Head of Operations

Head of Operations

 • Operations
 • Technology
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1229 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Blender werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Met HR, operations en finance
 • Binnen non-profit- of in een tech-omgeving
 • Passie voor open-source software
 • Vloeiend Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Blender stelt ‘s werelds beste 3D-technologie gratis beschikbaar voor gebruikers, zodat zij er geweldige dingen mee kunnen doen. Die missie kan in de wereld op veel sympathie en support rekenen. Met een gestructureerde Head of Operations aan boord kan de non-profit organisatie de opwaartse lijn verder doortrekken. 

Over Blender

Blender is ontstaan uit de overtuiging en daadkracht van een gepassioneerd ondernemer en autodidactisch software-ontwikkelaar, Ton Roosendaal. In de jaren negentig ontwikkelt Roosendaal software voor 3D-computers. Wanneer een investeringsfonds instapt, gaat het mis. Binnen een paar jaar is er van zijn veelbelovende bedrijf niets meer over, en ligt de door Roosendaal geschreven software in een la te verstoffen. Met behulp van crowdsourcing koopt hij de software van de investeerders terug met maar één doel voor ogen: de software open source beschikbaar stellen. Het is het begin van de Blender Foundation, een non-profit stichting met een missie: the freedom to create.

Blender’s disruptive attitude wordt wereldwijd gewaardeerd. Inkomsten genereert het bedrijf door partnerships met partijen als Intel, en door trainingen en donaties. Maar geld is allerminst de heilige graal, slechts een middel om het doel te bereiken. De bijna 25 medewerkers van het bedrijf hebben bovenal een passie om te zorgen dat elke creatieveling de software van Blender kan gebruiken met elkaar gemeen. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam-Noord zet het team – nog altijd onder leiding van Ton Roosendaal – zich vol overgave in om de software en de organisatie continu te verbeteren.

Blender is de afgelopen tijd flink gegroeid. In korte tijd is het team twee keer zo groot geworden, en ook het aantal downloads neemt in rap tempo toe. Om de groei in banen te leiden, moeten operations gestroomlijnd worden. Ook op het gebied van finance en HR kunnen processen beter worden ingericht en georganiseerd. Een mooie uitdaging voor de Head of Operations.

Vacature: Head of Operations

De Head of Operations richt zich op operations, HR en finance. Deze drie domeinen moeten inzichtelijk worden gemaakt, geoptimaliseerd en in de organisatie verankerd. Voor elk van de drie zijn duidelijke doelstellingen geformuleerd. Zo ligt de nadruk bij operations onder meer op het coördineren van subsidieprojecten, het opzetten van nieuwe projecten en het meeschrijven aan subsidieaanvragen. Maar ook het coördineren van events (conferenties en beurzen) en office management behoren tot de verantwoordelijkheden van de Head of Operations.

Blender heeft een externe boekhouder en een financieel manager die haar werk in de komende jaren wil afbouwen, wat voor de Head of Operations betekent dit dat zij/hij zich vooral toelegt op de grote lijnen, de administratie verzorgt, de cashflow-overzichten beheert en projectbegrotingen voor subsidies of nieuwe projecten maakt. HR-werkzaamheden behelzen onder meer het beheren van de internationale payroll, het ondersteunen van de werving en selectie van medewerkers en het verzorgen van HR-processen als onboarding, performance en ontwikkeling en het structureren en faciliteren van de salariëring.

“Passie voor het product is in deze organisatie een musthave. Ook als Head of Operations moet je die passie hebben. Hier kun je echt impact maken: op de organisatie, maar nog veel meer op de wereld waarin we leven.” – Ton Roosendaal, founder

Dit alles vraagt om een zelfstandige professional met generalistische kennis van HR, finance of operations. Naast deze know-how, is een scherp oog voor alles wat een organisatie gestructureerd en efficiënt maakt, minstens zo belangrijk. Procesoptimalisatie is key, evenals de communicatieve vaardigheden en de daadkracht om de rest van de organisatie in verbeteringen mee te krijgen. Een nieuwsgierige houding en een passie voor non-profit- en open-sourcesoftware kunnen niet ontbreken.

De Head of Operations werkt nauw samen met founder Ton Roosendaal. Aangezien de oprichter zijn werkzaamheden op termijn wil afbouwen, ligt een rol als COO in de toekomst in het verschiet.

 

Interesse?

Blender werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com  om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.