Strategic HR Business Leader

Strategic HR Business Leader

  • HR
  • Consumer
  • 1241 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com stretcht zichzelf graag. Hetzelfde geldt voor haar mensen. Dit is een plek waar bijna alles kan, een omgeving met onbegrensde mogelijkheden. Met een organisatorische toekomst die ieder jaar opnieuw wordt uitgevonden. Hoe houd je zoveel mensen, in constante beweging, effectief?

BOL.COM: DE WINKEL VAN ONS ALLEMAAL

Met meer dan 8 miljoen klanten noemt bol.com zich met recht ‘de winkel van ons allemaal’. De organisatie is de leidende ‘marketplace’ van Nederland met 15 miljoen artikelen verspreid over winkelcategorieën zoals boeken, muziek, films, games, elektronica, wonen en sport. Het bedrijf is duizelingwekkend hard gegroeid. De omzet bedroeg in 2017 ongeveer 1,6 miljard euro. Er zijn op dit moment zo’n 1500 mensen werkzaam.

STORE OPERATIONS & INNOVATION

De afdeling Store Operations is verantwoordelijk voor Commerciële Operatie, Innovatie en Data-Analyse. Kort gezegd, de winkels. Er werken ongeveer 650 medewerkers, ondersteund door 200 IT’ers, verdeeld over 4 afdelingen: sourcing & merchandising, retail & data, shopping services & content en netwerk & groei.

Gezien de enorme groeiambities is besloten om een nieuwe Strategic HR Business Leader aan te trekken, specifiek gericht op de strategische HR uitdagingen binnen Store Operations & Innovation, intern ook wel benoemd als ‘de winkels’. HR zal een volwassener rol gaan nemen in het groeiproces en ontwikkelt zich momenteel tot een strategische business Leader die voorspellende inzichten geeft en oplossingen biedt voor de unieke HR vraagstukken.

Deze rol rapporteert functioneel aan CHRO Ellen Coopmans en werkt dagelijks samen met CCO Margaret Versteden (ex-Bain) als lid van haar MT.

Vacature: STRATEGIC HR Business Leader

De Strategic HRBP gaat veel verschil maken in het succes en geluk van de medewerkers van Store Operations en daarmee directe invloed hebben op het succes en de duurzaamheid van bol.com. Zij zorgt er voor dat het bijzondere, organische karakter van bol.com wordt behouden terwijl de organisatie geleidelijk aan meer structuur krijgt zonder te vervallen in corporate structuren en hiërarchische werkwijzen. Dit is een zware HR positie met een focus op innovatieve inhoud.

THEMA’S

Geheel in overeenstemming met de agile werkwijzen is er een breed scala aan strategische HR thema’s benoemd. Afhankelijk van de business needs maakt de Strategic HR Director hieruit een keuze. De exacte inhoud van de rol verandert dus over tijd en krijgt hiermee een sterk projectmatig of programma management karakter. Tijdens dit verbeterproces ontstaan nieuwe inzichten, die weer het startpunt vormen voor nieuwe projecten. Kwalitatieve en kwantitatieve data zullen altijd aan de basis liggen van het bepalen van de prioriteiten. De agenda betreft alleen strategische, transformationele onderwerpen. Alle transactionele HR onderwerpen zijn elders in de organisatie belegd.

Kandidaatsprofiel

Op deze positie past een Senior HR professional, die jarenlange ervaring met een diversiteit aan strategische HR thema’s meebrengt. Die door scherp analytisch inzicht de juiste argumentatie kan aandragen voor zijn of haar plannen. En die vanuit persoonlijke senioriteit een stevige gesprekspartner is binnen het Management Team van de winkels. Vanwege de focus op data-driven insights zou een achtergrond in strategy- of HR consultancy een uitstekende basis vormen.

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker, via vivianlinker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.