Head of Marketing

Head of Marketing

 • Roelofarendsveen
 • Gepubliceerd op 6 november 2020
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1471 views

Voor wie?

 • Minimaal zeven jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met B2B-marketing
 • Leidinggevende skills

Ooit een Moleskine-notitieboek met het logo van je werkgever erop of ander bedrukt cadeau ontvangen? Grote kans dat het afkomstig was van PF Concept. PF Concept is de grootste Europese leverancier voor traditionele resellers van promotionele artikelen en heeft grote ambities in het online (helpen) vermarkten van zijn producten. De Head of Marketing weet hier wel raad mee.

Over PF Concept

Als onderdeel van de wereldwijde marktleider uit Amerika – Polyconcept Group – en gesteund door een grote private-equity-groep, bedient PF Concept de Europese markt met het ontwikkelen, verkopen én leveren van promotionele artikelen. Denk hierbij aan giveaways van PF Concepts private labels, maar ook high-end relatiegeschenken van licentiemerken, zoals CamelBak en Parker.

Business-to-business-to-business
PF Concept werkt met het zogenoemde B2B2B-model. Kort gezegd komt dit op het volgende neer: PF Concept heeft een assortiment van zo’n 12.000 producten. Deze producten liggen als voorraad in het Poolse of Engelse warehouse van PF Concept opgeslagen. Zodra er via een van de 10.000 gespecialiseerde resellers een bestelling wordt geplaatst, gaat PF Concept aan de slag met het bedrukken van de producten. Is de bestelling klaar? Dan wordt deze door PF Concept – onder naam van de reseller – rechtstreeks naar de eindklant gestuurd.

Off- én online leider in promotionele artikelen
Van origine is de business in promotional merchandise een offline aangelegenheid van resellers met showrooms door het hele land. Toch is PF Concept in 2014 een digitaliseringsslag gestart. Niet alleen om online verkoop mogelijk te maken, maar ook om zijn klanten beter te informeren over PF Concepts producten en diensten. Deze werkzaamheden werden voorheen vooral door Accountmanagers uitgevoerd, maar steeds meer opgevangen door slimme, technologische oplossingen.

De huidige omzet van PF Concept bedraagt 200+ miljoen en de ambitie is om zowel off- als online de autoriteit op het gebied van promotionele artikelen te zijn. De website staat als een huis en de resellers zijn aan boord. Ook alle state-of-the-art tools zijn aanwezig, waardoor alle focus kan worden gericht op het primaire marketing doel: succesvolle klantactivatie. En precies daarvoor gaat de Head of Marketing samen met het negenkoppige marketingteam zorgen.

Vacature: Head of Marketing

De Head of Marketing krijgt de bijzondere kans om het internationale merk PF Concept naar een nog hoger niveau te tillen. Een digital first approach met respect voor de offline kanalen, dat is de uitdaging. Om dit alles te realiseren houdt zij/hij zich graag bezig met marketing in de breedste zin van het woord.

On- en offline B2B-marketing soepel inrichten
Om ervoor te zorgen dat on- en offline vloeiend in elkaar overlopen, gaat de Head of Marketing aan de slag met een krachtige omnichannelstrategie. Van folders en e-mailmarketing tot on- en offline catalogi, de Head of Marketing structureert de ruim 12.000 producten over alle beschikbare marketingkanalen. Een strak proces met dito campagnekalender neerzetten, kan zij/hij daarom als geen ander. En heeft bovendien een duidelijke visie op content(creatie) in de B2B-marketing.

Product- en servicemarketing
De klant van PF Concept is al lang in kaart gebracht, dus in plaats van klantacquisitie focust de Head of Marketing zich op klantactivatie. Hoe zorgt PF Concept ervoor dat de bestaande resellers meer afnemen? Bijvoorbeeld door het vermarkten van de (fulfilment)services van de Poolse en Engelse drukkerijen. En wat converteert beter? Een prijsverlaging of de mogelijkheid om met één klik een verpakking van een product te upgraden? Daarop vindt de Head of Marketing de antwoorden. Een voorbeeld van een project waaraan zij/hij gaat werken is het House of Inspiration, waarmee het bedrijf pakkende marketingmaterialen ontwikkelt die klanten direct kunnen inzetten.

“Het is inmiddels acht jaar geleden dat ik bij PF Concept startte als commercieel projectmanager. Ik spreek dus uit eigen ervaring als ik zeg dat je jezelf in dit bedrijf enorm kunt ontwikkelen. Initiatief tonen wordt hier gezien en leidt snel naar grotere verantwoordelijkheden.” – Jeroen Nikkelen, Vice President Digital Sales

Lead by example
Intern is de Head of Marketing verantwoordelijk voor de aansturing van het negenkoppige marketingteam. Dit team bestaat onder andere uit (Online) Marketeers, Graphic Designers, een Merchandising & Translation Specialist en een Data Analyst. Zij/hij zorgt voor een sterke teambuilding en steekt graag de handen uit de mouwen. De functie is namelijk zowel tactisch als operationeel. Zelf rapporteert de Head of Marketing aan Jeroen Nikkelen, Vice President Digital Sales.

Corporate meets MKB
De Head of Marketing voelt zich prettig bij een informele werksfeer. Want ondanks dat PF Concept onderdeel is van een dynamisch en internationaal miljoenenbedrijf, heeft het qua gevoel meer weg van een corporate meets MKB. Denk hierbij aan kleine, hechte teams en korte lijnen, waardoor de Head of Marketing dicht op het beslissingsproces zit. Het hoofdkantoor is gevestigd op een praktische locatie aan de rand van Roelofarendsveen, vlakbij de A4.

PF Concept werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Jessica Lim
 via jessica.lim@topofminds.com.

Contact

Jessica Lim Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Head of Marketing

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Head of Marketing

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Head of Marketing

Vraag over deze vacature? Vraag het Jessica Lim

Director Sales DevelopmentKramp
Volgende vacature
OntwikkelingsmanagerVanWonen

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.