Head of Supply Chain Excellence

Head of Supply Chain Excellence

  • Analytics
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 2515 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com is van een klassiek online warenhuis getransformeerd naar een innovatief retail-platform met ruim 30.000 verkooppartners. Ondanks dat is de grootste retailer op het platform nog steeds bol.com zelf. Om de supply chain en eigen inkoopprocessen verder te verbeteren trekt bol.com een Head of Supply Chain Excellence aan.

Bol.com

Met een assortiment van ruim 23 miljoen artikelen is bol.com de online marktleider. Het retailplatform heeft een bijzonder breed aanbod. Van boeken, muziek en games tot babyspullen, huishoudelijke apparaten en nog veel meer. Een groot deel van het assortiment wordt aangeboden door meer dan 30.000 verkooppartners. Maar ongeveer de helft van alle verkopen komen nog altijd voort uit de eigen inkoop en verkoop door bol.com.

Dagelijks werken er bij bol.com zo’n 2.000 mensen aan het verbeteren van de ervaring van pakweg 11 miljoen klanten. De sleutel tot het succes is de juiste balans van creativiteit en data. Innovatie zit in het DNA van de organisatie en dat is in alle disciplines terug te zien. Goede ideeën kunnen overal in de organisatie ontstaan. Altijd loopt er wel ergens een vernieuwende pilot. Natuurlijk worden de resultaten goed gemeten en bij succes wordt er effectief opgeschaald (samen met IT). Daarom stelt bol.com hoge eisen aan het conceptuele en het analytische vermogen van medewerkers op alle fronten.

Vacature: Head of Supply Chain Excellence

De Head of Supply Chain Excellence is een inspirerend leider van de afdeling Supply Chain Excellence. De Head heeft 4 teamleiders als direct reports en via hen ongeveer 35 vaste medewerkers onder zich, plus externene en stagiairs. Daarnaast is hij/zij volwaardig lid van het MT dat verantwoordelijk is voor al bol.com’s eigen inkoop. Wat jij en jouw team doen maakt grote impact op de business – vanuit datagedreven business- en IT-innovaties, als sparringpartner voor Inkoop en Logistiek, en soms als scheidsrechter als bijvoorbeeld logistieke capaciteit beperkt is. De belangrijkste resultaatgebieden zijn beschikbaarheid van producten op de website, schaalbaarheid van de supply chain (incl. werkkapitaalbeslag), een datagedreven werkwijze op de afdeling, en ontwikkeling van zelfsturende teams.

“De schaal van Eigen Inkoop is ongeëvenaard in de Benelux. Als koploper moeten we het vakgebied zelf vormgeven. Met in-house ontwikkelde software en een team van hoogopgeleide experts. Als Head of Supply Chain Excellence sta je aan het roer. De koers: data nog slimmer inzetten en blijven innoveren.” – Bram van Driel, Director Eigen Inkoop

Bol.com’s eigen inkoop biedt ruim een half miljoen artikelen aan op het verkoopplatform. De complexiteit is enorm. Denk bijvoorbeeld aan seizoensgebonden artikelen – van zwembadjes en barbecues tot kerstversiering en paashazen. Voor alle producten is de Head of Supply Chain Excellence verantwoordelijk van het optimaliseren van het proces, van bestelling bij leveranciers tot en met het moment dat spullen op voorraad liggen, inclusief inbound, rotatie en marge. Belangrijke thema’s voor de komende jaren zijn het vergroten van de schaalbaarheid van het bestelproces en het verder optimaliseren van de rotatie en winstgevendheid van bestelde producten. Om impactvolle innovaties neer te zetten is een goede samenwerking met inkoop, innovatie (IT-teams), én logistiek essentieel.

Als lid van het MT van Eigen Inkoop levert deze leider een belangrijke bijdrage aan de strategie en vertaalt deze naar een concreet plan voor de afdeling. Naast het supplychainwerk vinden op de afdeling ook nog de volgende taken plaats

  • Ondersteuning aan het S&OP-proces, met Logistiek
  • Leveranciersservice (ad-hoc vragen van leveranciers beantwoorden)
  • Supply Chain Performance Management
  • Factuurmatching (controleren van Q- en P-verschillen)

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.