Project Manager

Project Manager

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 17 januari 2020
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 161 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Managementconsultant met minimaal jaar ervaring (bijvoorbeeld KPMG, PWC, Accenture, Capgemini) met de nadruk op PMO en finance
 • Zelfstandig en actiegericht
 • Goede planner die in staat is vooruit te denken en overzicht te behouden
 • Mensgerichte en communicatieve stakeholdermanager – de projecten zijn niet uitgesproken politiek, maar moeten wel geïmplementeerd worden bij tientallen klinieken
 • Niet allergisch voor huisdieren; ook op het kantoor in Amsterdam lopen deze rond
 • Proactief en energiek

Er lopen in Nederland meer dan vier miljoen huisdieren rond. En net als hun baasjes worden ook zij wel eens ziek. Jaarlijks besteden hun eigenaren meer dan een half miljard euro bij de dierenarts – en de markt groeit. Internationale dierenzorgverlener AniCura speelt hierop in met een grootschalig internationaal netwerk van klinieken die eerste- en tweedelijns dierenzorg van hoge kwaliteit bieden. De nieuwe Project Manager wordt verantwoordelijk voor het leiden van een aantal grote projecten binnen de Nederlandse organisatie, die erop gericht zijn de klinieken te helpen optimaal te functioneren.

Over AniCura

AniCura is ontstaan in 2011 na de fusie van een aantal Scandinavische dierenziekenhuizen. Het doel was om nog betere zorg te leveren door het delen van kennis en middelen. Inmiddels is AniCura uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de branche, met 6500 medewerkers en 275 klinieken verspreid over elf Europese landen. Sinds juli 2018 is AniCura onderdeel van Mars Petcare. Daarbinnen opereert het als zelfstandig merk, en kan het toch bouwen op de expertise van de groep.

Sinds 2015 is AniCura actief in Nederland, waar het met 75 vestigingen en 900 medewerkers een van de grootste dierenzorgaanbieders is. Steeds meer zelfstandige dierenklinieken en ketens, zoals Sterkliniek Dierenartsen, sluiten zich aan bij AniCura. Want deel uitmaken van een grootschalige internationale organisatie levert veel voordelen op. Zo profiteren klinieken van kennisdeling, administratieve ondersteuning en efficiëntere inkoop. Het grote netwerk biedt ook een breed aanbod aan mogelijkheden voor bijscholing. Daarnaast zijn ondernemers verzekerd van de continuïteit van hun kliniek, en kunnen klinieken de werkdruk beter verdelen en zich eventueel verder specialiseren. Dat komt uiteindelijk allemaal de kwaliteit van de zorg ten goede.

De markt groeit en daarom zijn de ambities groot. AniCura zet stevig in op verdere groei en profiteert hierbij van de kennis van Mars Petcare, wereldwijd marktleider in dierengeneeskunde. Samen met hen werkt AniCura aan continue verbetering van de zorg en verdere professionalisering van de organisatie.

De mensen bij AniCura zijn bescheiden en dienstbaar, want het gaat erom de klinieken en hun medewerkers optimaal te laten functioneren en de best mogelijke zorg te bieden. Voor dierenliefhebbers of -eigenaars is het bedrijf een paradijs: every day is Bring Your Dog To Work Day.

Vacature: Project Manager

Onder de vleugels van Mars Petcare heeft AniCura reeds een grootschalige IT- en financiële transformatie ondergaan, waarbij nieuwe systemen zijn opgetuigd die de klinieken beter ondersteunen en de resultaten inzichtelijker hebben gemaakt. Als vervolg op deze transformatie zal het komende jaar nog een aantal grote projecten plaatsvinden. Deze projecten moeten centraal geleid worden door een energieke projectmanager. Hij of zij wordt verantwoordelijk voor het uitrollen van de projecten bij de en het centraal managen ervan vanuit het kantoor in Amsterdam. Te denken valt bijvoorbeeld aan de implementatie van een nieuw expense systeem, bank centralisatie, systeem integraties met Oracle en Power BI alsmede het verder optimaliseren van de SSC processen (lean).

De ideale Project Manager heeft een achtergrond in management consulting en daarbinnen vooral ervaring met PMO. Hij of zij heeft daarnaast affiniteit met finance, aangezien de meeste projecten in deze hoek zullen zitten. De Project Manager heeft de klinieken en hun medewerkers als belangrijkste stakeholders, en in die zin lijkt het werk op management consulting – hij of zij zal klinieken door het hele land bezoeken om de medewerkers daar te helpen met de transitie, terwijl hij of zij tegelijkertijd het overzicht behoudt, vooruitdenkt, en rapporteert aan het centrale management vanuit het kantoor in Amsterdam.

“Deze functie is perfect voor een managementconsultant met een aantal jaren werkervaring, die zich graag wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap en projectmanagement, en die toe is aan een andere omgeving. Er staat veel te gebeuren bij AniCura, dus als je nu bij het team komt en jezelf als onmisbaar bewijst, staan je gegarandeerd mooie avonturen te wachten.” – Michiel Beijerink, Finance Manager

AniCura werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Mail

Neem contact op

Match

Project Manager

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Project Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Project Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Catherine Visch

Volgende vacature
Operational Compliance AnalystIMC

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.