Strategy Manager

Strategy Manager

 • Strategy
 • Energy
 • Rotterdam
 • 1379 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Eneco werkgeverspagina voor andere vacatures

De energiemarkt gaat door een fundamentele en onomkeerbare transitie. Eneco heeft een aantal innovatieve producten en diensten gelanceerd en sterke partnerships opgebouwd. Niet voor de enkeling, maar voor iedereen: “Welkom in de nieuwe wereld.” De Strategy Manager is medeverantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van Eneco. Het is een zichtbare functie met veel impact op de toekomst van Eneco en de energiemarkt in brede zin.

Landing spot

De energietransitie heeft effect op alle domeinen, spelers en facetten die de energiemarkt rijk is. Data en digital krijgen een steeds belangrijkere functie, eindgebruikers worden meer en meer centraal gesteld en innovaties zijn noodzakelijk om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Deze ontwikkelingen genereren een dynamisch en uitdagend werkveld.

Eneco focust zich volledig op duurzame energie en innovatie (TOON is daar een voorbeeld van). Op dit moment kijkt Eneco verder naar nieuwe mogelijkheden zoals de samenwerking met Tesla of met start-ups, de introductie van nieuwe producten of diensten en het betreden van nieuwe markten.

Organisatiestructuur

Eneco is opgedeeld in verschillende Business Units (BUs) – waarvan de BU Consumenten het grootst is. De BU Consumenten heeft een eigen strategieteam (4 fte) dat wordt aangestuurd door de Head of Strategy. Er vindt veel kruisbestuiving en samenwerking plaats tussen de BUs. Daarnaast is er een directe lijn met het Corporate Strategy team (Eneco Group). Zij zijn verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie en de Eneco Group visie. Het strategieteam levert gedegen en onderbouwde adviezen aan o.a. het Management Team van Eneco Consumenten en de Raad van Bestuur.

Vacature Strategy Manager

De Strategy Manager is verantwoordelijk voor het vormgeven en continu aanscherpen van de strategie voor de BU Consumenten. Net als in consultancy werkt de Strategy Manager projectmatig en is hij/zij bezig met opdrachten over de hele breedte van de organisatie. Van business-development-initiatieven en innovaties tot het ontwikkelen van proposities. De Strategy Manager betrekt de juiste interne stakeholders, ontwikkelt business cases, onderzoekt of plannen schaalbaar zijn, bouwt de eerste pilots en ontwikkelt strategieën voor het betreden van de markt.

Daarnaast is de Strategy Manager aanjager van M&A, due dilligence of finance trajecten. Tevens behoort het verbeteren van commerciële en operationele kernactiviteiten omtrent marketing, sales, customer experience, billing en data science tot de werkzaamheden van deze persoon. De Strategy Manager helpt om deze kwesties behapbaar en meetbaar te maken, waardoor de juiste beslissingen worden genomen. Dit gebeurt zowel proactief als reactief: directieleden van het MT Consumenten kunnen bijvoorbeeld opdrachtgever zijn, maar net zo vaak geeft de Strategy Manager proactief advies. Na de afronding van een strategietraject blijft de Strategy Manager vaak betrokken. Hij/zij presenteert de adviezen aan het MT of andere verantwoordelijke professionals. Gedurende de implementatie houdt de Strategy Manager een vinger aan de pols.

Persoonlijkheid

 • Hoog conceptueel denkniveau
 • Analytisch
 • Sensitief
 • Verbinder
 • Overtuigend

Ervaring

 • Minimaal zes jaar werkervaring
 • Strategy Consultant op (senior) manager of principal level
 • Ervaring met het bouwen van business cases
 • Stakeholder management

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.