BuyBay

BuyBay

BuyBay
BuyBay is een snelgroeiende Tech scale-up die haar steentje bijdraagt aan het verbeteren van de wereld. Ze geven teruggestuurde producten een tweede kans. E-tailers, retailers, distributeurs en fabrikanten werken samen met BuyBay om hun retourzendingen om te zetten in inkomsten: een bewezen bedrijfsmodel met grote voordelen voor het milieu.

Doel
Wereldwijd stoppen mensen elke dag vier miljard artikelen in hun online winkelwagentjes. Het blijkt echter dat vijftien procent van alle online verkopen worden geretourneerd. Soms voldoet het artikel niet aan de verwachtingen van de consument, andere keren heeft de shopper met opzet een aantal soortgelijke artikelen gekocht terwijl men van plan is er maar één te houden. Handig voor de shopper, maar er zit een donkere kant aan deze retourzendingen. Of de artikelen nu onbeschadigd zijn of niet, ze veranderen van een waardevol bezit in een last voor de verkoper. Voor veel bedrijven wegen de kosten van het complexe omgekeerde logistieke proces zwaarder dan de voordelen. Plotseling lijkt het massaal vernietigen van alle retourzendingen een haalbare optie. Op wereldschaal is de impact op het milieu enorm.

BuyBay is opgericht in 2014 en zet zich sindsdien in om dit vraagstuk op te lossen. Met slimme IT, ondersteund door professionele business intelligence-, financiële en klantenserviceteams, helpt BuyBay e-commerce bedrijven hun retourzendingen om te zetten in inkomsten.

Proces
Zij verwerken, repareren en catalogiseren geretourneerde producten voor bekende namen als bol.com, Wehkamp, Sony, Samsung, Home24 en Blokker. De slimme software van BuyBay koppelt het object vervolgens aan een nieuwe koper via bestaande platformen zoals eBay, Amazon, bol.com en Blokker. De software maakt gebruik van historische data om de prijs en de tijd voor elk afzonderlijk product te optimaliseren.

Het is een win-win-win situatie:

  • De klanten van BuyBay zien hun retourzendingen omgezet worden in inkomsten;
  • De nieuwe koper krijgt het gewenste product tegen een gereduceerd tarief;
  • Het milieu heeft baat bij minder verspilling.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.