Senior Associate Corporate Strategy

Senior Associate Corporate Strategy

 • Strategy
 • Financial Services
 • Den Haag
 • Gepubliceerd op: 03 maart 2020
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 618 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Vanaf 4 jaar relevante ervaring op het gebied van corporate strategy, strategy consulting of een soortgelijk gebied
 • Een internationale visie en de bereidheid om interdisciplinair en vakoverstijgend te werken
 • Zelfstarter met een hoog energieniveau en een can-do mentaliteit die positief-kritisch en oplossingsgericht tegelijk is
 • Sterke affiniteit met de financiële dienstverleningssector (ook andere achtergronden zijn welkom)
 • Vloeiend in het Engels

Aegon is een internationale financiële dienstverlener met het hoofdkantoor in Den Haag. De Senior Associate Corporate Strategy zal de Raad van Bestuur ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een wereldwijde strategie en het verlenen van strategische ondersteuning aan businessunits over de hele wereld. De geselecteerde kandidaat zal een dynamische positie innemen met een uitstekend vooruitzicht op groeimogelijkheden binnen de onderneming.

Over Aegon

Als wereldwijde financiële instelling die actief is in meer dan 20 landen in Europa, Azië en Amerika, speelt Aegon een belangrijke sociale en ecologische rol. Aegon gelooft dat iedereen een veilige toekomst verdient. Ongeveer 30 miljoen klanten over de hele wereld vertrouwen Aegon hun geld toe om hun gezin, gezondheid en huis te beschermen en om te sparen en te investeren om een stabiel pensioeninkomen te garanderen, de kosten van de zorg te dekken en de toekomst van hun gezin veilig te stellen. Voor Aegon betekent een zekere toekomst ook een doordachte aanpak om het pensioen en gezond ouder worden in de samenleving veilig te stellen en een gezond milieu op te bouwen door middel van haar beleggingen.

De financiële dienstensector ondergaat een structurele verandering als gevolg van de technologische en mondiale economische ontwikkelingen. Om relevant te blijven voor de klanten moet Aegon op deze verandering inspelen. Transformatie naar een digitale, klantgerichte organisatie om de klantloyaliteit te versterken staat hoog op de strategische agenda. Aegon investeert in nieuwe technologieën en innovatieve bedrijfsmodellen, investeert meer in financiële educatie en vergroot de interactie met klanten.

Vacature: Senior Associate Corporate Strategy Manager

De Senior Associate Corporate Strategy zal bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van Aegons strategie en helpen duurzaamheid daarin te integreren. Hij of zij zal helpen bij het definiëren van de wereldwijde ambitie en doelstellingen van de onderneming om op lange termijn waarde te creëren voor al haar stakeholders. Ze zullen op groepsniveau projecten initiëren en aansturen, externe perspectieven inbrengen en bedrijven met specifieke strategie en expertise op het gebied van bedrijfsontwikkeling ondersteunen.

“We hebben al een belangrijke transformatie ondergaan, maar er is nog een lange weg te gaan om mensen te helpen een leven lang financiële zekerheid te krijgen. Elk jaar evalueren we onze strategie en verdiepen we ons in belangrijke thema’s om te bepalen welke veranderingen nodig zijn voor duurzame groei. Ondertussen blijven we in contact met de businessunits en staan we hen bij wanneer dat nodig is. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een open-minded, sociale strateeg, wat zijn of haar achtergrond ook is”. – Philip Rompa, hoofd van Corporate Strategy & Sustainability, Aegon

De nieuwe collega zal complexe problemen structureren, analyseren en oplossen en informatie op coherente wijze presenteren aan het senior management. Verantwoordelijkheden zijn onder meer het voorbereiden van vergaderingen, workshops en presentaties voor verschillende strategieplatformen, het leiden van en deelnemen aan strategie- en implementatieprojecten in de hele groep en het ondersteunen van businessunits bij de ontwikkeling van hun strategie.

De Senior Associate Corporate Strategy zal deel van vijfkoppige team zijn. Zij werken nauw samen met collega’s van de bredere afdeling Strategy & Sustainability op het wereldwijde hoofdkantoor van Aegon (Corporate Center). De afdeling ondersteunt Aegons Management Board bij belangrijke beslissingen en bij de implementatie van wereldwijde initiatieven op het gebied van bedrijfsstrategie, duurzaamheidsstrategie en klantenstrategie. Ook belangenbehartiging en wereldwijd onderzoek op het gebied van pensioen en gezond ouder worden zijn belangrijke activiteiten.

“Ik kwam naar Aegon van management consulting. Met een duidelijk mandaat en vertrouwen van de CEO ben ik erop gebrand om Aegons wereldwijde bedrijfsstrategie te ontwikkelen en onze transformatie naar een technologisch georiënteerd, klantgericht bedrijf te ondersteunen”. – Oleksiy Rachok, hoofd Strategie, Aegon.

Dit is een zeer zichtbare rol. Exceptionele aanwezigheid en het vermogen tot interactie met senior leiders zijn essentieel. De nieuwe Senior Associate zal ook in staat zijn om effectief samen te werken met collega’s van het Corporate Center en businessunits over de hele wereld. Een internationale visie en een open mindset zijn cruciaal voor deze rol.

De Senior Associate Corporate Strategy zal beschikken over gevoel voor de organisatie, vaardigheid in het overtuigen en beïnvloeden van collega’s, en een hoge mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Andere belangrijke kenmerken zijn onder meer scherpe luistervaardigheden en het vermogen om te anticiperen op de behoeften van anderen. Beïnvloedende vaardigheden en expertise op het gebied van digitale transformaties en/of een klantgerichte industrie worden ook zeer waardevol geacht.

Met uitstekende doorgroeimogelijkheden binnen verschillende gebieden van het bedrijf is dit een ideale rol voor een kandidaat die zich wil ontwikkelen binnen een grote financiële dienstverlener. Het kan een goede match zijn voor een strateeg die warmloopt voor de uitdagingen die een snel veranderende industrie met zich meebrengt.

Aegon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Senior Associate Corporate Strategy

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.