Senior Manager

Senior Manager

 • HR
 • Consulting
 • Amsterdam
 • 733 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Eden McCallum werkgeverspagina voor andere vacatures

Consultancy kent steeds meer zzp’ers. Eden McCallum biedt hen de kans om in teams aan mooie opdrachten   te werken, met behoud van flexibiliteit. Dankzij het vernieuwende businessmodel maakt het bedrijf consulting beter voor cliënten én consultants. Om die belofte waar te maken, selecteert de Senior Manager de beste onafhankelijke consultants en zet hen in op opdrachten en in teams waar zij volledig tot hun recht komen.

Eden McCallum: DISRUPTIEF CONSULTING MODEL

Steeds meer consultants willen wel consultant zijn, maar alleen tegen goede voorwaarden. Dat is precies wat Eden McCallum hen biedt. Voor cliënten is de ervaring met Eden McCallum vergelijkbaar met die bij tradtionele, gevestigde bureaus. Maar aan de achterkant is het bedrijf compleet anders georganiseerd. Voor de consultants maakt dat een wereld van verschil.

De disruptie die Eden McCallum hiermee teweegbrengt, wordt onderschreven door toonaangevende media als The Economist, Financial Times, Het Financieele Dagblad en WirtschaftsWoche. Harvard Business Review schreef zelfs over Eden McCallum: ‘Consulting Redefined’.

TOPKWALITEIT, FLEXIBELER EN TEGEN EEN BETERE PRIJS

Eden McCallum helpt haar cliënten met het oplossen van hun grootste uitdagingen op het gebied van strategie, operations en organisatie. De freelance- consultants die het bedrijf inzet, behoren tot de allerbesten. Ongeveer de helft heeft voorheen bijvoorbeeld bij McKinsey, BCG of Bain gewerkt. Zo levert Eden McCallum concurrerende kwaliteit, maar dan op een flexibele manier en tegen een betere  prijs.

Het bedrijf is gestart in 2000 en heeft sindsdien gewerkt voor grote internationale bedrijven in ongeveer 90 landen. Het bedrijf heeft kantoren in Londen en Amsterdam en is de laatste jaren in de Benelux hard gegroeid. Alleen al in Nederland zijn op ieder moment 50 tot 75 freelance-consultants via Eden McCallum aan het werk.

VOOR IEDERE UITDAGING HET BESTE TEAM

Eden McCallum besteedt veel zorg aan het samenstellen van het juiste team passend bij de specifieke opdracht en de cliënt. Daartoe onderhoudt Eden McCallum nauwe banden met bedrijven, om goed te begrijpen welke uitdagingen er spelen.

Ook het contact met de freelance-consultants is voor het bedrijf enorm belangrijk. Eden McCallum moet goed op de hoogte zijn van de  expertise  en  persoonlijke voorkeuren van iedereen in de pool. Vaak hebben de freelancers van Eden McCallum al ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Dit leidt tot een meer pragmatische aanpak, met oog voor de implementeerbaarheid van voorgestelde oplossingen.

Vacature: Senior MANAGER

De Senior Manager geeft leiding aan het Consultant Team in Amsterdam, dat uiteindelijk zal bestaan uit vier personen. Dit team recruiteert de beste consultants in de markt, onderhoudt de relaties met hen en stelt voor iedere opdracht het beste team samen. Daarvoor werkt de Senior Manager regelmatig samen met collega’s uit het Consultant Team in Londen. Ook werkt hij/zij met het Leadership Team aan interne strategische en operationele verbeter- trajecten.

“De Senior Manager is de motor achter onze belangrijkste pijler: het netwerk van freelance-consultants. Hij/zij zorgt ervoor dat we de volgende fase van onze groei in kunnen; dat we de beste consultants in kunnen zetten op steeds meer mooie en uitdagende opdracht.” – Helen Williams, Partner en internationaal verantwoordelijk voor de Consultant Teams

VAN EERSTE GESPREK TOT STAFFING VAN HET TEAM

De staffing van een nieuwe opdracht begint met de Client Partner die met de cliënt de opdracht bespreekt. De Client Partners zetten namelijk de projecten op en bepalen de scope. Vervolgens managen zij de projectoplevering. Na de eerste opdrachtbespreking met de cliënt, brieft de Client Partner het Consultant Team over de opdracht en de benodigde skills en ervaring. Vervolgens zoekt het Consultant Team, onder leiding van de Senior Manager, in de internationale talentpool naar geschikte kandidaten. Daaruit volgt een shortlist. Ondertussen werkt de Client Partner het proposal uit. Daarbij kunnen nieuwe specifi- caties naar voren komen, waar in de team- samenstelling op ingespeeld moet worden. Uiteindelijk presenteert het Consultant Team het voorgestelde team aan de Client Partner.

Het samenstellen van een team is een analy- tische, creatieve en dynamische puzzel, waar onder andere expertise, fit met de cliënt, samenwerking met elkaar en beschikbaarheid samenkomen. Om die puzzel te leggen moet de Senior Manager een opdracht goed begrijpen. Allereerst om de inhoud aan de freelance-consul- tants over te brengen, maar ook omdat de perfecte match er soms niet is. Dan moet hij/zij kunnen afwegen welk team het dichtst bij het ideaalplaatje in de buurt komt.

Het Consultant Team schrijft ook profielen over de teamleden. Deze profielen worden  onderdeel van het proposal dat naar de cliënt gaat. Maar daarmee is het werk nog niet klaar. In de tijd die een cliënt nodig heeft om tot een besluit te komen, houdt de Senior Manager, samen met de andere leden van het Consul- tant Team, de freelance-consultants uit het voorgestelde team op de hoogte van de voortgang. Mocht de beschikbaarheid van één van hen tussentijds veranderen, bijvoorbeeld doordat hij/zij zelf een project binnenhaalt, dan speelt men daarop in. Dat vergt een zekere flexibiliteit en comfort met onzekerheid en verandering.

DE CONSULTANTPOOL IS DE BELANGRIJKSTE ASSET

Het Consultant Team onderhoudt het contact met de consultantpool en zorgt dat nieuwe freelance-consultants van topkwaliteit zich bij het bedrijf aansluiten. Daarbij is er niet alleen interesse in expertise, vaardigheden en beschikbaarheid, maar ook in persoonlijke verhalen, zoals waar ze naar op zoek zijn, wat hen motiveert en in wat voor omgeving zij het beste tot hun recht komen. De kwaliteit van de pool is immers doorslaggevend voor het succes van Eden McCallum.

De Senior Manager heeft de ruimte om zijn/ haar functie naar eigen inzicht in te richten. Zo zijn onder andere parttime-modellen zeker bespreekbaar. Daarnaast heeft Eden McCallum ook een vacature voor Junior Manager. Hij/zij maakt onderdeel uit van het Consultant Team en werkt aan vergelijkbare onderwerpen als de Senior Manager.

Kandidaatprofiel

ERVARING
 • 3 tot 6 jaar in Strategy of Management Consulting bij top-tier kantoor
 • Ervaring met het managen van meerdere projecten en werken in team verband
 • Vloeiend in Nederlands en Engels, Duits is een plus
Persoonlijkheid
 • Problem solver
 • Creatief
 • People skills
 • Multi-tasker

Eden McCallum werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten, via roland@topofminds.com.

Lees het interview met Heleen Wachters, Partner en mede-oprichter bij Eden McCallum Benelux

Contact

Roland Vetten Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.