint venture te verwezenlijken.

Over VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een joint venture die in januari 2017 is ontstaan in Nederland, waarbij de bedrijven Vodafone Nederland van de Vodafone Group en Ziggo van Liberty Global hun krachten bundelen. Ze leveren vaste en mobiele communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven. Hierbij zijn de diensten steeds vaker met elkaar geïntegreerd en zijn de grenzen tussen vast en mobiel aan het vervagen. De nieuwe samenwerking zorgt voor een bruisende en dynamische werkomgeving waarbij het beste van twee werelden wordt samengevoegd. Het is een interessant moment om voor VodafoneZiggo te werken, omdat je deel uitmaakt van de vorming van een groot, nieuw toonaangevend bedrijf dat een grote impact heeft in heel Nederland. De ambities van VodafoneZiggo zijn groot: ze willen de beste worden in Nederland. Daarbij willen ze zowel zorgen voor de beste dienstverlening en tegelijk commercieel concurrerend zijn.

“Mensen hebben hier een sterke can-do mentaliteit. Ze stropen hun mouwen op en zorgen dat ze dingen gedaan krijgen. Al onze diensten zijn basisbehoeften geworden. Bedrijven en ziekenhuizen kunnen niet functioneren zonder onze diensten. Consumenten rekenen op ons. Daar is iedereen hier zich van bewust. Samen willen we zorgen dat we die kwaliteit en betrouwbaarheid continu leveren.” – Joep de Ruyter, Director Strategy VodafoneZiggo

Over de vacature: Strategy Manager

De Strategy Manager werkt mee aan de korte- en langetermijnstrategie voor VodafoneZiggo. Zo was het Strategy Management Team nauw betrokken bij het tot stand komen van de joint venture en grote fusies uit het verleden. De Strategy Manager maakt diepgaande analyses en vertaalt deze in een begrijpelijke storyline om daarmee de organisatie te overtuigen. Bij elk project duikt de Strategy Manager de diepte in en begrijpt de materie. Hij/zij is owner van het project en weet het project ook goed te managen als het project groter wordt. De nieuwe corporate strategie is net vastgesteld en breed gedragen. Nu moet die strategie concreet gemaakt worden in direct uitvoerbare plannen. De joint venture van VodafoneZiggo zorgt voor een dynamisch en breed speelveld waar bewegingen van concurrenten en nieuwe technologische ontwikkelingen direct invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden. Een nieuwsartikel in een krant kan ervoor zorgen dat je diezelfde dag in een meeting zit om te bespreken wat de consequenties zijn. VodafoneZiggo wil vooral het verschil maken door waarde toe te voegen aan de diensten (zoals bijvoorbeeld Ziggo Sport in basis tv-pakket) en vooruitstrevende innovatie (Ziggo Go & Horizon Box). De joint venture zorgt voor unieke nieuwe mogelijkheden die ook strategisch uitgewerkt moeten worden. Een ander voorbeeld van een mogelijk project is het bepalen van de strategie rondom de spectrumveilingen; de door de overheid uitgeschreven veilingen van frequentiebanden voor mobiel dataverkeer. Wat voor impact heeft het aanschaffen van een bepaalde hoeveelheid bandbreedte op de propositie van producten? Kan met gaming worden voorspeld wat de concurrenten zullen doen? Daarnaast kijkt de Strategy Manager bijvoorbeeld ook naar M&A mogelijkheden. Wat staat er te koop? Hoeveel heb je ervoor over? Wat mag een target in verschillende scenario’s kosten?

Kandidaatprofiel

De ambitie om de beste van Nederland te zijn, vertaalt zich terug in deze zoektocht naar een topkandidaat. De Strategy Manager heeft sterke analytische vaardigheden om de klus te klaren, goede business sense om te weten wat de impact is voor het bedrijf en sterke communicatievaardigheden. Want gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen. De Strategy Manager is niet bang om diep in complexe problemen te duiken en heeft doorzettingsvermogen om net zo lang door te vragen totdat de kern is bereikt. Daarbij krijgt hij/zij precies de informatie die wordt gezocht én worden tegelijkertijd goede relaties opgebouwd.

 • Analytisch sterk
 • Business sense
 • Communicatief vaardig
 • Datagedreven
 • Down to earth
 • Strategy Consulting
 • Telco en/of media-ervaring is een pre

Landingspot

De rol van Strategy Manger is een bewezen landingspot voor consultants. Een goede plek om veel te leren en in contact te komen met de verschillende afdelingen. En dat allemaal op een geweldige locatie; vanuit het nieuwe kantoor, vlak naast Amsterdam Centraal, kijk je uit over heel Amsterdam en het IJ. De Strategy Manager werkt in een team van twee analisten en vijf andere (senior) Strategy Managers (met o.a. oud-consultants van A.T. Kearney en Monitor Deloitte). Hij/zij rapporteert aan Joep de Ruyter, Director Strategy (oud-consultant van OC&C).

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.