Strategic Program Manager

Strategic Program Manager

  • Consulting Exit
  • Health
  • Eindhoven
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1748 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Equipe Zorgbedrijven werkgeverspagina voor andere vacatures

Equipe Zorgbedrijven is een toonaangevende aanbieder van gespecialiseerde zorg. Met merken zoals Xpert Clinics en Velthuis kliniek telt het bedrijf op dit moment ruim dertig locaties in Nederland. Met de steun van investeerder Nordic Capital zetten zij vol in op een ambitieuze groeistrategie. De Strategic Program Manager is de drijvende kracht hierachter.

Over Equipe Zorgbedrijven

In samenwerking met zorgverzekeraars, verwijzers en leveranciers, zet Equipe Zorgbedrijven zich in voor slimmere, aantoonbaar betere en vriendelijkere zorg. Dat doen ze onder de merken Xpert Clinics, Xpert Handtherapie en Velthuis kliniek. Sinds de oprichting in 1995 is het bedrijf uitgegroeid tot een groep met ongeveer zevenhonderd werknemers op dertig locaties. Jaarlijks voeren zij meer dan honderdduizend behandelingen uit. De groep is Nederlands marktleider in hand- en polschirurgie en -therapie. Daarnaast heeft Equipe Zorgbedrijven een sterke positie in esthetische zorg en een groeiende aanwezigheid in orthopedie en oogheelkunde.

Strategie 2025
Equipe Zorgbedrijven heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is aanzienlijk gegroeid in omvang en kwaliteit. In 2020 werd Joris van Eijck (ex-BCG) CEO van Equipe Zorgbedrijven Nederland, waardoor founder Jak Dekker zich kan richten op de internationalisering van de onderneming. In 2021 kwam Nordic Capital aan boord als investeerder. Daarmee is Equipe Zorgbedrijven perfect gepositioneerd voor een duurzame groeiversnelling. De ambities zijn vastgelegd in de Strategie 2025. Daarbij zijn de belangrijkste pijlers voor duurzame groei: doorontwikkeling van een aantal focusgebieden of specialismen, internationale expansie (te beginnen met Duitsland), digitalisering en innovatie om de kwaliteit van zorg continu te blijven verbeteren. Uiteindelijk zullen zowel patiënten als medewerkers hiervan profiteren. Om de groei en innovatiestrategie aan te jagen, trekt Equipe Zorgbedrijven een Strategic Program Manager aan.

Vacature: Strategic Program Manager

De Strategic Program Manager is strategisch sparringpartner voor het directieteam en de drijvende kracht achter de Strategie 2025. Zij/hij staat aan de basis van het professionaliseren, optimaliseren, motiveren en inrichten van de verschillende strategische programma’s van Equipe Zorgbedrijven Nederland. Daarnaast is zij/hij hands-on betrokken bij het uitvoeren van een aantal van deze programma’s.

“Dit is een ideale stap van consulting naar het daadwerkelijk tot uitvoering brengen van strategische programma’s. Je kunt vanuit je consultingskills mooie afwisselende projecten doen, werken met collega’s in wisselende samenstellingen, de organisatie direct verder brengen, en binnen een paar jaar doorgroeien naar de lijn.” – Joris van Eijck, CEO Equipe Zorgbedrijven Nederland (ex-BCG)

De organisatie heeft veel brainpower in huis, evenals de motivatie om te innoveren en zo de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Er lopen dan ook verschillende belangrijke programma’s. Wat de organisatie nodig heeft, is iemand die het overzicht bewaart over de business cases, planningen, voortgang, kwaliteit, financiën, resources en risico’s. De Strategic Program Manager vormt de spil binnen het totale portfolio van verbeterprogramma’s en is daarmee tevens het centrale aanspreekpunt voor de organisatie en het directieteam op dit gebied. Concreet betekent dit dat zij/hij de strategie en de directie durft te challengen, verbeterkansen herkent, strategische doelstellingen helder vertaalt naar een solide plan van aanpak (inclusief bijbehorende programmaplannen, milestones en budgetten), draagvlak creëert en de performance monitort en analyseert op strategische KPI’s.

Als meewerkend voorman zet zij/hij ook de toon voor het vakgebied programmamanagement binnen de organisatie. Naast het vormgeven, overzicht houden en challengen van de strategische-projectenkalender, zal zij/hij namelijk ook een aantal projecten uitvoeren. Denk aan het uitwerken van een groeiplan in Nederland, het vormgeven van meerjarige samenwerkingen met ziekenhuizen, het ontwerpen van de kliniek van de toekomst en het opstellen van de doelstellingen en strategie op het gebied van ESG (Environmental, Social en Governance). Dit is een bijzondere consulting-exit, waarbij maatschappelijke impact, ambitieuze groeiplannen met een professionele investeerder en persoonlijke ontwikkeling samen opgaan.

 

Interesse?

Equipe Zorgbedrijven werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.