Product en Propositie Marketeer

Product en Propositie Marketeer

  • Marketing
  • Consulting
  • Amsterdam
  • 807 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de DAS werkgeverspagina voor andere vacatures

De focus van DAS verschuift: niet langer alleen het verhelpen, maar ook voorkomen van juridische en financiële problemen. Hiermee begeeft de onderneming zich op nieuwe markten met  kansen. Maar natuurlijk ook met uitdagingen en concurrenten zoals verzekeringsmaatschappijen, advocaten, juristen en financieel dienstverleners. DAS werkt daarom volop aan automatisering en nieuwe, klantgerichte concepten: financieel- en juridisch advies op basis van abonnementen, prepaid-pakketten of zelfs gratis diensten. De Product en Propositie Marketeer ontwikkelt efficiënte en relevante oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven, die grote impact maken in de markt.

Over DAS

Ruim 50 jaar de expert in toegankelijke juridische kennis. Waar DAS in 1963 pionierde op het gebied van rechtsbijstand, doen zij dit nu op de grens van Legaltech & Fintech. DAS biedt juridische dienstverlening (zowel verzekerd als onverzekerd) en Creditmanagement. Creditmanagement bestaat uit dienstverlening van order-to-cash, klantacceptatie, incasso, financiering en beheer van debiteuren, kredietwaardigheidscontrole en factoring. En daar blijft het niet bij; de onderneming is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om klanten nog beter te helpen.

“We zijn niet alleen rechtsbijstandverzekeraar, maar leveren ook los af te nemen juridische diensten en creditmanagement. We maken daarvoor niet alleen producten, maar ook meer integrale proposities die het MKB op tal van terreinen verder helpen.”- Berend Stokkermans, Manager Category en Product Marketing DAS

De groeiambities van DAS liegen er niet om: innovatieve dienstverlening, groei van het marktaandeel binnen het MKB-segment en een constante focus op klanttevredenheid. De omgeving waarin zij dit doen is complex: veel verschillende klantsegmenten (zowel particulieren als MKB-ondernemers en grootzakelijke organisaties) die bediend worden met een reeks aan distributiemodellen en sterk uiteenlopende producten. Een omgeving die ook nog eens verandert: verschuivingen in de distributieverhoudingen en schaalvergroting bij de grotere verzekeraars. Thema’s als klanttevredenheid, kosten en efficiency zijn niet meer weg te denken en dit vraagt om strategische en toekomstbestendige productoplossingen. Welke klantsegmenten zijn gebaat bij welke oplossingen, en hoe brengt DAS die het beste naar de markt? Voor de ontwikkeling van nieuwe proposities en de verbetering van bestaande oplossingen wordt een creatieve en gedreven Product en Propositie Marketeer gezocht.

Category en Product Marketing

Het team Category en Product Marketing bevindt zich in het hart van de organisatie en bestaat uit zeven marketeers met ieder een eigen verantwoordelijkheidsgebied. Dit kan een serie verzekeringsproducten zijn of enkele grote distributiepartners, maar ook specifieke onderdelen van het productontwikkelingsproces. Het is hoe dan ook een team waar veel gebeurt op hoge snelheid: terwijl er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw type verzekering voor een klant, dient een nieuw project op het gebied van automatisering van het productontwikkelingsproces zich alweer aan. En dat is kenmerkend voor de DAS-cultuur: ondernemerschap, teamwork en een mentaliteit van ‘hard werken, hard lachen’. Kennis staat hoog in vaandel en er wordt van medewerkers verwacht dat ze daarin tijd willen investeren.

“Bij DAS verwachten we dat medewerkers ondernemerschap en creativiteit tonen. Zeker bij productontwikkeling gaat het erom dat je de ruimte pakt die nodig is om goede ideeën uit te werken, overtuigend te pitchen en de commitment van stakeholders af te dwingen om de klus te klaren.” – Berend Stokkermans

Over de functie: Product en Propositie Marketeer

De complexe mix van producten en kanalen maakt het werkveld intellectueel uitdagend. DAS bereikt haar klanten via directe en indirecte distributiekanalen. Bij directe kanalen kun je denken aan Account Managers, outbound telefonie en de website. Indirecte kanalen lopen via tussenpersonen, volmachtbedrijven en andere verzekeraars. Daarnaast werkt DAS met organisaties zoals vakbonden en ondernemersverenigingen voor het MKB. De Product en Propositie Marketeer kent de dynamiek van dit werkveld en vertaalt inzichten uit markt-, klant-, en productanalyses naar de DAS-organisatie.

De Product en Propositie Marketeer denkt mee over visie en strategie voor het productassortiment van DAS en verbindt verschillende linies en stakeholders met elkaar in multidisciplinaire projectteams. Op dit moment lopen er meerdere projecten die variëren van de ontwikkeling van nieuwe proposities die beter aansluiten op de steeds veranderde klantbehoeften tot verbeteringen van de rendementen in bestaande portefeuilles. De Product en Propositie Marketeer heeft ruime kennis van productmarketing en de drive om deze projecten zo snel mogelijk op te pakken.

“Je doet zaken met grote distributiepartners zoals verzekeraars en stemt met hen producten en proposities af. Daarbij krijg je veel verantwoordelijkheid. Onze verwachtingen van jouw deskundigheid en ondersnemerschap zijn hoog.” – Berend Stokkermans

Voor wie is dit interessant?

Een ervaren Product en Propositie Marketeer met kennis van productontwikkeling en -implementatie. Een leergierige en resultaatgerichte persoonlijkheid die altijd de klant centraal stelt, klikt met de cultuur van DAS en zich mede hierdoor ook voor langere tijd wil binden aan dit ambitieuze bedrijf.

Profiel

Ervaring

• Vertaler van complexe vraagstukken naar aansprekende oplossingen
• Ervaring met het doorgronden en aansturen van grote projecten
• Basiskennis van complexe distributiemodellen
• Kennis en ervaring in het veld van productontwikkeling
• Marktgericht denken
• Commercieel inzicht

Persoonlijkheid

• Deskundige ondernemer
• Zelfstarter
• Enthousiast
• Resultaatgericht

DAS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.