Head of HR

Head of HR

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 22 juli 2020
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Recharge.com werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Relevante master
 • Vanaf 8 jaar HR-ervaring
 • Business-ervaring buiten HR is een pre
 • Tech- of e-commerce-achtergrond
 • Scale-up-fase of grote transformatie
 • Internationale mindset
 • Analytisch en overtuigend & sterke communicator

Recharge.com is een fintech scale-up met een extreem schaalbaar businessmodel. Wereldwijd verkopen ze online tegoeden voor gaming en entertainment, beltegoed, prepaid creditcards en cryptovaluta. De ongelofelijk snelle groei van het bedrijf zorgt voor een bijzondere uitdaging op het gebied van HR. Daarom wordt er een nieuwe rol gecreëerd: Head of HR.

Recharge.com

Recharge.com is een van de succesvolle fintechs van Nederlandse bodem. Het verhaal begint met twee ondernemers, Robin Weesie en Dirk Ueberbach, die een gat in de markt zagen: online beltegoed. Onder de vlag ‘Creative Group’ ontwikkelden ze geavanceerde software om het digitaliseren van beltegoed mogelijk te maken. Al snel bleek deze software zich ook te lenen voor andere producten zoals online tegoeden voor internationale A-merken zoals Netflix, Spotify, iTunes, Playstation, Amazon maar ook prepaid creditcards en cryptovaluta. Zo groeide het bedrijf uit tot een wereldwijde scale-up met een jaarlijks sales volume van 200 miljoen (2019). Per september 2020 voltooit het bedrijf de rebranding van Creative Group naar Recharge.com.

“De markt voor digitaal opwaarderen staat nog in de kinderschoenen, de infrastructuur is nog helemaal ingericht op fysieke retail. Recharge.com brengt daar nu verandering in.” – Günther Vogelpoel, CEO

2020 voor Recharge.com
Vanaf het hoofdkantoor in Amsterdam bedient het bedrijf met slechts 120 medewerkers miljoenen gebruikers in meer dan 130 landen. In juni 2019 haalde de scale-up een kapitaalinjectie van 22 miljoen euro op bij technologie-investeerder Prime Ventures, waarmee een nog snellere expansie mogelijk wordt. Door de wereldwijde COVID-maatregelen kan niemand meer om de relevantie van de propositie heen en versnelt de groei van het bedrijf nog verder. De verwachting is dat Recharge.com binnen drie jaar de 1 miljard euro aantikt. Tegelijkertijd is het product zó schaalbaar, dat het internationale team hooguit hoeft te verdubbelen – en dan met name door het opzetten van lokale marketingteams in de belangrijkste groeimarkten.

Scale-up cultuur
Nergens gaan de ontwikkelingen zo hard als hier. Wat vandaag essentieel is, is over drie maanden achterhaald. Dat vraagt nogal wat van het team. Wie denkt dat ‘agile’, ‘resilience’ en ‘zelfredzaamheid’ modewoorden zijn, merkt dat bij Recharge deze woorden voorwaardelijk zijn om goed te kunnen functioneren binnen het bedrijf.

“Ook onze informele sfeer is heilig. Dat we gaan professionaliseren, betekent niet dat we gelijk een corporate worden. We willen geen procedures om de procedures, maar alleen processen die een probleem oplossen. Het welzijn van onze medewerkers staat op de eerste plaats, dat neem ik héél serieus daarom is een van onze values ook ‘being well’.” – Günther Vogelpoel, CEO

Vacature: Head of HR

De Head of HR bewaakt en ontwikkelt de cultuur die essentieel is voor het succes van de scale-up. Zij/hij ontwikkelt samen met de CEO de HR-strategie voor de komende drie, zes en twaalf maanden. Op basis daarvan richt zij/hij de HR-organisatie in – het team, de flexibele schil en externe partners.

De Head of HR is verantwoordelijk voor de volledige employee journey: van employer branding en recruitment tot HR administratie, performance management en persoonlijke ontwikkeling. De cultuur van Recharge met bijbehorende values zijn het fundament van het bedrijf. De Head of HR zorgt dat deze waarden in de dagelijkse realiteit verankerd blijven, hoe snel het bedrijf ook verandert. Want medewerkers die goed in hun vel zitten, zijn de basis voor een goed presterend bedrijf. Het is van vitaal belang voor Recharge.com dat medewerkers worden aangemoedigd om zichzelf te zijn, nieuwsgierig te blijven, te experimenteren en steeds verder te groeien. Vaste groeipaden zoals die bij corporates gebruikelijk zijn, passen niet bij de aard van de scale-up. Het is aan de Head of HR om te ontdekken hoe persoonlijke en professionele ontwikkeling wel geborgd kunnen worden in deze bijzondere organisatie.

De Head of HR rapporteert rechtstreeks aan de CEO, die in haar/hem een ‘partner in crime’ hoopt te vinden. Ook voor het vierkoppige MT en andere stakeholders in de organisatie is zij/hij een onmisbare businesspartner op het gebied van leiderschap, cultuur, people development en successieplanning. Het is dan ook belangrijk dat de Head of HR business cases analytisch kan onderbouwen en stevig in haar/zijn schoenen staat. Ervaring buiten het HR-vak kan van meerwaarde zijn om de behoeften van de business beter te kunnen begrijpen.

Recharge.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Head of HR

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Head of HR

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Head of HR

Vraag over deze vacature? Vraag het Annelijn Nijhuis

Volgende vacature
Strategist Result Delivery OfficeVion

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.