Marketing Analyst

Marketing Analyst

 • Finance
 • Leisure
 • Amsterdam
 • 752 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Stage Entertainment werkgeverspagina voor andere vacatures

Stage Entertainment verkoopt jaarlijks negen tot tien miljoen kaarten voor grote internationale titels als The Lion King en Tarzan en voor de eigen producties zoals Ciske de Rat en Hij geloof in mij. Eind 2015 heeft CVC Capital Partners een meerderheid van de aandelen gekocht van Joop van den Ende. Er wordt een aantal strategische plannen doorgevoerd om Stage Entertainment tot een gezond, winstgevend en snelgroeiend bedrijf te maken.

Stage Entertainment

Stage Entertainment is een internationaal entertainmentbedrijf opgericht door Joop van den Ende. De samenwerking met CVC Capital Partners geeft meer ruimte om de ambities verder te realiseren. Van den Ende zegt daarover in een persbericht:

“Met de nieuwe aandeelhouder is er ruimte voor grotere stappen. Wij kunnen de komende vijf jaar groeien van de huidige 10 miljoen bezoekers naar 20 miljoen bezoekers per jaar.”

In september 2015 is Just Spee gestart als CEO en heeft de taak een herstructurering door te voeren en een platform voor verdere groei te bouwen. Hij zegt: “Het DNA bij Stage Entertainment is fantastisch, maar wat hebben we onszelf tekort gegaan.” Sinds maart 2016 is Marijn de Wit (ex-bol.com) de nieuwe CFO bij Stage.

Live entertainment

Stage Entertainment is de grootste aanbieder van live shows zoals als Billy Elliot de Musical, The Lion King en Tarzan en ook eigen producties zoals Petticoat, Hij gelooft in mij en Ciske de Rat. Door het beheer van eigen theaters in Scheveningen en Utrecht kan Stage Entertainment ervoor zorgen dat ook deze kleinere producties voor een langere periode kunnen draaien.

Vacature: Marketing Analyst

De Marketing Analyst zorgt ervoor dat elke euro die wordt uitgegeven aan marketing bij Stage Entertainment Nederland optimaal rendeert. Hoe? Door een link te leggen tussen de (marketing)investeringen die worden gedaan en de opbrengsten daarvan. Het leggen van deze link is de heilige graal voor veel financials. Om dat in deze strekking voor elkaar te krijgen is extreem uitdagend. Bij Stage Entertainment Nederland zijn de budgetten voor marketing substantieel, waardoor er ook grote behoefte is aan inzicht in de concrete effecten op de kaartverkoop. Het marketingteam van Stage Entertainment Nederland wil dat beter onder controle krijgen, de Marketing Analyst is de persoon die hen daarmee gaat helpen.

Welk deel van marketingbudget moet online ingezet worden? Hoe kan het marketingteam online het beste resultaat halen? Moet er extra marketingbudget naar een show die goed loopt om nog meer bezoekers te trekken? Of kan een minder goed lopende voorstelling met een extra marketing-push net over het kantelpunt geholpen worden waardoor het een bestseller wordt? En wat is het effect van social media? Het marketingteam (10 fte) is op zoek naar dit soort inzichten zodat zij daar hun campagnes op kunnen afstemmen. De Marketing Analyst treedt dan ook op als een interne consultant. Hij/zij geeft adviezen aan het marketingteam, geeft hun inzicht in de resultaten van de marketinginspanningen en ondersteunt bij het maken van beslissingen over marketinginvesteringen. Dat vraagt om een analytisch persoon die grote hoeveelheden data gemakkelijk kan analyseren en daar de juiste informatie uit kan halen. Kortom, het interpreteren van financiële data voor commerciële doeleinden.

Naast werkzaamheden als Analyst is deze persoon verantwoordelijk voor inzicht in het marketingbudget. De Marketing Analyst stelt de budgeten in samenwerking met het marketingteam op en zorgt ervoor dat budgetafspraken gehandhaafd worden. Op elk moment van het jaar weet hij/zij hoeveel er nog in marketing geïnvesteerd kan worden en waar dat tot het beste resultaat leidt.

De Marketing Analyst rapporteert direct aan de Financieel Directeur (Gert Jan van der Valk). Om het marketingteam zo goed mogelijk te adviseren is de Marketing Analyst onderdeel van het marketingteam. Deze persoon werkt nauw samen met de Group Commercial Analyst & Controller en de Marketing Manager, Eke Rog.

In het kort

 • Analytisch
 • Commercieel
 • Ondernemend
 • Hands-on

Ervaring

 • Minimaal drie jaar relevante ervaring
 • Ervaring als Analist
 • Expert in Excel
 • Affiniteit met marketing
 • Stakeholdermanagement

Groeimogelijkheden

Contact

Marketing Analyst Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.