Portfolio Manager

Portfolio Manager

 • Marketing
 • Industrial
 • Montfoort
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1959 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BMI Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf acht jaar ervaring
 • Met portfolio- of categoriemanagement / productmarketing
 • Binnen BtoB omgeving
 • Affiniteit met de bouwsector
 • Bedreven stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Een dak biedt meer dan alleen bescherming. BMI bouwt mee aan een duurzame toekomst door het creëren van nieuwe daklandschappen, bijvoorbeeld met zonnestroomsystemen. Binnen een dynamische markt streeft BMI ernaar koploper te blijven. De Portfolio Manager gaat deze verantwoordelijkheid op zich nemen door te bouwen aan een gezond en innovatief productportfolio, gericht op de behoeften van de klant.

Over BMI

BMI Group is wereldleider in het leveren van totale dakbedekkingsoplossingen voor zowel platte als voor hellende daken. BMI inspireert haar omgeving met innovaties voor het creëren van nieuwe daklandschappen en bouwt mee aan een duurzame toekomst.

De business van BMI bestaat uit de productcategorieën dakbedekking en bevestigingsmaterialen. Daarnaast is ook solar een opkomende categorie. De distributie loopt via distributeurs en groothandels die dakdekkersbedrijven bedienen. BMI realiseert jaarlijks een omzet van 180 miljoen euro.

De dakindustrie is sterk in beweging onder invloed van de energietransitie en innovaties om het volledige dakpotentieel te kunnen benutten. In deze marktdynamiek maakt BMI momenteel ook een transitie door, waarbij het bedrijf meer en meer ‘customer centric’ wordt. Deze verandering brengt met zich mee dat processen gestandaardiseerd worden, de werkwijze meer digitaal gedreven wordt en beslissingen gefundeerd worden op market intelligence en klantbehoeften. Dit heeft ook zijn weerslag op het productportfolio. De Portfolio Manager krijgt de verantwoordelijkheid om dit proces binnen de Beneluxorganisatie in goede banen te leiden.

Vacature: Portfolio Manager

De Portfolio Manager vervult een leidende rol binnen het marketingteam en wordt eindverantwoordelijke voor de portfoliostrategie en de financiële resultaten en de portfoliostrategie voor de marktcategorie ‘platte daken’ of ‘hellende daken’. De Portfolio Manager zal de korte- en langetermijndoelstellingen van BMI gaan realiseren. Zij/hij zal dit doen door voor één van deze twee categorieën het portfolio van producten, diensten en oplossingen te onderhouden en uit te bouwen. Ook zal zij//hij een effectieve marketingstrategie voeren.

De Portfolio Manager vervult een spilfunctie binnen de organisatie. De portfoliostrategie is leidend binnen de keten en levert input aan planning, logistiek en warehousing, sales, marketing, de binnendienst en service. Naast het schakelen met het centrale team, onderhoudt de Portfolio Manager ook nauwe contacten met de counterparts in de andere internationale markten en met het centrale inkoopteam om zorg te dragen voor continue optimalisatie en vereenvoudiging van het productportfolio. Ervaring en skills op het gebied van stakeholdermanagement zijn dan ook onontbeerlijk om succesvol te zijn.

“In deze rol krijg je de kans om een sterk portfolio op te bouwen en een belangrijke spilfunctie binnen de organisatie te vervullen. Daarnaast kan je ook impact maken binnen de industrie door het creëren van nieuwe daklandschappen waarbij ongebruikte dakruimte nieuwe functies krijgt.” – Eelko Leeuwenburgh, Marketing Director

De Portfolio Manager houdt zich bezig met beslissingen over het portfolio, prijszetting en verkoopkanaalkeuzes. Door marktontwikkelingen en salesperformancedata te monitoren en door marktinzichtente analyseren, bouwt de Portfolio Manager een gefundeerde middellange- en langetermijnstrategie. Zij/hij neemt de organisatie mee in de strategische plannen en draagt hierdoor bij aan de transitie die momenteel plaatsvindt binnen BMI. Zij/hij geeft richting bij het positioneren van het portfolio. Daarnaast coacht en ondersteunt zij/hij de productmanagers en het verkoopteam bij de executie van de strategie.

De cultuur binnen BMI is open, eerlijk en loyaal. Contacten zijn informeel en persoonlijk. Gezocht wordt naar een analytische doener met leidinggevende ervaring en uitstekende communicatieve vaardigheden. Iemand die graag initiatief neemt en een scherp oog heeft voor commerciële kansen in de markt. Dit betreft een brede rol met veel exposure en interessante doorgroeimogelijkheden op internationaal niveau.

 

Interesse?

BMI werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem contact op met Stephanie Stuit via stephanie.stuit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Stephanie Stuit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.