HR Business Partner 2.0

HR Business Partner 2.0

 • HR
 • Consumer
 • Zeist
 • 1018 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Data-driven, performance-gericht, innovatief en met lef – de transformatie die Kraft Heinz doormaakt kan je niet ontgaan zijn. De motor achter alle ontwikkelingen is aantrekken en doorontwikkelen van toptalent. Alleen zo kan Kraft Heinz zich positioneren als preferred partner en game-changer binnen de FMCG-markt. HR is het epicentrum van de ontwikkeling van het concern. De HR Business Partner 2.0 komt middenin de commerciële organisatie te staan om van daaruit vol gas te geven.

Werken bij Kraft Heinz Benelux

Toen investeerders Berkshire Hathaway en 3G Capital in 2013 Heinz van de markt haalden, brak voor het bedrijf een nieuw tijdperk aan. De eerste fase bestond uit optimalisatie. In 2015 volgde de fusie met Kraft Foods. Vanuit allerlei sectoren en disciplines wordt toptalent aangetrokken om de levensgrote ambities te overtreffen. Bovendien wordt er ook geïnvesteerd in outperformers binnen de organisatie, zodat zij zich crossfunctioneel of lineair kunnen ontwikkelen en snelle carrièresprongen kunnen maken. Zo werd Roger Loo op zijn zesendertigste Managing Director Benelux. In een persoonlijk interview vertelt Roger Loo over carrièreplanning in deze bijzonder snel ontwikkelende omgeving.

Een goed voorbeeld van een outperformer die binnen Kraft Heinz de kans kreeg zich crossfunctioneel te ontwikkelen, is Joris Veger. Na zijn afstuderen in 2006 startte hij bij Kraft Heinz op de afdeling Marketing. Hij zette zich in voor de ontwikkeling van Social, Digital en E-commerce, tot hij in 2015 de overstap maakte naar Talent Acquisition & HR. Begin november werd hij de nieuwe HR Director van Kraft Heinz Benelux.

“Zelf ben ik inderdaad een voorbeeld van iemand die snelle en crossfunctionele stappen heeft kunnen maken binnen onze organisatie. Het is fantastisch dat ik gevraagd ben om onze HR-organisatie te leiden en te transformeren, ondanks dat ik geen achtergrond in HR heb.” – Joris Veger, HR Director Benelux

Over de vacature: HR Business Partner 2.0

De ambitie van de HR-afdeling is het opbouwen en versterken van de performance cultuur binnen de gehele organisatie. Betrokkenheid bij de business is dan ook cruciaal. Om dat te bereiken, zijn er verschillende HR Business Partners voor het Europese hoofdkantoor, Global Procurement en het R&D Centre in Nijmegen. Er is een vacature voor HR Business Partner 2.0 voor de commerciële afdeling van de Benelux-organisatie. 2.0, want naast de vertrouwde werkzaamheden van HR Business Partner gaat deze in de bestuurdersstoel zitten om vooruitgang aan te drijven. Gezien de fase van ontwikkeling waarin Kraft Heinz en het HR-team zich bevinden, is de impact die vanuit deze rol gemaakt kan worden enorm.

Type werkzaamheden

De HR Business Partner heeft nauw contact met Category Management, Sales, Marketing en Finance om de HR-agenda op te stellen. Hij/zij brengt in kaart op welke manieren HR de commerciële organisatie in deze dynamische tijd kan ondersteunen, en maakt inzichtelijk waar de prioriteiten liggen. Op basis daarvan stelt hij/zij een ijzersterk plan op om performance te verbeteren, om zo optimale impact op de organisatie te realiseren.

“De tomeloze drive en energie van onze medewerkers koppelen aan onze performance culture en top-quartile engagement is wat mijn team gaat doen. De directe impact die wij op de organisatie hebben is gigantisch.” – Joris Veger, HR Director Benelux

Deze HR Business Partner rapporteert rechtstreeks aan de HR Director Benelux. Hij/zij zal in samenwerking met het Shared Service Centre hands-on bij een scala aan HR-zaken betrokken zijn, van data-analytics en reporting tot het opstellen van contracten en systeem-updates. Hij/zij is een coach en partner voor de commerciële leiders in het versterken van de performance-cultuur, het opbouwen van hun teams en het maken van data-gedreven HR-beslissingen. Als partner van het Commercieel Leiderschapsteam biedt de HR Business Partner inzichten en advies op het gebied van de strategie en uitvoering vanuit een HR-perspectief. Deze rol vraagt om een probleemoplosser die, hoe complex de situatie ook is, altijd met een pragmatische oplossing komt. Zowel op verzoek als proactief. Hierbij is HR-expertise een must.

HR Business Partners wisselen onderling best practices uit en helpen elkaar waar nodig. Het team bestaat uit multidisciplinaire talenten. Omdat meerdere peers een achtergrond in consulting hebben, wordt dit team gekenmerkt door een data-gedreven, analytische aanpak. De inhoudelijke HR-expertise die de HR Business Partner 2.0 meebrengt zal door peers op prijs gesteld worden.

Kandidaatsprofiel

 • Probleemoplosser
 • Analytisch en data-driven
 • Leeft op in een dynamische omgeving met focus op performance
 • Kan goed luisteren, relaties bouwen en overtuigen

Ervaring

 • Afgeronde masteropleiding
 • Minimaal 5 jaar ervaring
 • Bekend met arbeidsrecht
 • Ervaring met opschalen en rationaliseren

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.