Head of HR

Head of HR

  • HR
  • Technology
  • Rotterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 759 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sana Commerce werkgeverspagina voor andere vacatures

Sana Commerce verovert met zijn unieke softwarepropositie de wereld. In 2030 wil de dynamische scale-up een vervijfvoudiging van het klantenbestand zien. Aan de strategisch sterke Head of HR de taak om richting te geven aan deze supersnelle, internationale groei.

Over Sana Commerce

Sana Commerce ontwikkelt en verkoopt een eigen software-oplossing voor het bouwen van webshops. En met groot succes. Nederlandse bedrijven als AkzoNobel en Rituals zijn al klant, maar ook op wereldschaal heeft het product zich bewezen. Sterker nog, daar komt ruim tachtig procent van de omzet vandaan. Hier komt bij dat het bedrijf jaarlijks met vijftig procent groeit én heeft het inmiddels een sterk team van 350 fte in acht landen.

Het geheim van deze snelgroeiende scale-up? Sana Commerce heeft een unieke propositie gekozen, namelijk: het bouwen van een zogenaamde schil om het ERP-systeem. In plaats van de bestaande business-logica en data voor een webshop te reproduceren, wordt dit ERP-systeem dankzij de software van Sana Commerce juist de motor van de e-commerce-oplossing. Dit werkt niet alleen efficiënter, maar is ook makkelijk te implementeren. Al met al vermindert het de kosten en zorgt het uiteindelijk voor hogere verkoopcijfers.

“Als softwarebedrijf opereren we in een wereldwijd speelveld. Dit biedt de nodige kansen, maar ook beperkingen. We kunnen het ons niet permitteren om bepaalde markten – nog even – links te laten liggen, simpelweg omdat de concurrent ons dan voor is.” – Michiel Schipperus, CEO, ecommercenews.nl december 2019

Sana Commerce is in 2008 opgericht als spin-off van e-commercespecialist ISM eCompany. Vandaag de dag is het jonge bedrijf een gecertificeerd partner van ERP-applicaties als Microsoft Dynamics en SAP. De focus ligt vooral op de b2b-markt. Denk hierbij aan complexe organisaties als groothandels, distributiecentra, maar ook de maakindustrie en productiesector.

Het hoofdkantoor van Sana Commerce staat in de oude Van Nelle Fabriek in Rotterdam en in februari 2020 opent het zijn deuren in Dubai. Het is nu aan de Head of HR om een sterke visie op het wereldwijde HR-proces te ontwikkelen.

Vacature: Head of HR

De ideale Head of HR heeft een strategische visie op HR en wordt gezien als een onmisbare sparringpartner van het huidige MT. Door de vele internationale uitbreidingen van de scale-up staat deze persoon voor interessante uitdagingen. Hij/zij stuurt het internationale HR-, Recruitment- en FM-team van zo’n dertig personen aan en laat alle HR-elementen wereldwijd goed samenvloeien. Om te beginnen met de opzet van een internationaal goedwerkend HR-systeem.

Verdere uitdagingen liggen in de operational excellence verfijnen, learning & development verder ontwikkelen en recruitment ‘best in class’ laten presteren. Sana Commerce ziet de nieuwe Head of HR als één van de fundamenten voor (toekomstige) groei. Deze persoon is creatief en vindt bij iedere groeifase met beperkte middelen de best passende oplossingen.

De Head of HR is een kei in prioriteren. Hij/zij zorgt ervoor dat iedere medewerker een goede employee-experience krijgt en houdt tegelijkertijd de belangrijkste stakeholders tevreden. Bovendien houdt deze persoon van complexiteit en switcht moeiteloos tussen diverse landen, bedrijven én culturen. Naast zelf het goede voorbeeld zijn, heeft deze sterke leider inspirerende ideeën. Met een duidelijke visie op HR en cultuur zorgt hij/zij voor een torenhoog engagement.

Ieder land kent zo zijn eigen wet- en regelgeving, dus ook operationeel gezien is deze rol uitdagend. Hij/zij is niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken en lost eventuele problemen snel op. Daarnaast is deze cultuur sensitieve persoonlijkheid succesvol in verandermanagement en weet precies wanneer welke stap te zetten. Goed om te weten is dat de juiste growth-mindset hierin zwaarder weegt dan de meest perfecte skillset.

Over de mindset gesproken: de A-player-cultuur van Sana Commerce is open, dynamisch en performance-driven. Daarnaast ziet de ideale kandidaat zich terug in de vier kernwaarden: entrepreneurial, result-driven, committed en teamspirit. De Head of HR schakelt snel, wil graag uitgedaagd worden en groeit graag met de snelheid van de organisatie mee.

Sana Commerce werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Dox Wijers.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.