Marketing Lead Brand

Marketing Lead Brand

 • Marketing
 • Consumer
 • Zoeterwoude / Leiden
 • 910 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Heineken vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De categorie speciaalbier groeit hard en is een strategische prioriteit voor Heineken Nederland. Van het volle Brand Imperator (het oudste speciaalbier van Nederland) tot de alcoholvrije Weizen primeur in 2018 – Brand is hét merk waarmee Heineken de groei van deze categorie wil aanjagen. Daarom wordt er een ambitieuze Marketing Lead Brand aangetrokken.

OVER HEINEKEN NEDERLAND

Heineken Nederland is in transitie. Twee jaar geleden is het Digital Acceleration Team opgericht; inmiddels is dit team één-derde van de Marketingafdeling. De overige twintig marketeers zijn sinds kort niet meer ingedeeld naar merk, maar naar segment: Lager (met name Amstel en Heineken); Low & No Alcohol (Heineken® 0.0, Amstel Radler en meer); Craft & Cider (onder meer Brand, Affligem en Apple Bandit); Variety (met name Desperados en Wieckse). Ook is de route-to-market voor het eerst in decennia drastisch veranderd om de producten sneller en effectiever bij de klant te krijgen. Met andere woorden: er zijn geen heilige huisjes meer. Met een sterke businesscase is alles mogelijk bij Heineken Nederland.

Een interessante businesscase die op dit moment de aandacht van de bedrijfstop heeft, gaat over de categorie speciaalbier. Deze categorie groeit hard en dat schept grote kansen voor iconische merken als Brand en Affligem én het nieuwe merk Lagunitas. Daarom is de vacature voor Marketing Lead Brand voor Heineken Nederland een strategische prioriteit.

OVER DE VACATURE: MARKETING LEAD BRAND

De Marketing Lead Brand is verantwoordelijk voor de (her)positionering van het merk Brand, om een toonaangevende marktpositie te claimen. Het is een rol met een volledige marketingscope: van analyse en interpretatie van marktgegevens tot visieontwikkeling, portfoliomanagement en de marcomstrategie (zowel AtL als BtL). De Marketing Lead Brand stuurt de Junior Brand Manager Brand aan en werkt samen met interne en externe marketingexperts en de Brand Brouwerij in Limburg.

“Brand is een succesverhaal. Het merk heeft zich ontpopt van een regionaal merk tot een serieuze landelijke speler. We hebben het merk echt op de speciaalbierkaart gezet met proposities als IPA en alcoholvrije innovaties. De Marketing Lead wordt uitgedaagd om het volgende hoofdstuk te schrijven.” – Etienne Bachellier, Marketing Manager Craft & Cider

Het merk Brand is veelzijdig: populair als pils én een van de belangrijkste spelers in de hard groeiende categorie speciaalbier. Van oudsher brouwt Brand robuuste speciaalbieren zoals Imperator (sinds 1949), Sylvester en Dubbelbock. Recent is de familie hard gegroeid. Zo stond 2015 in het teken van twee fruitige bieren met een fluweelzachte afdronk: Brand IPA en Brand Saison. Sinds 2018 versnelt Brand ook met laag-alcoholische en alcoholvrije bieren zoals Session IPA (3.5%), Weizen 0.0 en binnenkort IPA 0.0. Sprankelend, verfrissend, licht bitter, intens, fruitig fris, rijp fruit, zoethoutig, bitterzoet – Brand is het allemaal. Die veelzijdigheid heeft voordelen, maar maakt ook dat het een uitdaging is om een heldere, consistente merkbeleving te creëren. Het is dan ook hoog tijd voor herbezinning op de merkidentiteit en portfoliostrategie. De Marketing Lead focust op de kern van het merk. Kortom: een rol met veel exposure en impact.

KANDIDAATPROFIEL

ERVARING

 • Minimaal 7 jaar FMCG-marketing;
 • Innovatieve branding omgeving
 • Bij voorkeur leidinggevende ervaring
 • Lokale ervaring (dus niet op HQ) en idealiter met lokale merken

COMPETENTIES

 • Positioneren vanuit een visie
 • Enthousiasmeren & overtuigingskracht
 • Gedreven door data en inzichten
 • Organisatiesensitief

Heineken werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com

Contact

Marketing Lead Brand Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.