Strategy Manager - Business Banking

Strategy Manager - Business Banking

  • Consulting Exit
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1346 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ING vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In de afgelopen jaren heeft ING veel geïnvesteerd in Business Banking en heeft zij in een aantal landen zakelijke volwassenheid bereikt. De volgende stap is de verdere digitalisering en het verder uitbouwen van de commerciële strategie, waarbij rekening wordt gehouden met de wettelijke vereisten. De open functie voor Strategy Manager is perfect voor Strategy Consultants op (Junior) Engagement Manager/Project Leader niveau met een affiniteit voor het bankwezen en de ambitie om door te groeien binnen ING.

ING Business Banking

ING Business Banking richt zich op zakelijke klanten, variërend in grootte van ‘micro-ondernemingen’ (1 FTE) tot middelgrote ondernemingen. Verdeeld over 7 landen in Europa heeft zij 2 miljoen klanten, € 100 miljard aan uitstaand klantenkrediet en € 3 miljard aan inkomsten. De divisie wordt wereldwijd geleid door Luc Truyens, waarbij het centrale team bestaat uit 25 FTE. Hun missie is om klanten in staat te stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken, door de aangewezen partij te worden voor het beheer en de verbetering van hun bedrijf.

ING Business Banking heeft de afgelopen jaren een koers uitgestippeld naar cutting edge waardeproposities voor haar drie segmenten: het volledig digitale Easy Banking voor microbedrijven; het gedeeltelijk door adviseurs ondersteunde Guided Banking voor grotere ondernemingen; en het op maat gemaakte Relation Banking voor middelgrote ondernemingen. Daarnaast heeft ING Business Banking de basis gelegd voor strategische partnerships. Een voorbeeld hiervan is de onlangs aangekondigde samenwerking met Amazon Duitsland, waarbij bedrijven bij ING een lening kunnen aanvragen via het Amazon verkopersplatform.

Ondertussen blijven zich nieuwe strategische uitdagingen voordoen. COVID-19 heeft het klantenbestand enorm onder druk gezet, waardoor er behoefte is aan nieuwe financiële oplossingen en aangepaste manieren van zakendoen. Een sterke focus op verbeterde backend-IT heeft ruimte gelaten voor een vergelijkbare inspanning aan de voorkant. De compliance-eisen van Know Your Customer (KYC) stellen extra eisen aan de Business Banking teams van de landen, die verantwoordelijk zijn voor het beoordelen en aan boord nemen van klanten. En de roadmap naar de nieuwe waardeproposities moet in de afzonderlijke landen worden uitgerold.

“Onze rol is om vertrouwen op te bouwen en te helpen op momenten van nood, op een manier die onze klanten nooit zullen vergeten.”
– Luc Truyens, Global Head ING Business Banking

Vacature: Strategy Manager – Business Banking

Het centrale team van Business Banking is op zoek naar een Strategy Manager die ING op deze onderwerpen kan ondersteunen. De Strategy Manager krijgt de kans om een functie binnen de wereldwijde organisatie op zich te nemen, maar toch dicht bij de business te werken. Zij of hij zal enerzijds de landen ondersteunen bij het uitrollen van strategische initiatieven zoals de eerdergenoemde nieuwe Value Propositions. Aan de andere kant zal de Strategy Manager een sleutelrol spelen in het runnen van verschillende governance cadences, zoals de Quarterly Performance meetings met elk land, evenals de tweejaarlijkse Business Banking Council met senior leiderschap. In deze hoedanigheid zal de Strategy Manager fungeren als een enabler en directe verbinding met de Global Head of Business Banking.

Om in deze functie succesvol te zijn, moet de Strategy Manager de standaard toolkit voor strategieconsultancy uitstekend beheersen. Hij of zij moet ook het vermogen hebben om effectief te communiceren en gebruik te maken van een flexibele set van beïnvloedende vaardigheden. Van de Strategy Manager wordt verwacht dat hij of zij meerdere projecten en onderwerpen tegelijk uitvoert, soms met cross-functionele of cross-culturele teams. De strategische uitdaging die gepaard gaat met deze projectportfolio, gecombineerd met de mogelijkheid om nauw samen te werken met de verschillende landen en het bedrijf, en de nabijheid van het senior leiderschap, maken deze rol veelzijdig en uitdagend voor een ambitieuze strategieconsultant op (Junior) Engagement Manager/Project Leader niveau.

ING werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland.vetten@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.