Senior Manager Field Sales

Senior Manager Field Sales

 • Sales
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 928 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coca-Cola European Partners vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Coca-Cola European Partners (CCEP) produceert, verkoopt en distribueert frisdranken en water zoals Coca-Cola, Chaudfontaine, Sprite en Dr. Pepper. Daarnaast heeft de bottelaar onder andere ook ice-tea van Nestea, energiedrank van Nalu en Monster en de vruchtensappen van Appletiser, Capri-Sun en Minute Maid in het portfolio. De dynamische markt schept interessante nieuwe uitdagingen.

Werken bij Coca-Cola European Partners

CCEP in Rotterdam is een professionele organisatie met veel best practices. Dat betekent echter niet dat de werkzaamheden en processen precies zijn vastgelegd in een handboek. Eigen initiatief en ondernemerschap staan juist centraal en worden gewaardeerd.

Dit is een vacature voor een Senior Manager Field Sales voor het horeca-kanaal.

Coca-Cola European Partners Field Sales

Ruim een derde van de 750 professionals in dienst van CCEP is werkzaam in Field Sales. Binnen Field Sales is het horeca-, sport- en leisure-kanaal een strategische pijler en daarom is hier de afgelopen jaren ook veel in geïnvesteerd – zowel in de mensen als in de middelen. Om succesvol te zijn binnen het horeca-kanaal is een optimale uitvoering van de strategie – tot aan de bar of het terras waar een glas Coca-Cola of Sprite uiteindelijk gedronken wordt – essentieel. Er is gebouwd aan een dynamisch en professioneel team van zelfstandige sales-professionals die dat goed in de vingers hebben.

Wat de strategie is? Het team voor het horeca-kanaal richt zich primair op het winnen van aandeel met een volledig assortiment per outlet (café, hotel, restaurant, etc) en het vergroten van de zichtbaarheid. In deze dynamische markt werken de teams intensief samen met de klant om van toegevoegde waarde te zijn en de omzet te vergroten. Er zijn verschillende middelen beschikbaar om op basis van het klantprofiel een passende oplossing te bieden. Een belangrijk onderdeel van het opereren in de de horeca-markt is een optimale samenwerking met de sales-teams van de leverende groothandels.

Vacature voor een Senior Manager Field Sales

De Senior Manager Field Sales richt zich op het horeca-kanaal. Klanten zijn grote, zelfstandige ondernemers in de horeca en sport. De Senior Manager Field Sales stuurt direct 5 Managers Field Sales aan en indirect circa 37 Rayon Managers. Zij zijn nauw betrokken bij de organisatie, staan achter de strategie, weten wat ze moeten doen en kunnen putten uit de juiste tools en gedegen sales-data.

De Senior Manager Field Sales is een leider voor het team (42 fte) en bepaalt de richting door het opstellen van heldere doelstellingen en targets. De uitdaging is om te zorgen dat het team in staat is om de strategie voor Field Sales uit te kunnen voeren. Dat betekent dat de Senior Manager Field Sales zijn/haar team aanstuurt met een duidelijke contactstrategie (relatiemanagement) en heldere operationele plannen.

In deze functie goed te vervullen heeft de Senior Manager Field Sales wekelijks overleg met de Commerciële Channel teams en de afdeling Operational Marketing. Deze persoon onderhoudt de relatie tussen de professionals in het veld en de interne organisatie. De Senior Manager Field Sales is aanwezig bij sales-overleggen om de strategie voor field sales te toetsen aan de koers van CCEP. Daarnaast is de Senior Manager Field Sales inhoudelijk betrokken bij het voorbereiden van grote investeringsaanvragen en voorstellen voor partnerships aan nieuwe klanten.

De Senior Manager Fields Sales rapporteert aan Eric van Kessel, hij is Associate Director Field Sales.

De ideale kandidaat…

Heeft een hoog energieniveau en is onvermoeibaar enthousiast over de te voeren strategie van CCEP op Field Sales. Deze persoon weet hoe de hazen lopen in het horeca-kanaal, staat vierkant achter de strategie en neemt zijn/haar team daarin mee. Deze persoon is conceptueel en strategisch. Want het managen van zo’n groot team vergt een bepaald intellectueel niveau om dat op een zo efficiënt mogelijke manier te organiseren. De Senior Manager Field Sales zorgt ervoor dat de investeringen die worden gedaan in field sales – via de juiste professionals, via de juiste indeling van de teams en de juiste klantbenadering – ten goede komen aan het getal onder de streep.

Persoonlijkheid

 • Energiek en enthousiast
 • Een echt mensen-mens
 • Efficiënt
 • Strategisch

Ervaring

 • WO-opleiding
 • Leidinggevende ervaring
 • Commerciële ervaring
 • Netwerk in de horeca is een pre

Groeimogelijkheden

 • National Account Manager
 • Associate Director

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.