Head of Marketing Zakelijk

Head of Marketing Zakelijk

  • Marketing
  • Energy
  • 's-Hertogenbosch
  • 693 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Essent is al jaren toonaangevend op de Nederlandse energiemarkt. Niet alleen door aan miljoenen huishoudens en bedrijven (groene) energie te leveren, maar vooral ook door haar uitgebreide expertise op het gebied van het verduurzamen van onze woon- en werkomgeving. De komende jaren wil Essent flinke stappen zetten op de zakelijke markt en uitgroeien tot onbetwiste marktleider. De Head of Marketing Zakelijk speelt hierin een centrale rol. Hij/zij ontwikkelt de visie en werkt aan hechte, duurzame klantrelaties op basis van vernieuwende proposities en sterke, inhoudelijk gedreven marketing.

Over Essent

We staan aan de vooravond van een ingrijpende energietransitie; een verandering die we alleen succesvol kunnen doormaken als hij betaalbaar, begrijpelijk en toegankelijk is voor iedereen. Daarom doet Essent er alles aan om te zorgen dat we allemaal ons steentje bij kunnen dragen en meeprofiteren van de voordelen.

Essent – onderdeel van het Duitse innogy – is de grootste speler in de Nederlandse energiemarkt en al sinds 1995 toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Toen was het bedrijf de eerste die op grote schaal groene stroom aanbood. Nu zet Essent haar schaal in om voorop te blijven lopen in het groene-energietijdperk en te zorgen dat iedereen aanhaakt bij de mogelijkheden van onze moderne, gedigitaliseerde wereld.

Essents propositie is helder: scherpe tarieven, goede service en stroom die volledig groen is opgewekt. Maar het bedrijf is veel meer dan alleen een energieleverancier. Essent is een strategische partner voor haar zakelijke klanten in alle aan energie gerelateerde onderwerpen. Zo beschikt Essent over een uitgebreid netwerk van servicepartners waardoor de energieleverancier een volledig pakket van producten en diensten kan leveren. Snel, persoonlijk en van de hoogste kwaliteit.

De vacature: Head of Marketing Zakelijk

Essent wil de komende jaren haar positie in de zakelijke markt flink versterken. Daartoe investeert het bedrijf bijvoorbeeld in het in-house brengen van haar servicepartners. De Head of Marketing Zakelijk ontwikkelt een sterke visie op hoe Essent de zakelijke markt nog beter kan bedienen om zo meer leads, hogere conversie, meer sales en een betere klanttevredenheid te realiseren.

De Head of Marketing Zakelijk geeft leiding aan zo’n 23 fte met onder andere propositiemanagers, marketingactivatieteams en online marketeers. Hij/zij geeft met zijn/haar visie inhoudelijk richting, en coacht en ontwikkelt de medewerkers. Daarnaast krijgt de Head of Marketing Zakelijk de kans om een deel van de teams zelf mede vorm te geven.

“De Head of Marketing Zakelijk speelt een centrale rol in het waarmaken van onze ambitieuze groeiplannen. Hij/zij is uiteraard commercieel sterk, maar ook bijzonder analytisch en datagedreven.” – Boudewijn den Herder, Commercial Director

De voornaamste uitdaging voor de Head of Marketing Zakelijk is om met slimme, datagedreven marketing nog relevanter te worden. Door (potentiële) klanten beter te volgen, kan Essent bijvoorbeeld veel inhoudelijker met hen in gesprek gaan en komen tot gerichte aanbiedingen en proposities. Ook kan de Head of Marketing Zakelijk de positionering van Essent als strategische energiepartner verder uitbouwen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het oversluiten van contracten, verduurzaming en (veranderende) wet- en regelgeving.

Een mooi voorbeeld daarvan is de InfoPlichtService waarbij Essent – samen met haar servicepartners – bedrijven helpt met de wettelijke informatieplicht rond duurzaamheid. Dat houdt in dat bedrijven uitgebreid moeten rapporteren op duurzaamheidsmaatregelen en verplicht zijn verbeteringen die zichzelf in vijf jaar terugverdienen te implementeren. Essent helpt haar klanten de mogelijkheden in kaart te brengen, concrete stappen te zetten en zelfs de rapportage op te maken. Een enorm succesvolle propositie waarmee Essent haar klanten ontzorgt op een manier die past bij een volwaardige strategische partner.

Kandidaatprofiel

  • WO-opleiding
  • 8+ jaar werkervaring in Marketing Zakelijk
  • Ervaring in leidinggevende posities
  • Ervaring in de energiemarkt is een pré

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.