Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

National Account Manager

National Account Manager

  • Sales
  • Consumer
  • Losser
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1371 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Signature Foods werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vijf jaar of meer jaar ervaring in accountmanagement
  • Ervaring in FMCG en onderhandelingen op hoofdkantoorniveau is een pre
  • Bewezen commercieel talent

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Signature Foods is een internationale voedingsmiddelenfabrikant met marktleidende kwaliteitsmerken zoals Johma, Heks’nkaas, LosTaqueros en Westland. De National Account Manager is verantwoordelijk voor de groei van Johma en Westland bij een aantal Nederlandse retailers. Dit is een mooie kans voor een gedreven accountmanager binnen een bedrijf dat draait op ondernemerschap en innovatie.

Over Signature Foods

Signature Foods creëert ‘feel-good food moments’. Het bedrijf is een internationale voedingsmiddelenfabrikant die bekend staat om hoogwaardige consumentenmerken, waaronder Johma, Delio, Homann, Westland, Heks’nkaas, Vlammetjes, KaasTengels en Los Taqueros en B2B-merken zoals Hamal, Johma Professional, Le Cobourg, VH en Gourmet.

Signature Foods heeft een zeer sterke footprint in de Benelux, vooral met toonaangevende merken in de categorie van smeersels. Ook heeft het bedrijf een groeiende Europese aanwezigheid, dankzij recente uitbreidingen naar Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf blijft groeien, met altijd lekkere smaak en topingrediënten als prioriteit.

“Wij bouwen langdurige relaties met onze partners. We willen de consument van onze retailers begrijpen en doorgronden. Hiermee maken we het verschil en zorgen we voor groei!” – Daniel Jansen, Sales Director Retail Johma & Westland

Dat Signature Foods ondernemend is, blijkt bijvoorbeeld uit het recente initiatief om een geheel nieuwe keuken neer te zetten: Mexicaans. Alle zeilen worden bijgezet om het merk op de kaart te zetten, of het nu gaat om marketing, operationele activiteiten of om ruimte in het budget. Het team is pragmatisch, loyaal, en werkt nauw samen. Wie bij Signature Foods iets wil, krijgt daar alle ruimte voor.

Vacature: National Account Manager

De National Account Manager is verantwoordelijk voor de twee grootste merken in Nederland, Johma en Westland, en beheert hiervoor de relaties met supermarktketens zoals Superunie Hoofdkantoor, Plus, Dirk, Dekamarkt, Vomar en Hoogvliet. Voorop staat dat de National Accountmanager meedenkt met het commercieel belang van de klanten en identificeert hoe ze samen met Signature Foods kunnen groeien. De National Account Manager heeft P&L-verantwoordelijkheid voor de merken, en krijgt ambitieuze jaarlijkse budgetdoelstellingen mee.

De National Account Manager weet goed te navigeren binnen de huidige uitdagingen in de markt, zoals de prijsstijgingen van grondstof en ingrediënten en de doorberekening daarvan . Ondanks deze uitdagingen heeft Signature Foods als prioriteit om verder te groeien in marktaandeel.

De National Accountmanager is een commercieel talent dat kansen signaleert en weet om te zetten in waardecreatie voor zowel retailers als voor Signature Foods zelf. Daarbij bezit de National Accountmanager de vaardigheden die nodig zijn om de onderhandelingen met retailers te leiden. Enige ervaring hierin is een voorwaarde, bij voorkeur op hoofdkantoorniveau.

Aangezien de National Account Manager budgetverantwoordelijkheid heeft en toekomstplannen maakt om in te kunnen spelen op nieuwe kansen en klantbehoeften, is een sterk analytisch vermogen en gevoel voor marktcijfers onmisbaar.

De National Account Manager maakt deel uit van een hecht team dat verder bestaat uit twee accountmanagers en twee commercieel assistenten die operationele ondersteuning bieden. De National Account Manager stuurt op dagelijkse basis de commercieel assistenten aan. Het team wordt geleid door de Sales Director Retail Johma & Westland.

“Bij Signature Foods heeft men de ruimte om te pionieren en te ondernemen met de mooiste, grootste en lekkerste merken van Nederland. Succes en hard werken wordt daarbij gezien en beloond!” – Daniel Jansen, Director Retail Johma & Westland

Deze functie biedt een gedreven accountmanager de kans om grote verantwoordelijkheid te dragen binnen een trots en succesvol bedrijf met grote merken, om met onderhandelingstalent marktaandeel te veroveren en om met ondernemerschap nieuwe initiatieven op te pakken. Hoewel het hoofdkantoor van Signature Foods in Hilversum is, werken veel medewerkers van oudsher op de locatie van Johma in de Twentse plaats Losser. Zodoende werkt het management – dus ook de National Account Manager – volledig flexibel en deels hybride.

 

Interesse?

Signature Foods werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marc Mohr at MarcMohr@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marc Mohr Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.