Strategy Manager

Strategy Manager

 • Utrecht
 • Gepubliceerd op 14 februari 2018
 • 127 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Associate werkgeverspagina voor andere vacatures

In deze rol komen de dynamiek van telecom en de complexiteit van de B2B-markt bij elkaar. VodafoneZiggo heeft grote groeiambities voor deze markt. Dat vraagt om strategische plannen voor de middellange en lange termijn. De Strategy Manager is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van deze plannen.

OVER VODAFONEZIGGO

Met zo’n zeven miljoen huishoudens als klant is VodafoneZiggo een van de grootste spelers in het Nederlandse telecomlandschap. Ook in de zakelijke markt is de provider met 30% marktaandeel één van de belangrijkste spelers.

VodafoneZiggo is in januari 2017 ontstaan doordat de bedrijven Vodafone Nederland van de Vodafone Group en Ziggo van Liberty Global hun krachten bundelden. Samen leveren ze vaste en mobiele communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven. Synergie in infrastructuur, marketing en administratie maakt grote kostenbesparingen mogelijk. Bovendien zijn er grote groeimogelijkheden door slimme bundeling van producten en diensten. Eind 2018 gaat het hoofdkantoor verhuizen naar het centrum van Utrecht, waar een compleet nieuw smart building wordt gebouwd.

“Telecommunicatie is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de zakelijke markt. Bedrijven kunnen niet functioneren zonder onze diensten. Bij ziekenhuizen hangen er letterlijk levens af van de kwaliteit van onze diensten.” – Robin Kroes, Executive Director Strategy, Insights & Integration bij VodafoneZiggo

 Strategie

Het speelveld waarin VodafoneZiggo zich begeeft wordt getekend door scherpe concurrentie, technologische innovaties en veranderingen in de verwachtingen van de klant. Denk bijvoorbeeld aan Internet of Things (IoT). Ongemerkt wordt hierdoor de wereld om ons heen steeds slimmer. Maar wat betekent dat precies voor de markt waar VodafoneZiggo zich in beweegt, en welke rol kan VodafoneZiggo daarin spelen? Daar komt de afdeling Strategy, Insights & Integration bij kijken. Deze afdeling staat onder leiding van Robin Kroes, en is onderverdeeld in twee takken: Zakelijke Markt (onder leiding van Ewald Paulus) en Consumentenmarkt (onder leiding van Joep de Ruiter).

VACATURE: STRATEGY MANAGER

De Strategy Manager draagt structureel en constructief bij aan de ontwikkeling en implementatie van de strategie, het ‘Long Range Plan’ en alle strategische projecten voor de zakelijke markt.

De doelgroep is zeer breed: van ZZP’ers, MKB-bedrijven en snelgroeiende start-ups tot grote corporates en ook internationale bedrijven die worden bediend in samenwerking met Vodafone Group. Iedere doelgroep heeft sterk wisselende behoeften en uitdagingen. Dossiers gaan bijvoorbeeld over IoT, securitydiensten, nieuwe concepten voor bedrijventerreinen of bundeling van internet- en TV-diensten voor hotels en ziekenhuizen. De mate van inhoudelijke afwisseling is voor deze rol vergelijkbaar met de afwisseling die kandidaten vanuit consulting gewend zijn.

“Als je een half jaar geleden bij ons was begonnen, had je waarschijnlijk het dossier IoT gekregen. Wat zijn de implicaties van deze imminente ontwikkeling voor de zakelijke markt? En hoe kunnen wij de zakelijke gebruiker het beste ondersteunen? De resultaten van dat dossier zul je in 2018 in de markt terugzien.” – Ewald Paulus, Director Strategy Business Market bij VodafoneZiggo

De Strategy Manager werkt zelfstandig aan dossiers met een horizon van twee tot vijf jaar. Hij/zij verdiept zich bijvoorbeeld in de innovaties en best practices van de twee wereldwijd opererende aandeelhouders (Vodafone en Liberty Global) en onderzoekt de mogelijkheden voor de Nederlandse markt. Ieder dossier van de Strategy Manager reikt over meerdere afdelingen heen. De Strategy Manager werkt daarom nauw samen met de Directors en Managers van alle betrokken afdelingen binnen de hele organisatie en maakt grondig gebruik van hun expertise. Waar nodig organiseert hij/zij marktonderzoek en gesprekken met klanten en externe partners. De Strategy Manager gebruikt de informatie van alle verschillende bronnen om diepgaande analyses en een plan van aanpak te maken, waar de business warm voor loopt.

Gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen. De Strategy Manager is in allebei een meester. Dat is belangrijk, want naast de strategieontwikkeling en besluitvorming is de Strategy Manager ook medeverantwoordelijk voor een succesvolle implementatie.

Voor wie is dit interessant?

De rol van Strategy Manager is een bewezen landingspot voor consultants. Oud-consultants ervaren deze afdeling als een goede plek om snel veel over de business te leren en een relevant netwerk op te bouwen binnen VodafoneZiggo. Ook voor kandidaten met strategische ervaring in bijvoorbeeld de financiële dienstverlening of een achtergrond in e-commerce is dit een interessante plek om de overstap naar deze sector te zetten.

PROFIEL

Persoonlijkheid

 • Teamplayer
 • Analytisch sterk
 • Business sense
 • Datagedreven
 • Stakeholdermanagement

Achtergrond

 • Minimaal 4 jaar ervaring, bijvoorbeeld:
 • Strategy/Management Consulting
 • Strategische ervaring bij een dienstverlener

VodafoneZiggo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Martine Francken, Consultant bij Top of Minds, via martine@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Mail

Neem contact op

Match

Strategy Manager

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Strategy Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Strategy Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Martine Francken

Volgende vacature
Associate Director Product DevelopmentHelloFresh

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.