Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Operations Director

Operations Director

  • General Management
  • Health
  • Barneveld
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1862 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Eurofins werkgeverspagina voor andere vacatures

Met een ‘buy & build’ strategie heeft Eurofins een toonaangevende positie verworven in de wereldwijde markt voor wetenschappelijk testen op het gebied van onder andere voedingsmiddelen, milieu, farmacie en klinische diagnostiek. De 800 laboratoria, die autonoom opereren, hebben daaraan in belangrijke mate bijgedragen. Om verder te groeien, zoekt Eurofins voor haar Nederlandse laboratorium in Barneveld een Operations Director die in een sterk veranderende omgeving met een gemotiveerd team een optimaal presterende organisatie weet neer te zetten.

Over Eurofins

Eurofins is een beursgenoteerde onderneming in de ‘life science’-industrie. Met een doordachte ‘buy & build’ strategie is ze met 800 laboratoria op 6 continenten, uitgegroeid tot marktleider in het uitvoeren van wetenschappelijke testen binnen een breed spectrum aan domeinen. Het succes van Eurofins laat zich zien in de gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 28% over de afgelopen 6 jaar en een jaaromzet van € 3,7 miljard in 2018. Ze beheert een portfolio van 200.000 gevalideerde testmethoden. Met de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve testmethoden groeit dit portfolio continu.

Met haar pay-off ‘Testing for life’ geeft Eurofins uitdrukking aan haar missie: wereldleider worden in het uitvoeren van testen en het leveren van advies op het gebied van voedingsmiddelen, milieu, medicijnen, consumentenproducten en diagnostiek. Het werkterrein is divers. Zo helpen de laboratoria van Eurofins bijvoorbeeld met het verbeteren van behandelingen tegen kanker. Ze ontwikkelen oplossingen tegen het groeiende probleem van antibiotica-resistentie. Leveren software die forensische wetenschappers ondersteunen bij het oplossen van oude geweldsdelicten. Borgen de veiligheid en gezondheid van ons voedsel en drinkwater. Dragen bij aan de instandhouding van de bijenpopulatie. En bestrijden virussen zoals Zika. Kortom: Eurofins zorgt ervoor dat mensen onbezorgd kunnen leven en consumeren.

“De internationale scope, forse groeiambities en sterke ondernemerscultuur maken van Eurofins een prachtige omgeving voor outperformers. Als je op zoek bent naar een omgeving waarin je jezelf kunt bewijzen, vind je geen betere.” – Frederic Dupont, Business Line Director

Eurofins is een onderneming waarin de laboratoria, de operationele ondernemingen, een grote mate van autonomie hebben. Het management is zelf verantwoordelijk voor de groei van de business en de resultaten. Autonoom en via overnames van bestaande laboratoria.

Vacature: Operations Director

De Operations Director is financieel verantwoordelijk voor en heeft de dagelijkse leiding over het laboratorium in Barneveld. Dit lab, waar meer dan 400 mensen werken, houdt zich bezig met routinematige en niet-standaard (an)organische analyses. Bijvoorbeeld chemisch-toxische verbindingen en microverontreinigingen. Deze specialisten verzorgen het traject van monstername tot en met de digitale rapportage van de analyseresultaten. Het portfolio telt 2.000 klanten onder wie onderzoeksbureaus, industriële bedrijven, aannemers en overheden. De Operations Director geeft direct leiding aan 3 afdelingshoofden en rapporteert aan de  Managing Director van Eurofins Milieu Nederland en België.

Operational excellence
De omgeving waarin de Operations Director acteert, is dynamisch. Het lab voert dagelijks 20.000-30.000 testen uit en verwerkt duizenden sample testaanvragen per dag. Daarbij kan dit aantal op dagbasis sterk fluctueren. Richting het einde van de dag wordt pas bekend wat de benodigde capaciteit is voor de volgende dag om al deze testaanvragen te kunnen verwerken en uitvoeren. Dat maakt de capaciteitsplanning, waaronder de menscapaciteit om de testen fysiek voor te bereiden, tot een flinke uitdaging.

In dat speelveld heeft de Operations Director een aantal kerntaken. Aansturen van de dagelijkse operatie met een scherp oog voor continue kostenoptimalisatie. Verbeteren van de leversnelheid en -betrouwbaarheid via next-level capaciteitsplanning. En het ontwikkelen van de lange-termijn strategie, samen met het LEAN en Continuous Improvement Team, die gericht is op het herontwerp van de productielijnen in het laboratorium. Met als doel: Operational excellence.

Het gaat daarbij om het creëren van synergie tussen mensen, processen, procedures en regelgeving. Daar waar mogelijk worden deelprocessen geautomatiseerd en gerobotiseerd. Het doel is om de transformatie te maken van een batch-gewijs gestuurde operatie naar een operatie waarin capaciteit kan worden gepland op basis van een voorspelbare, constante flow van aanvragen. Om hierop te kunnen sturen, is het meetbaar maken van het operationele proces een belangrijke aspect. Belangrijke KPI’s zijn leverbetrouwbaarheid, leversnelheid en klanttevredenheid (NPS).

Ondernemend en handen uit de mouwen
Deze rol van Operations Director vraagt om een ondernemersmentaliteit: handen-uit-de-mouwen en een hoog energieniveau. De Operations Director is analytisch, heeft gevoel voor cijfers en is resultaat-gedreven. De mensen binnen de organisatie hebben een verschillende opleidings- en ervaringsachtergrond. Inlevingsvermogen is belangrijk. Evenals het vermogen om bruggen te bouwen en te verbinden. Daarom is affiniteit met wetenschap een pre. De Operations Director blinkt uit in coachend leiderschap en weet een cultuur te creëren van continue verbetering.  Een opleiding in technische bedrijfskunde op WO-niveau is een goede basis in combinatie met praktijkervaring in operations en change management.

“De rol van Operations Director is op het lijf geschreven van iemand met drive en ondernemerschap om dagelijks het verschil te maken in een continu veranderende omgeving waarin je de vrijheid krijgt om jouw ‘winkel’ te runnen.” – Bart Vandermosten, Managing Director Eurofins Asbestos Benelux

 

Interesse?

Eurofins werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuisvia annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.