Key Account Manager

Key Account Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 566 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perrigo werkgeverspagina voor andere vacatures

Zelfzorg is big business. Omega Pharma speelt hierop in door onder andere allergie-tabletten, vitaminen, afslankmiddelen, maagzuurremmers en producten voor intieme verzorging in de schappen te zetten. Het bedrijf is de grootste fabrikant in het veld en gaat op onconventionele wijze om met kansen in de markt.

OVER OMEGA PHARMA

Omega Pharma is succesvol door de combinatie van de snelheid van een FMCG-speler en een bijzonder breed portfolio in de categorieën Over-The-Counter (OTC), Vitaminen, Mineralen & Supplementen (VMS) en Persoonlijke Verzorging. Dat is mogelijk omdat de organisatie onderdeel uitmaakt van de wereldwijd opererende Omega Pharma Groep (in 2015 overgenomen door Perrigo, een Amerikaanse farma-gigant), waarvan de 35 landenorganisaties autonoom en naar eigen marktinzichten kunnen opereren. Op het kantoor in Rotterdam wordt op basis van marktinzichten bepaald welke producten in Nederland worden uitgebracht, onder welke merknaam en hoe de marketingstrategie eruitziet. De Nederlandse organisatie kan putten uit het internationale portfolio van meer dan 2.000 producten.

“Onze business is een fast moving business. We willen zo goed mogelijk in de behoeften van de consument voorzien door te reageren op trends en ontwikkelingen. Onze werkwijze is dan ook extreem datagedreven.” – Joost Hunfeld, General Manager

OVER DE VACATURE: KEY ACCOUNT MANAGER

Door interne doorgroei is er bij Omega Pharma ruimte voor een Key Account Manager. De nieuwe Key Account Manager vertegenwoordigt het porfolio van Omega Pharma richting Ahold en groothandel Nedac Sorbo. Die combinatie maakt dit tot een afwisselende functie. Voor Etos bijvoorbeeld is Davitamon een van de belangrijkste merken, waardoor de samenwerking hecht is. Via Nedac Sorbo komen de producten van Omega Pharma in de schappen van vele supermarkten terecht. De Key Account Manager adviseert de klanten van Nedac Sorbo ook rechtstreeks. Door de platte organisatiestructuur krijgt de Key Accountmanager veel verantwoordelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.

De Key Account Manager rapporteert aan Claudia Sampaio, Customer Group Director. Er zijn volop ontwikkelingsmogelijkheden; het pakket van een succesvolle kandidaat kan bijvoorbeeld snel uitbreiden met verschillende klant-merken combinaties.

“Ik ben hier tweeënhalf jaar geleden gestart, na tien jaar te hebben gewerkt bij Procter & Gamble. Dat was in het begin wel even wennen, maar de voordelen zijn enorm. Als Key Account Manager ben jij in de lead van de jaaronderhandelingen – miljoenendeals dus – maar tegelijkertijd ben je ook operationeel verantwoordelijk voor je eigen deel van de business. Tot in de kleinste details. Je hebt hier het beste van twee werelden.” – Claudia Sampaio, Customer Group Director

Omega Pharma is een platte organisatie, en de Key Account Manager is volledig P&L-verantwoordelijk. Hij/zij zoekt voortdurend de samenwerking met Marketing en Category Management op om samen de marges en resultaten te optimaliseren. Typerend voor de werkwijze van Omega Pharma is de analytische benadering. Dat vormt ook de gemeenschappelijke basis in de samenwerking met andere disciplines.

“In ons businessmodel gaat het constant om de driehoek Marketing, Sales, Category Management. En dan heb ik het nog niet eens over Logistiek, terwijl je alleen een deal kunt sluiten als je weet dat het gaat lukken met de voorraad. Kortom, een analytische werkwijze en intern stakeholdermanagement zijn cruciaal om succesvol te zijn in deze rol.” – Claudia Sampaio, Customer Group Director

PROFIEL

ACHTERGROND

 • WO-niveau
 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • Binnen FMCG / Retail
 • Achtergrond in Sales
 • Supply Chain ook een optie

PERSOONLIJKHEID

 • Sterk analytisch
 • Strategisch
 • Stakeholdermanager
 • Ambitieus
 • Potentie om door te groeien

Omega Pharma werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.