Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Strategieconsultant

Strategieconsultant

 • Consulting Exit
 • Energy
 • Arnhem
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2274 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Alliander werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • 5+ jaar ervaring
 • Als consultant
 • Analytisch
 • Conceptueel sterk
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Via de kabels en leidingen van Alliander ontvangen ruim drie miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven elektriciteit, gas en warmte. De grootste uitdaging van het bedrijf is tegelijkertijd een van de grootste dilemma’s van onze tijd: de energietransitie. De Strategieconsultant werkt aan het doorontwikkelen en verfijnen van de visie waarmee Alliander haar doelen kan bereiken.

Over Alliander

Alliander ontwikkelt en beheert energienetten. De meer dan 90.000 km elektriciteitsnet en 40.000 km gasnet van Alliander behoren tot een van de betrouwbaarste netten ter wereld. Met innovatieve, slimme oplossingen bereidt Alliander zich voor op haar rol en taak als netwerkbedrijf van de toekomst.

Alliander bestaat uit een groep bedrijven – waaronder Liander, Qirion en Kenter – elk met een eigen specialisme. Door haar netwerk continu te verbeteren, bereidt Alliander zich voor op een toekomst waarin iedereen onder gelijke condities betaalbare en duurzame energie kan gebruiken, produceren en delen. In totaal telt het bedrijf 7.000 medewerkers.

Strategisch Resource Management

De afdeling Strategisch Resource Management (SRM) speelt een cruciale rol in het waarmaken van de ambities van Alliander. Met als doel: de maakbaarheid van het werkpakket borgen, nu en in de toekomst. De afdeling zorgt ervoor dat het werk integraal gepland wordt en dat resources optimaal beschikbaar, inzetbaar en tijdig op de juiste plek aanwezig zijn. De SRM-afdeling telt zo’n tachtig collega’s die zijn opgedeeld in verschillende teams. Een van die teams is Visie & Ontwerp. Dit team, voornamelijk werkend vanuit de kantoren in Amsterdam en Arnhem, houdt zich bezig met complexe middel- en langetermijnvraagstukken over de supply chain van de organisatie. Als spil van alle operationele afdelingen onderhoudt het team van Visie & Ontwerp nauw contact met allerlei andere afdelingen, en bekijkt het hoe het waarde aan al deze afdelingen kan toevoegen.

Over de vacature: Strategieconsultant

De Strategieconsultant maakt deel uit van dit Visie & Ontwerpteam dat als taak heeft om de strategische richting van Liander – verantwoordelijk voor de dagelijkse distributie van gas en elektra over de netten van Alliander – te concretiseren en in te vullen. Het team Visie & Ontwerp wil zich positioneren als strategische sparringpartner voor Liander, die proactief topics oppert die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de bredere supply chain van Alliander. Het team telt op dit moment een kleine twintig mensen en breidt in rap tempo uit. De strategieconsultants, business consultants en supply managers in het team bepalen enimplementeren manieren en formules waarmee de operationele afdelingen van Liander optimaal georganiseerd kunnen worden.

Cruciale vraagstukken
De thema’s waarover de Strategieconsultant zich buigt, zijn divers. Altijd richten ze zich op de markt en (mogelijke) ontwikkelingen met impact op de supply chain. Wat betekent het voor Alliander dat Nederland van het aardgas af gaat? Huizen van het gasnet afkrijgen en het aardgasvrij krijgen van woonwijken bleek de afgelopen jaren complexer dan verwacht. Bovendien kunnen de gasleidingen van Alliander ook de duurzame alternatieven groen gas en waterstof transporteren. De Strategieconsultant buigt zich over het vraagstuk hoe deze gasleidingen omgebouwd of verwijderd kunnen worden en kijkt of het verzwaren van het elektriciteitsnet mogelijk en wenselijk is.

Een ander vraagstuk waar zij/hij zich op richt, betreft de toekomst van de logistiek. Vooral waar deze de materiaalvoorziening van Liander betreft: Hoe gaat het als materialen in de toekomst (nog) minder voorhanden zijn? Hoe kan Liander zich daar het beste op voorbereiden? De Strategieconsultant buigt zich over dit soort complexe langetermijnvraagstukken, voert nauwkeurige analyses uit en vertaalt verkregen data en inzichten door naar een heldere visie. Deze visie brengt zij/hij vervolgens minstens zo helder over aan een breed scala aan interne en externe stakeholders. De Strategieconsultant vindt het leuk zich te verdiepen in het operationele werk van monteurs, aannemers, leveranciers en logistieke medewerkers, zodat haar/zijn adviezen zo goed mogelijk aansluiten bij het daadwerkelijke werk en bijbehorende uitdagingen. Zo beweegt de Strategieconsultant makkelijk binnen en tussen verschillende lagen in de organisatie.

In haar/zijn dagelijkse werk heeft de Strategieconsultant te maken met een breed en complex stakeholderveld, met onder meer de raad van bestuur, de directie van Liander Operations, het management team van SRM en met andere interne stakeholders. Zij/hij rapporteert direct aan Jorg van de Kamp, Manager Visie & Ontwerp. Deze rol doet een groot beroep op het conceptuele vermogen en de analytische vaardigheden van de Strategieconsultant. Maar ook sterke communicatieve vaardigheden en een probleemoplossende aanpak zijn musts om succesvol te zijn. Succes vertaalt zich in een dynamische organisatie als Alliander door naar echte impact, zowel op het bedrijf als op een betere, meer duurzame wereld.

“Duurzaamheid zit diep verankerd in onze organisatie en alle mensen die er werken. Samen zetten we ons elke dag in voor een betere toekomst. Dat ‘samen’ is niet voor niets een van onze kernwaarden: we weten dat we door het samen te doen veel verder komen.” – Jorg van de Kamp, Manager Visie & Ontwerp

 

Interesse?

Alliander werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.