Ruby on Rails Developer

Ruby on Rails Developer

  • IT
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 1301 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BuyBay werkgeverspagina voor andere vacatures

‘Een glimlach voor de moeite’, dat is BuyBay in een notendop. BuyBay’s software van eigen bodem helpt verkopers bij het omgaan met retourzendingen, het vinden van een optimale match met een nieuwe koper en het zorgen voor een soepele herdistributie met het best mogelijke rendement voor alle partijen. Ze staan op het punt om wereldwijd uit te breiden en hun eigen software als een service te lanceren. Juist daarom is het nu bijzonder interessant om je aan te sluiten bij het ontwikkelingsteam.

BuyBay

BuyBay is een snelgroeiende Tech scale-up die haar steentje bijdraagt aan het verbeteren van de wereld. Ze geven teruggestuurde producten een tweede kans. E-tailers, retailers, distributeurs en fabrikanten werken samen met BuyBay om hun retourzendingen om te zetten in inkomsten: een bewezen bedrijfsmodel met grote voordelen voor het milieu.

Doel
Wereldwijd stoppen mensen elke dag vier miljard artikelen in hun online winkelwagentjes. Het blijkt echter dat vijftien procent van alle online verkopen worden geretourneerd. Soms voldoet het artikel niet aan de verwachtingen van de consument, andere keren heeft de shopper met opzet een aantal soortgelijke artikelen gekocht terwijl men van plan is er maar één te houden. Handig voor de shopper, maar er zit een donkere kant aan deze retourzendingen. Of de artikelen nu onbeschadigd zijn of niet, ze veranderen van een waardevol bezit in een last voor de verkoper. Voor veel bedrijven wegen de kosten van het complexe omgekeerde logistieke proces zwaarder dan de voordelen. Plotseling lijkt het massaal vernietigen van alle retourzendingen een haalbare optie. Op wereldschaal is de impact op het milieu enorm.

BuyBay is opgericht in 2014 en zet zich sindsdien in om dit vraagstuk op te lossen. Met slimme IT, ondersteund door professionele business intelligence-, financiële en klantenserviceteams, helpt BuyBay e-commerce bedrijven hun retourzendingen om te zetten in inkomsten.

Proces
Zij verwerken, repareren en catalogiseren geretourneerde producten voor bekende namen als bol.com, Wehkamp, Sony, Samsung, Home24 en Blokker. De slimme software van BuyBay koppelt het object vervolgens aan een nieuwe koper via bestaande platformen zoals eBay, Amazon, bol.com en Blokker. De software maakt gebruik van historische data om de prijs en de tijd voor elk afzonderlijk product te optimaliseren.

Het is een win-win-win situatie:

  • De klanten van BuyBay zien hun retourzendingen omgezet worden in inkomsten;
  • De nieuwe koper krijgt het gewenste product tegen een gereduceerd tarief;
  • Het milieu heeft baat bij minder verspilling.

Plannen
Het concept is zeer succesvol gebleken op de Nederlandse markt en BuyBay is nu klaar om de rest van de wereld te veroveren, te beginnen met Duitsland. Ze onderzoeken ook of ze hun softwarepakket kunnen aanbieden als een SaaS-constructie voor bedrijven die de fysieke kant van hun retourzendingen niet willen uitbesteden. Beide stappen zullen interessante technische uitdagingen met zich meebrengen op het gebied van ontwikkeling, onderhoud en ondersteuning van de software waarop BuyBay draait. Om de ontwikkelingscapaciteit uit te breiden die nodig is voor de implementatie van hun ambitieuze roadmap, voegen ze een extra Ruby on Rails Developer toe aan het ontwikkelingsteam.

Vacature: Ruby on Rails Developer

De Ruby on Rails Developer rapporteert rechtstreeks aan CTO Rutger van Bergen. Het is veel meer dan een development rol; het is een kans om echte impact te maken op de business.

De Developer zal de zakelijke uitdagingen vertalen naar technische uitdagingen en zal samenwerken met de CTO, Product Owner, vijf Ruby on Rails Developers, een Software Engineer en een Data Engineer om samen de beste oplossingen te vinden. De sleutel tot succes is de combinatie van een open mind, de wil om nieuwe technische vaardigheden te leren en het vermogen om de rest van het team aan te moedigen hetzelfde te doen.

De Developer neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de webapplicaties waar ze aan werken. Van frontend tot backend tot database en third-party API-integratie. Van architectuur, ontwerp en ontwikkeling tot levering, productie en implementatie.

De BuyBay tech stack bevat momenteel Ruby on Rails, Javascript/jQuery, Bootstrap, AWS en de Atlassian stack. De Developer zal werken aan alle facetten van Ruby on Rails toepassingen en waar mogelijk de development practice verbeteren. Daarnaast zal zij/hij de huidige tech-stack uitdagen en waar nodig andere oplossingen aandragen. The sky is the limit.

BuyBay werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.