Sana Commerce Sana Commerce

Sana Commerce

Sana Commerce ontwikkelt en verkoopt een eigen software-oplossing voor het bouwen van webshops. En met groot succes. Nederlandse bedrijven als AkzoNobel en Rituals zijn al klant, maar ook op wereldschaal heeft het product zich bewezen. Sterker nog, daar komt ruim tachtig procent van de omzet vandaan. Hier komt bij dat het bedrijf jaarlijks met vijftig procent groeit én heeft het inmiddels een sterk team van 350 fte in acht landen.

Het geheim van deze snelgroeiende scale-up? Sana Commerce heeft een unieke propositie gekozen, namelijk: het bouwen van een zogenaamde schil om het ERP-systeem. In plaats van de bestaande business-logica en data voor een webshop te reproduceren, wordt dit ERP-systeem dankzij de software van Sana Commerce juist de motor van de e-commerce-oplossing. Dit werkt niet alleen efficiënter, maar is ook makkelijk te implementeren. Al met al vermindert het de kosten en zorgt het uiteindelijk voor meer verkoop.

Sana Commerce is in 2008 opgericht als spin-off van e-commercespecialist ISM eCompany. Vandaag de dag is het jonge bedrijf een gecertificeerd partner van ERP-applicaties als Microsoft Dynamics en SAP. De focus ligt vooral op de b2b-markt. Denk hierbij aan complexe organisaties als groothandels, distributiecentra, maar ook de maakindustrie en productiesector.

Het hoofdkantoor van Sana Commerce staat in de oude Van Nelle Fabriek in Rotterdam en in februari 2020 opent het zijn deuren in Dubai. Het is nu aan de Global HR Director om een sterke visie op het wereldwijde HR-proces te ontwikkelen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.