Online Marketing Manager

Online Marketing Manager

 • Marketing
 • Health
 • Amsterdam
 • 680 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Er lopen in Nederland meer dan vier miljoen huisdieren rond. En net als hun baasjes worden ook zij wel eens ziek. Jaarlijks besteden hun eigenaren dan ook meer dan een half miljard euro bij de dierenarts. En de markt groeit. Internationale dierenzorgverlener AniCura speelt hier actief op in met een grootschalig internationaal netwerk van klinieken die hoogwaardige eerste- en tweedelijns dierenzorg aanbieden. Offline staat de organisatie als een huis, de Online Marketing Manager zorgt ervoor dat AniCura online net zo goed vertegenwoordigd is.

AniCura is opgericht in 2011, na de fusie van een aantal dierenziekenhuizen in Scandinavië. Zij wilden nog betere zorg kunnen leveren door zowel kennis als middelen te delen. En dat bleek een schot in de roos. Met zo’n 4500 medewerkers en 225 klinieken in zeven landen is AniCura uitgegroeid naar een toonaangevende speler binnen de diergeneeskunde in Europa. Ook in Nederland is AniCura sterk vertegenwoordigd. Met zo’n 70 vestigingen is het bedrijf een van de grootste dierenzorgaanbieders in Nederland, en steeds meer klinieken sluiten zich bij AniCura aan. Als onderdeel van het grote internationale netwerk profiteren zij onder andere van kennisdeling, administratieve ondersteuning en efficiëntere inkoop. Maar bovenal hebben zij toegang tot specialistische kennis en middelen om de allerbeste zorg te kunnen bieden. AniCura wil de sterke positie die zij heeft verder uitbouwen en daarbij zet het bedrijf sterk in op continue verbetering van de dienstverlening en verdere groei, zowel offline als online. De Online Marketing Manager neemt dat laatste voor zijn/haar rekening.

“Huisdiereigenaren komen nu vaak uit op websites met fabels over de gezondheid van hun huisdier. De Online Marketing Manager zorgt dat dit verleden tijd wordt.”- Lilian Doets, Marketing Manager AniCura

De Online Marketing Manager vergroot de online aanwezigheid van AniCura zodat baasjes met een vraag over de gezondheid van hun huisdier altijd op AniCura.nl uitkomen. Om dat te bereiken ontwikkelt de Online Marketing Manager een innovatieve online marketing strategie en richt zich daarbij op het aantrekken van nieuwe en bestaande klanten. Hij/zij richt diverse online campagnes in, optimaliseert de vindbaarheid van de website en gaat proactief strategische partnerships aan. Maar de Online Marketing Manager stopt niet bij het generen van traffic. Hij/zij inspireert bezoekers met de juiste content en converteert hen met een optimale UX naar een van de AniCura klinieken. Er staat al een stevige basis, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Daarom zoekt de Online Marketing Manager continu naar mogelijkheden om te innoveren. Zo onderzoekt hij/zij de inzet van nieuwe marketingtools en zoekt proactief naar mogelijkheden om de dienstverlening van AniCura te verbeteren en/of uit te breiden.

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • Minimaal HBO opgeleid
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in een brede online marketing rol met ervaring in het aantrekken van nieuwe klanten via online campagnes
 • Kennis van zowel traffic- als conversieoptimalisatie aan de hand van Google Analytics, Adwords, Social Media Campagnes en Search Console.
PROFIEL
 • Ondernemend
 • Zelfstandig
 • Communicatief sterk
 • Initiatiefrijk
 • Flexibel
 • Gestructureer

AniCura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker, via viviandendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.