Recharge.com

Recharge.com

Recharge.com is een van de succesvolle fintechs van Nederlandse bodem. Het verhaal begint met twee ondernemers, Robin Weesie en Dirk Ueberbach, die een gat in de markt zagen: online beltegoed. Onder de vlag ‘Creative Group’ ontwikkelden ze geavanceerde software om het digitaliseren van beltegoed mogelijk te maken. Al snel bleek deze software zich ook te lenen voor andere producten zoals online tegoeden voor internationale A-merken zoals Netflix, Spotify, iTunes, Playstation, Amazon maar ook prepaid creditcards en cryptovaluta. Zo groeide het bedrijf uit tot een wereldwijde scale-up met een jaarlijks sales volume van 200 miljoen (2019). Per september 2020 voltooit het bedrijf de rebranding van Creative Group naar Recharge.com.

Vanaf het hoofdkantoor in Amsterdam bedient het bedrijf met slechts 120 medewerkers miljoenen gebruikers in meer dan 130 landen. In juni 2019 haalde de scale-up een kapitaalinjectie van 22 miljoen euro op bij technologie-investeerder Prime Ventures, waarmee een nog snellere expansie mogelijk wordt. Door de wereldwijde COVID-maatregelen kan niemand meer om de relevantie van de propositie heen en versnelt de groei van het bedrijf nog verder. De verwachting is dat Recharge.com binnen drie jaar de 1 miljard euro aantikt. Tegelijkertijd is het product zó schaalbaar, dat het internationale team hooguit hoeft te verdubbelen – en dan met name door het opzetten van lokale marketingteams in de belangrijkste groeimarkten.

Nergens gaan de ontwikkelingen zo hard als hier. Wat vandaag essentieel is, is over drie maanden achterhaald. Dat vraagt nogal wat van het team. Wie denkt dat ‘agile’, ‘resilience’ en ‘zelfredzaamheid’ modewoorden zijn, merkt dat bij Recharge deze woorden voorwaardelijk zijn om goed te kunnen functioneren binnen het bedrijf.

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.