Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Lead Feestdagen

Lead Feestdagen

  • Marketing
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2306 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Met een assortiment van meer dan 23 miljoen artikelen wordt bol.com wel het pakhuis van Sinterklaas en de Kerstman genoemd. Maar ook tijdens bijvoorbeeld code rood of een hittegolf loopt het storm bij bol.com. De Lead Feestdagen zorgt dat de organisatie op alle fronten klaar is voor het hoogseizoen.

Bol.com

Met pakweg 11 miljoen actieve klanten en een assortiment van ruim 23 miljoen artikelen is bol.com is de online marktleider. Het online warenhuis heeft een bijzonder breed aanbod. Van boeken, muziek en games tot babyspullen, huishoudelijke apparaten en nog veel meer. Een significant deel hiervan wordt aangeboden en geleverd door pakweg 35.000 verkooppartners. Dat is een zogenaamde ‘triple-win’: de verkopers profiteren van het grote bereik van het platform, bol.com heeft baat bij de samenwerking doordat het productaanbod groeit en de klant heeft meer keus. Daarnaast heeft de e-tailer nog steeds een breed eigen aanbod.

Dagelijks werken zo’n 2.000 mensen aan het verbeteren van de customer-journey en klantervaring. Dat doen ze op een analytische en data-gedreven manier. Bol.com begrijpt wat de klant wil – dat is de sleutel tot het succes en de razendsnelle groei van het innovatieve platform. Daarom stelt bol.com hoge eisen aan het analytische en conceptuele vermogen van medewerkers op alle fronten.

“Wij wensen iedereen – 11 miljoen klanten, 35.000 verkooppartners en 2.000 collega’s – onvergetelijke feestdagen. De voorbereidingen om dat waar te maken beginnen al in maart.” – Steven Versluis, Marketing Excellence Manager

Vacature: Lead Feestdagen

De Lead Feestdagen zorgt dat de organisatie op alle fronten klaar is voor het hoogseizoen – van feestdagen tot crisismanagement en categorie-specifieke pieken. Als dat lukt spreekt men van een win-win-win-win-situatie:

  • De klant krijgt ondanks grote drukte dezelfde geweldige service als de rest van het jaar (NPS);
  • Partners van bol.com zien hun omzet explosief stijgen;
  • De medewerkers van bol.com komen door de goede voorbereidingen zonder stress de enorme drukte door (interne NPS);
  • Uitstekende commerciële performance voor bol.com (omzet en marge).

De Lead Feestdagen rapporteert aan de Marketing Excellence Manager, Steven Versluis. Samen vormen zij een multidisciplinair projectteam (10-12 collega’s) en de strategie voor het betreffende piekmoment.

“Jouw missie is om het commerciële succes van vorig jaar te overtreffen. Je ontwikkelt plannen en maakt ze samen met jouw projectteam waar. Zonder dat er stakeholders van de arrenslee of de schimmel vallen.” – Steven Versluis, Marketing Excellence Manager

Samenwerking is essentieel. Het thema raakt alle operationele domeinen, van Marketing, Partnernetwerk, Commercie en Customer Service tot Logistiek, IT en Controlling. De Lead Feestdagen toetst de strategie daarom frequent bij de directie en de MT’s van alle disciplines. Ook zorgt zij/hij voor een kritische toets op de forecast en initieert processen om de beschikbare logistieke capaciteit maximaal te benutten. Last but not least: het neerzetten van een goede communicatiestructuur met alle stakeholders tijdens de piekmomenten is cruciaal zodat de hele organisatie op het moment suprême snel op de actualiteiten in kan spelen.

Met het projectteam vertaalt de Lead Feestdagen de strategie naar een behapbare roadmap en een breakdown van de noodzakelijke innovaties. Wie ver wil komen binnen bol.com heeft een inspirerende en motiverende stijl van leidinggeven nodig. Ook voor deze rol is dat belangrijk, want het cross-functionele team valt hiërarchisch niet onder de Lead Feestdagen. De Lead Feestdagen coacht de teamleden bij het opzetten van een ‘sub-cirkel’ vanuit de eigen disciplines om de plannen uit te voeren. Ook heeft de Lead Feestdagen een direct report.

De breedte van het stakeholderveld maakt deze rol uitdagend, maar ook een unieke kans om echt de volledige bol.com-organisatie te leren kennen. Het zegt genoeg dat alle voorgangers na deze rol mooie carrièrestappen hebben kunnen zetten.

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Marlies Hoogvliet via Marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.