Group Commercial Analyst & Controller

Group Commercial Analyst & Controller

 • Finance
 • Leisure
 • Amsterdam
 • 831 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Stage Entertainment werkgeverspagina voor andere vacatures

Stage Entertainment Group is actief in acht landen en verkoopt jaarlijks tien miljoen kaarten voor grote musical zoals The Lion King, Tarzan, Petticoat en Ciske de Rat. Eind 2015 heeft CVC Capital Partners een meerderheid van de aandelen gekocht van Joop van den Ende. De nieuwe samenwerking biedt veel kansen voor groei. Er is duidelijk behoefte aan een goede Group Commercial Analyst & Controller die marketing uitgaven voor alle landen (Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland, Frankrijk, Italië en de VS) optimaliseert.

Stage Entertainment Group

Oprichter Joop van den Ende heeft alle vertrouwen in het partnerschip met CVC Capital Partners en zegt daarover in een persbericht:

“Met de nieuwe aandeelhouder is er nu ruimte voor grotere stappen. Wij kunnen de komende vijf jaar groeien van de huidige 10 miljoen bezoekers naar 20 miljoen bezoekers per jaar.”

De focus ligt op professionalisering, daarom is Just Spee in september 2015 aangenomen als nieuwe CEO. Hij heeft de taak een herstructurering door te voeren en een platform voor verdere groei te bouwen. Spee heeft begin dit jaar Marijn de Wit (ex-bol.com) aangenomen als CFO. Hij werkt samen met de andere collega’s bij de Stage Entertainment Group om de herstructurering vorm te geven.

Vacature: Group Commercial Analyst & Controller

De Group Commercial Analyst & Controller is een financieel strateeg die verantwoordelijk is voor het optimaliseren van de commerciële resultaten van alle landenorganisaties. De Stage Entertainment Group wil meer kruisbestuiving tussen de landen (Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland, Frankrijk, Italië en de VS) teweegbrengen waardoor teams van elkaar kunnen leren, efficiënter en professioneler worden en hun financiële resultaten verbeteren. De rol van de Group Commercial Analyst & Controller is om dit op internationaal niveau in goede banen te leiden. Hij/zij weet welke vragen gesteld moeten worden om de juiste data boven water te krijgen. Het doel is om de commerciële cijfers meer uniform te maken zodat de prestaties van de landen beter met elkaar vergeleken kunnen worden. Op basis van deze informatie maakt de Group Commercial Analyst & Controller overzichtelijke managementinformatie-dashboard en geeft adviezen. Deze adviezen zijn gericht aan de sales- en marketingafdelingen. De Group Commercial Analyst & Controller levert bijvoorbeeld inzichten aan over het effect van de marketinguitgaven op de kaartverkoop en sales performance. Tevens geeft hij/zij advies over het overnemen van succesvolle best practice (marketing)acties uit andere landen.

De Group Commercial Analyst & Controller heeft een cruciale rol in het monitoren en waar nodig bijsturen van de commerciële prestaties van alle landenorganisaties van Stage Entertainment Group. Om succesvol te zijn in deze rol bouwt de Group Commercial Analyst & Controller sterke relaties met de landenorganisaties op basis van wederzijds vertrouwen. Hij/zij is een ’trusted advisor’ die de marketing- en salescollega’s wereldwijd in hun kracht zet door concrete inzichten aan te leveren. Het opbouwen van zo’n relatie vraagt om een bepaalde mate van senioriteit en ervaring met stakeholdermanagement.

Naast werkzaamheden als Analyst is deze persoon als Controller verantwoordelijk voor het marketingbudget van de hele organisatie en houdt de administratie op orde. De Group Commercial Analyst & Controller bewaakt de budgetten en zorgt ervoor dat budgetafspraken gehandhaafd worden. Op elke moment van het jaar weet hij/zij hoeveel er nog in marketing geïnvesteerd kan worden waar en waar dat tot het beste resultaat leidt. De Group Commercial Analyst & Controller rapporteert aan de Head of Group Control.

In het kort

 • Analytisch
 • Commercieel
 • Ondernemend
 • Zelfstandig
 • Krachtig en overtuigend

Ervaring

 • Minimaal zeven jaar werkervaring
 • Krijgt organisatie in beweging met juiste stuurinformatie
 • Expert in Excel
 • Affiniteit met commercie
 • Stakeholdermanagement

Groeimogelijkheden

 • Internationaal doorgroeien
 • Financieel Directeur

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.