Head of Digital Acceleration

Head of Digital Acceleration

 • IT
 • Consumer
 • Zoeterwoude
 • 1155 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Heineken vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Heineken Biertegoed heeft laten zien dat het kan. Over alle kanalen heen direct contact met de consument. Het is een van de eerste concrete, succesvolle toepassingen van het digitale kanaal binnen FMCG en markeert het begin van een digitale revolutie binnen A-merk fabrikanten in het algemeen en de bierbrouwers in het bijzonder. De top van Heineken is erg gecharmeerd van het succes en ziet mogelijkheden voor meer. Nog veel meer. Maar daar is durf voor nodig. Iets wat in het DNA van Heineken zit. De Head of Digital Acceleration krijgt alle ruimte om met een team van 15 man de digitale innovatie in een stroomversnelling te brengen.

Heineken

In ieders glas, in ieders hart. Dat is de missie van Heineken. Op het wereldtoneel is Heineken de op-een-na-grootste speler in bier, en de nummer één in cider. De ambitie is om in 2018 het snelst groeiende bedrijf in natuurlijk gebrouwen dranken te zijn. De strategie is helder: investeren en innoveren. Door een reeks grootschalige internationale acquisities is in korte tijd een imperium opgebouwd met meer dan 250 merken en 140 brouwerijen in 70 landen. De grootste brouwerij van de familie staat nog altijd in het vaderland, in Zoeterwoude. Heineken Nederland neemt binnen dit imperium een bijzondere rol in: het is niet alleen de bakermat, maar ook de proeftuin voor innovaties en business development.

Het drastisch veranderende commerciële landschap

Het Heineken-merk is gebouwd met spraakmakende above-the-line campagnes. Deze aanpak stamt uit de tijd dat je via een klein aantal mediakanalen de hele markt kon bereiken. De media waren eigenaar van het contact met de consument, en Heineken beheerste het spel als geen andere adverteerder. Hier kwam verandering in toen het medialandschap steeds diverser en digitaler werd. Tegelijkertijd vond in retail een consolidatieslag plaats en werd een handvol supermarkten eigenaar van het contact met de Nederlandse consument.

Wij gaan het contact met de consument in eigen hand nemen, over alle touchpoints heen. We durven veel te experimenteren met nieuwe businessmodellen en schalen successen exponentieel op. Daarom creëren we binnen Heineken Nederland een nieuw Digital Acceleration Team.” – Pascal Gilet, Algemeen Directeur Heineken Nederland

We staan opnieuw aan de vooravond van grote verschuiving. Onder invloed van digitale technologie, de opkomst van consumentendata en blurring van kanalen, kunnen ook de retailers het monopolie op klantcontact niet behouden. Heineken Nederland speelt hierop in met bijvoorbeeld omnichannel initiatieven als Heineken Biertegoed, strategische partnerships met sterke e-commerce spelers en een zeer prominente aanwezigheid op social media. En dat is nog maar het begin. Nu de communicatie- en verkoopkanalen om de consument te bereiken sterk aan het veranderen zijn, staat Heineken Nederland in de startblokken om maximaal gebruik te maken van alle kansen in de markt.

 Vacature: Head of Digital Acceleration

Met een team van 15 professionals brengt de Head of Digital Acceleration de digitale innovatie van Heineken Nederland in een stroomversnelling.

Dat wil zeggen: een duidelijke visie voor Heineken B2C ontwikkelen, vernieuwende businessmodellen en partnerships opzetten, bestaande pilots monitoren en uitbouwen, business cases bewaken en op basis van data snel beslissingen nemen. Het is een strategische, innovatieve en ondernemende positie.to

De Head of Digital Acceleration rapporteert aan de Marketing Directeur, maar de scope is niet beperkt tot marketing. De ‘consumer/shopper journey’ heeft geen focus op kanalen, maar wordt gedreven door consumptiemomenten. Een datagedreven aanpak faciliteert het ‘volgen’ van consumenten over meerdere verkoopkanalen en media touchpoints.

Vooruitblik

De ambitie is dat Heineken in 2020 meer dan 50% marktaandeel in B2C Retail e-commerce zal hebben voor de biercategorie. De organisatie bereidt zich dan ook voor op een aardverschuiving in de budgetverdeling en bronnen voor revenues: 50% van de spend in paid media wordt digital (nu 25%), 30% van de below-the-line (trade) marketing spend zal een prominente digitale component hebben (nu 5%) en de omzet in het Retail e-commerce kanaal zal verdrievoudigen. De Head of Digital Acceleration heeft een centrale rol in deze ontwikkeling.

Digital Acceleration team

De Head of Digital Acceleration staat aan het hoofd van een team van 15 professionals. Denk aan de (Digital) Media Manager, Program Manager Digital, Media Manager, Social Media Manager, Brand Activation Managers, E-Commerce Manager Out-of-Home, Consumer Data Analyst en Digital IT Consultants. Tot voor kort zaten veel van deze rollen verspreid door de organisatie. Vanuit het MT is besloten hun krachten te bundelen in het Digital Acceleration team, met daarbij een aantal nieuwe functies. Onder leiding van de Head of Digital Acceleration moeten zij gerichter gaan samenwerken, sneller schakelen, kennis delen. Zo ontstaat er meer synergie tussen de afzonderlijk uitgevoerde activiteiten langs de consumer/shopper journey.

Een sterk leiderschapsprofiel is cruciaal. Niet alleen om het team aan te sturen, maar ook om indirect invloed uit te oefenen op andere teams en externe stakeholders. Denk intern aan het opbouwen van relaties met de Retail en Out-of-Home teams, de verschillende merkteams, IT en het Business Intelligence Centre. Onder externe stakeholders vallen mediabureaus, media-exploitanten, creative agencies, digitale platforms, sponsorpartners, productie-huizen, traditionele retailers, pure play e-tailers en home delivery spelers.

Om daar te komen richt de Head of Digital Disruption zich op:

 • Het ontwikkelen van een visie, strategie en roadmap voor de digitale transformatie van Heineken Nederland, en deze afstemmen met het MT;
 • Het opzetten en leiden van digitale programma’s. Heineken Biertegoed is een goed voorbeeld, de volgende generatie initiatieven is nog vertrouwelijk;
 • Het versterken van de digital capabilities in de hele organisatie;
 • Digital marketingcommunicatie, merkactivatie en online media spend bevorderen;
 • De exponentiële groei van e-commerce revenue;
  Het online aantrekken van consumenten-traffic voor het Out-of-Home kanaal.

Profiel

Minimaal 10 jaar werkervaring en een indrukwekkend portfolio aan digitale marketinginitiatieven. Een combinatie van ervaring met consulting en FMCG ligt voor de hand. Leidinggevende ervaring heeft de voorkeur. Daarnaast is de Head of Digital Acceleration:

 • Strategisch en innovatief
 • Een inspirerend visionair
 • Een verbinder en creëert alignment tussen stakeholders
 • Commercieel

Contact

Head of Digital Acceleration Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.