Senior Consultant Logistieke Strategie

Senior Consultant Logistieke Strategie

 • Consulting Exit
 • Logistics
 • Den Haag
 • Gepubliceerd op: 09 april 2024
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 2702 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 7 jaar ervaring
 • Met logistiek-strategische vraagstukken
 • Hoog-analytisch denk- en werkniveau
 • Projectmanager
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

PostNL is de grootste pakketvervoerder van de Benelux. Dagelijks dragen vijfduizend bezorgers zorg voor meer dan een miljoen zendingen. Het succes en de impact van PostNL valt of staat bij een efficiënte en innovatieve logistieke operatie. De Senior Consultant Logistieke Strategie zorgt ervoor dat PostNL altijd en overal de beste logistieke en e-commercedienstverlening kan blijven leveren.

Over PostNL

PostNL bouwt aan de toekomst van bezorgen in, naar en vanuit de Benelux. Bij de organisatie werken iedere dag bijna 38.000 medewerkers aan nieuwe en verbeterde producten en diensten om verzenden en ontvangen zo slim, simpel en duurzaam mogelijk te maken. Zo versterkt PostNL haar positie als betrouwbare bezorger, onmisbare schakel tussen verzender en ontvanger en als verbinder van de fysieke en de digitale wereld.

Dagelijks bezorgt het bedrijf zo’n 1,2 miljoen pakketten in de Benelux. PostNL is zich sterk bewust van de impact die het daarmee heeft – en kan hebben – op de maatschappij. Daarom zet PostNL nadrukkelijk in op milieuvriendelijke logistiek en investeert het volop in duurzame activiteiten. De doelstellingen zijn ambitieus: volgend jaar wil PostNL in 25 Nederlandse binnensteden uitstootvrij bezorgen. Vijf jaar later, in 2030, moet delivery in de last mile in de hele Benelux uitstootvrij zijn. Om de duurzaamheidsdoelen te realiseren richt PostNL zich onder meer op schone brandstoffen, fietsbezorging en verduurzaming van gebouwen en voertuigen.

In de continu veranderende sector en wereld waarin we leven, zet PostNL innovatie voorop. Creativiteit en out of the box denken worden aangemoedigd en medewerkers krijgen alle ruimte om ownership te nemen. Teamspirit is een groot goed, net als persoonlijke ontwikkeling en groei. Doorgroeien naar andere mooie functies of afdelingen is bij PostNL eerder regel dan uitzondering.

Vacature: Senior Consultant Logistieke Strategie

PostNL blijft voortdurend innoveren om haar positie als marktleider in de logistieke en e-commercesector te versterken. Als onderdeel van het strategieteam speelt de Senior Consultant Logistieke Strategie een sleutelrol in het verwezenlijken van die doelstelling. Het strategieteam is verantwoordelijk voor de logistieke langetermijnstrategie van PostNL in de e-commercesector. Dit team – dat naast de Senior Consultant nog zeven andere consultants telt – zit in de zogeheten driver’s seat: het ontwikkelt de inzichten en adviezen die de organisatie nodig heeft om de beste logistieke en e-commercedienstverlening te kunnen blijven leveren. Zowel voor pakketten als pallets, meubels, bloemen en zorgproducten – en alles daartussenin. Deze inzichten en adviezen koppelt de Senior Consultant Logistieke Strategie terug aan diverse senior stakeholders en besluitvormers in de organisatie.

De vraagstukken waar de Senior Consultant Logistieke Strategie zich met het team over buigt, zijn zeer uiteenlopend. De markt is continu in beweging en ontwikkelingen en trends volgen elkaar in rap tempo op. In dit dynamische landschap houdt de Senior Consultant altijd haar/zijn vizier scherp op de toekomst. Hoe kan PostNL volumefluctuaties opvangen? Wat is de optimale netwerkstructuur voor de lange termijn? Welke strategie moet gevoerd worden rondom digitale besturing, duurzaamheid, innovatie of de uitdaging in de binnensteden? Deze en vele andere logistiek-strategische vraagstukken passeren de revue. De Senior Consultant vertaalt heldere visies naar concrete strategieën met realistische concepten, creatieve oplossingen en inzichtvolle business cases. Daarbij werkt zij/hij nauw samen met multidisciplinaire teams in de organisatie, aan wie de Senior Consultant op inspirerende wijze leidinggeeft. Dankzij uitstekende communicatieve vaardigheden, sterke inhoudelijke kennis en een gezonde dosis overtuigingskracht creëert de Senior Consultant bij stakeholders op alle niveaus gemakkelijk draagvlak voor ideeën.

Dat vraagt om een Senior Consultant die complexe vraagstukken gemakkelijk kan vertalen naar duidelijke, nauwkeurige modellen, en bevindingen aan de hand van heldere slide decks overtuigend kan presenteren. Zij/hij creëert strategieën die flexibel genoeg zijn om de constante veranderingen in de markt te weerstaan en tegelijkertijd de concurrentiepositie van PostNL versterken. De Senior Consultant rapporteert rechtstreeks aan de Manager Logistieke Strategie, Fetsje Bijma.

“Als Senior Consultant zit je aan de tekentafel van onze logistieke strategie. Voor collega’s, teams en de directie ben je een waardevolle sparringpartner. Deze rol biedt een unieke kans om je ideeën en inzichten om te zetten naar concrete acties die impact hebben op onze business en de hele samenleving.” – Fetsje Bijma, Manager Logistieke Strategie

De rol is een mooie kans voor een analytische, conceptueel sterke consultant met kennis van logistiek, die graag in het hart van logistiek en e-commerce opereert en die daar écht impact wil maken.

Interesse?

PostNL werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophiejansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Senior Consultant Logistieke Strategie

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.