Strategy Analyst

Strategy Analyst

 • Analytics
 • Technology
 • Amsterdam
 • 584 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Strategy Analyst werkgeverspagina voor andere vacatures

In deze rol komen de dynamiek van telecom en de complexiteit van de B2B-markt bij elkaar. VodafoneZiggo heeft grote groeiambities voor deze markt. Dat vraagt om strategische plannen voor de middellange en lange termijn. De Strategy Analyst draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van deze plannen.

OVER VODAFONEZIGGO

Met zo’n zeven miljoen huishoudens als klant is VodafoneZiggo een van de grootste spelers in het Nederlandse telecomlandschap. Ook in de zakelijke markt is de provider met 30% marktaandeel één van de belangrijkste spelers.

VodafoneZiggo is in januari 2017 ontstaan doordat de bedrijven Vodafone Nederland van de Vodafone Group en Ziggo van Liberty Global hun krachten bundelden. Samen leveren ze vaste en mobiele communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven. Synergie in infrastructuur, marketing en administratie maakt grote kostenbesparingen mogelijk. Bovendien zijn er grote groeimogelijkheden door slimme bundeling van producten en diensten. Eind 2018 gaat het hoofdkantoor verhuizen naar het centrum van Utrecht, waar een compleet nieuw smart building wordt gebouwd.

“Telecommunicatie is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de zakelijke markt. Bedrijven kunnen niet functioneren zonder onze diensten. Bij ziekenhuizen hangen er letterlijk levens af van de kwaliteit van onze diensten.” – Robin Kroes, Executive Director Strategy, Insights & Integration bij VodafoneZiggo

 Strategie

Het speelveld waarin VodafoneZiggo zich begeeft wordt getekend door scherpe concurrentie, technologische innovaties en veranderingen in de verwachtingen van de klant. Denk bijvoorbeeld aan Internet of Things (IoT). Ongemerkt wordt hierdoor de wereld om ons heen steeds slimmer. Maar wat betekent dat precies voor de markt waar VodafoneZiggo zich in beweegt, en welke rol kan VodafoneZiggo daarin spelen? Daar komt de afdeling Strategy, Insights & Integration bij kijken. Deze afdeling staat onder leiding van Robin Kroes, en is onderverdeeld in twee takken: Zakelijke Markt (onder leiding van Ewald Paulus) en Consumentenmarkt (onder leiding van Joep de Ruiter).

VACATURE: STRATEGY ANALYST

De Strategy Analyst draagt constructief bij aan de ontwikkeling en implementatie van de strategie, het ‘Long Range Plan’ en strategische projecten voor de zakelijke markt.

De doelgroep is zeer breed: van ZZP’ers, MKB-bedrijven en snelgroeiende start-ups tot grote corporates en ook internationale bedrijven die worden bediend in samenwerking met Vodafone Group. Iedere doelgroep heeft sterk wisselende behoeften en uitdagingen. Dossiers gaan bijvoorbeeld over IoT, securitydiensten, nieuwe concepten voor bedrijventerreinen of bundeling van internet- en TV-diensten voor hotels en ziekenhuizen. De afwisseling maakt dit een interessante rol.

De Strategy Analyst werkt samen met de Strategy Manager en Senior Strategy Manager aan dossiers met een horizon van twee tot vijf jaar. Ieder dossier reikt over meerdere afdelingen heen, en vaak is er ook input vanuit de internationale aandeelhouders. Daarom werkt de Strategy Analyst met informatie uit veel verschillende bronnen om diepgaande analyses te maken. Die analyses vormen de basis voor plannen waar de business warm voor loopt.

Voor wie is dit interessant?

Het Strategy team van VodafoneZiggo is een bewezen landingspot voor consultants. Oud-consultants ervaren deze afdeling als een goede plek om snel veel over de business te leren en een relevant netwerk op te bouwen binnen VodafoneZiggo.

PROFIEL

Persoonlijkheid

 • Teamplayer
 • Analytisch sterk
 • Business sense
 • Datagedreven
 • Stakeholdermanagement

Achtergrond

 • Minimaal 2 jaar ervaring, bijvoorbeeld:
 • Consulting
 • Achtergrond als Analyst
 • Strategische ervaring bij een dienstverlener

VodafoneZiggo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Martine Francken, Consultant bij Top of Minds, via martinefrancken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.