Operations Manager

Operations Manager

  • Consulting Exit
  • Private Equity
  • Noord-Oost Nederland
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2862 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In 2020 gaven we in Nederland maar liefst 600 miljoen euro uit aan medische zorg voor onze huisdieren. Het aantal huisdieren neemt toe en AniCura groeit volop mee. Om de groei in Nederland gestructureerd te laten plaatsvinden, trekt AniCura Nederland een Operations Manager in de regio Noordoost-Nederland aan.

Over AniCura

AniCura is een Europese keten van vooraanstaande dierenklinieken. De aanbieder van veterinaire zorgt telt zo’n 6000 medewerkers, verspreid over 325 klinieken in 15 Europese landen.  In Nederland is AniCura met ca. 90 vestigingen, ruim 1000 medewerkers en een marktaandeel van meer dan vijftien procent de kwaliteitsleider van veterinaire zorg. Sterker, de organisatie laat de concurrentie op dit gebied ver achter zich. Maar AniCura is van mening dat het altijd beter kan. Daarom zet de organisatie vol in op verdere verbetering van de dienstverlening, bijvoorbeeld door de landelijke dekking fijnmaziger te maken met meer nieuwe klinieken.

Vanuit dat oogpunt neemt de organisatie andere ketens over, waaronder Sterkliniek Dierenartsen. De groei van AniCura werd mede mogelijk gemaakt door investeringen van internationale partners als Nordic Capital, dat haar belang in AniCura zo’n twee jaar geleden aan Mars Petcare verkocht. Mars is wereldwijd marktleider in veterinaire zorg, met de beste dierenziekenhuizen en meer dan 50.000 dierenartsen en -assistenten in Amerika. AniCura wordt het platform voor de Europese expansie van Mars Petcare.

Aantrekkingskracht van AniCura
Dierenartsen die zich bij AniCura aansluiten, ontvangen op diverse vlakken extra support. Ze profiteren onder andere van kennisdeling, administratieve ondersteuning en efficiëntere inkoop. Op personeelsvlak zijn er mogelijkheden voor bijscholing en zijn ondernemers verzekerd van de continuïteit van hun praktijk. Omdat de dierenklinieken onderdeel zijn van een groot netwerk, kunnen ze hun werkdruk verdelen en zich specialiseren. Dierenartsen die zich aansluiten, bepalen zelf hun doelstellingen, bijvoorbeeld op welke gebieden ze zich willen specialiseren en voor welke (administratieve) taken ze extra mankracht of kennis nodig hebben.

Vacature: Operations Manager

De Operations Manager heeft een portfolio van vijftien dierenklinieken, in de regio Noord-Oost Nederland, waarvoor zij/hij volledig P&L-verantwoordelijk is. De verantwoordelijkheid voor de operationele activiteiten van deze klinieken liggen bij de Operations Manager. Dat betekent in de praktijk dat de Operations Manager direct zo’n 15 praktijkmanagers aanstuurt, en indirect ongeveer 250-300 medewerkers onder haar/zijn hoede heeft.

Het takenpakket van de Operations Manager is tweeledig. Enerzijds is de Operations Manager verantwoordelijk voor het aansturen van de verschillende klinieken. In nauwe samenwerking met de praktijkmanagers – meestal ook dierenarts en (oud-)eigenaar van de praktijk – stelt de Operations Manager het jaarlijkse budget op, stippelt zij/hij de strategische koers voor de bewuste dierenkliniek uit, en bepaalt waar en wanneer eventueel bijgestuurd moet worden.

Implementatie van AniCura’s langetermijnbeleid
Anderzijds is de Operations Manager verantwoordelijk voor de implementatie van het langetermijnbeleid van AniCura bij alle klinieken in haar/zijn portfolio. Adviezen en keuzes met betrekking tot dit beleid vertaalt zij/hij door naar de werkvloer van de klinieken.

Continue verbetering is het doel van de culturele transformatie die de Operations Manager in de klinieken begeleidt. De Operations Manager weet praktijkmanagers daarin op een plezierige, overtuigende manier met zich mee te krijgen. Als een nieuwe kliniek in Noordoost-Nederland zich bij de groep aansluit, zorgt de Operations Manager voor een gestroomlijnde onboarding en ondersteuning bij het harmoniseren van systemen en processen.

Ook al is AniCura al vijf jaar een grote speler op de markt, op een bepaalde manier zijn we pas net begonnen. Er zijn uitdagingen, maar vooral heel veel kansen om deze organisatie naar grote hoogten te laten groeien.”- Marc Prette, Country Manager AniCura Nederland

Adviseur en sparringpartner
De Operations Manager voorziet praktijkmanagers – gevraagd en ongevraagd – van advies en fungeert als sparringpartner. Ook het opstellen van business cases voor investeringsplannen van de kliniek en ondersteuning bieden bij het oplossen van ad-hoc-vraagstukken, hoort bij de taken van de Operations Manager. Daarbij wordt zij/hij ondersteund door verschillende functionele experts uit het centrale team van AniCura, waaronder op het gebied van Veterinaire Kwaliteit, HR, Finance, IT en Marketing

Dat goede communicatieve vaardigheden onmisbaar zijn om in deze rol succesvol te zijn, staat vast.  De ideale kandidaat is analytisch sterk, sociaal vaardig en snel in staat om effectieve, duurzame werkrelaties op te bouwen met mensen in alle lagen van de organisatie. Ervaring als management consultant, in private equity of in een rol als lijnmanager met P&L-verantwoordelijkheid kan een goede match zijn. Bovenal is de ideale kandidaat iemand die graag instapt in een organisatie die enorm hard groeit, en ziet hoe zij/hij als Operations Manager persoonlijk met die groei kan meebewegen.

 

Interesse? 

AniCura werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.