Associate

Associate

 • Consulting
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 06 november 2023
 • 1461 views

Kandidaatprofiel*

 • WO-niveau
 • Werkervaring niet vereist
 • Brede interesse in het bedrijfsleven
 • Communicatief
 • Gestructureerd

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Top of Minds is een innovatief executivesearchbureau in Amsterdam. De consultants vinden altijd de beste kandidaten voor de mooiste werkgevers uit allerlei sectoren. Er is op dit moment plek voor een aantal Associates die hen hierbij ondersteunen en zo zelf het vak leren.

Over Top of Minds

Top of Minds is een in 2008 opgericht internationaal bureau voor executive search met locaties in Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt en Madrid. In Nederland zijn we marktleider in de bemiddeling van mid-level executives in de meest uiteenlopende disciplines – nationaal en internationaal – in de salarisrange van 80-300K euro.

Of het nou om een Chief of Staff, Logistiek Manager, Project Manager of een Business Developer gaat, vrijwel alle rollen hebben een link naar innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering of duurzaamheid. Opdrachtgevers zijn extreem divers, van scale-ups als MR MARVIS, HalloStroom en Uni-Life tot gevestigde bedrijven als BCG, bol.com, jägermeister en McDonald’s.

Transparantie staat centraal in onze manier van werken, en we onderscheiden ons door inhoudelijke diepgang, sterke relaties en het slim inzetten van digitale technologie, storytelling en contentmarketing. Dankzij ons disruptieve businessmodel groeien we hard, ongeacht de marktomstandigheden. Ons team telt inmiddels ruim tachtig professionals. Ook inhoudelijk zijn we uitgewaaierd naar een breed palet aan sectoren, functiegebieden en salarisniveaus. Wegens interne doorgroei en om de aanhoudende groei voort te zetten, trekken we nieuwe Associates aan.

“Wij geloven in strenghts-based carrières. Je komt veel verder wanneer je focust op waar je goed in bent, dan waar je minder goed in bent. Dat geldt zowel voor kandidaten als collega’s.” – Auke Bijnsdorp, Managing Partner Top of Minds

Vacature: Associate

De Associate leert het vak door consultants te ondersteunen bij verschillende searchopdrachten. Dat begint met een eerste, gedegen selectie van kandidaten. Op basis van duidelijk geformuleerde criteria brengt de Associate op procesmatige wijze de markt in kaart. Ook stelt zij/hij/hen een benaderingsplan op. Met behulp van de kandidaten-database van Top of Minds, LinkedIn en het eigen netwerk vindt de Associate geschikte kandidaten en bespreekt deze met de verantwoordelijke consultant.

De professionaliteit binnen Top of Minds spreekt me erg aan. De inhoudelijke gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten hebben mij laten zien dat ik hier veel kan leren.” – Ole Cohen, Associate

Van ondersteunende associate naar zelfstandig consultant
De Associate zal ook zelf kandidaten interviewen. In eerste instantie is dit vooral voor de meer toegankelijke rollen. Uiteindelijk breiden de verantwoordelijkheden zich uit tot het zelfstandig runnen van opdrachten. Vanuit daar is de stap naar zelfstandig consultant een logische. Daarvoor stippelt Top of Minds een ontwikkelingsplan uit, waarbij een consultant een coach en mentor voor de Associate zal zijn.

Kandidaten en opdrachtgevers blijven terugkeren bij Top of Minds. Deze lange-termijnrelaties vormen de basis voor het succes van het bureau. Bij Top of Minds draait recruitment om een eerlijk, doordacht en oprecht advies, en niet om een quick win. Werkgevers zien dat terug in strategisch partnerschap bij het bouwen van sterke teams; kandidaten merken het vooral aan de diepgang in het contact.

In een bedrijf waar alleen the perfect fit goed genoeg is, zijn uitstekende communicatieve skills voor elke medewerker onontbeerlijk. Door opdrachtgevers én kandidaten de juiste vragen te stellen, kan de Associate een adequate inschatting van de situatie en een goede match maken. Het resultaat is dat kandidaten en opdrachtgevers blijven terugkeren bij Top of Minds. Deze focus op diepgang en lange-termijnrelaties maakt beltargets en acquisitietargets overbodig. Het is veel prettiger en effectiever om medewerkers de vrijheid en verantwoordelijkheid te geven om het werk te doen zoals zij zelf denken dat het goed is.

Wat mij opvalt bij Top of Minds is de zeer relaxte sfeer; het is hier professioneel én gemoedelijk tegelijk” – Emma de Wit, Associate

Lees het hele interview met Emma op Carrièreadvies voor starters

Dit is een kans om een spreekwoordelijk kijkje in de keuken te nemen bij allerlei verschillende bedrijven en de ontwikkelingen en transformaties te doorgronden. Een prachtige start voor een veelbelovende carrière.

 

Interesse?

Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@tofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Associate

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.