PF Concept

PF Concept

Als onderdeel van de wereldwijde marktleider uit Amerika – Polyconcept Group – en gesteund door een grote private-equity-groep, bedient PF Concept de Europese markt met het ontwikkelen, verkopen én leveren van promotionele artikelen. Denk hierbij aan giveaways van PF Concepts private labels, maar ook high-end relatiegeschenken van licentiemerken, zoals CamelBak en Parker.

Business-to-business-to-business
PF Concept werkt met het zogenoemde B2B2B-model. Kort gezegd komt dit op het volgende neer: PF Concept heeft een assortiment van zo’n 12.000 producten. Deze producten liggen als voorraad in het Poolse of Engelse warehouse van PF Concept opgeslagen. Zodra er via een van de 10.000 gespecialiseerde resellers een bestelling wordt geplaatst, gaat PF Concept aan de slag met het bedrukken van de producten. Is de bestelling klaar? Dan wordt deze door PF Concept – onder naam van de reseller – rechtstreeks naar de eindklant gestuurd.

 

Off- én online leider in promotionele artikelen
Van origine is de business in promotional merchandise een offline aangelegenheid van resellers met showrooms door het hele land. Toch is PF Concept in 2014 een digitaliseringsslag gestart. Niet alleen om online verkoop mogelijk te maken, maar ook om zijn klanten beter te informeren over PF Concepts producten en diensten. Deze werkzaamheden werden voorheen vooral door Accountmanagers uitgevoerd, maar steeds meer opgevangen door slimme, technologische oplossingen.

De huidige omzet van PF Concept bedraagt 200+ miljoen en de ambitie is om zowel off- als online de autoriteit op het gebied van promotionele artikelen te zijn. De website staat als een huis en de resellers zijn aan boord. Ook alle state-of-the-art tools zijn aanwezig, waardoor alle focus kan worden gericht op het primaire marketing doel: succesvolle klantactivatie. En precies daarvoor gaat de Head of Marketing samen met het negenkoppige marketingteam zorgen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.